Vodeni sportovi

Mladost pobijedila Barcelonetu

Luka Margan • subota, 28.02.2009.
Mladost pobijedila Barcelonetu
Foto: Davor Sajko

U pretposljednjem kolu vaterpolske Eurolige, na bazenu na Savi, susrele su se momčadi Mladosti i španjolske Barcelonete. Domaćinu je pobjeda predstavljala imperativ budući da im isključivo tri boda donose nastavak borbe za četvrfinale. I to su mladostaši uspjeli ishoditi te rezultatom 10:9 prolongirati odluku o četvrtfinalistima skupine B sve do gostovanja u Budvi....

MLADOST - BARCELONETA 10:9 (3:2, 2:4, 2:1, 3:2)

Euroliga, 5. kolo, Zagreb, Bazen na Savi

Mladost: Pavić, Jurin, Burić 3, Lončar 1, Vrdoljak, Paškvalin, Franković 2, Herceg, Antonijević, Karač 1, Muslim 2, Hinić 1, Buljubašić. Trener: Ozren Bonačić

Barceloneta: V. Garcia, Minguez, Martin 2, Trbojević, Espanol 1, Minguell 1, Ivović, Delgado, Valles, Perrone 3, Fernandez, J. Garcia 2 (2), Lozez. Trener: S. Fernandez

Igrač više: Mladost 4/9, Barceloneta 4/6
Peterci: Mladost -, Barceloneta 2/2
Suci: Naumov (Rusija), Klopper (Nizozemska)

O važnosti današnjeg dvoboja očitovao se strateg mladostaša, Ozren Bonačić, u intervjuu za Novi list: "Za nas je to svakako najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. O njoj sve ovisi, a može je se gledati i kao svojevrsnu prekretnicu. Do sada je puno toga zapinjalo u trokutu igrači – trener – uprava. To se sve vidi i tu nema foliranja. Pobjedom bi stvari mogle profunkcionirati na pravi način."

I nadajmo se da će tako i biti jer pobjeda je izborena. Bilo je tijesno, ali bodovi se pamte. Domaćini su uzeli prvu četvrtinu rezultatom 3:2, ali nisu uspjeli osigurati podjednako visok nivo igre i u drugoj četvrtini. Na poluvrijeme se otišlo ukupnim rezultatom 5:6, što nikako nije zadovoljilo ambicije trenera Ozrena Bonačića.

I tako je gusto bilo do posljednje četvrtine, odnosno do samoga kraja. Domaćini su, prije svega, svojom požrtvovnošću i hrabrošću uzeli sve bodove, a "prvi među jednakima" bio je vratar Josip Pavić. Iako se kalkuliralo hoće li Pavić nastupiti (bolest), potonji je sakupio deset obrana. Što se pogodaka tiče, tu kod domaćina prednjači Damir Burić s tri postignuta pogotka, dok je na njegovoj razini bio i gostujući igrač, Felipe Perrone.

Izgleda da je ozbiljan pristup mladostaša urodio plodom kao što to u takvim situacijama uvijek biva. Napomenimo da su domaćini posljednjih nekoliko dana trenirali s momčadi Partizana, koji je došao u Zagreb. To im je uvelike pomoglo da ostanu u formi te uzmu bodove protiv Španjolaca.

Vlak za četvrtfinale polazi 21. ožujka, kada žapci gostuju u Budvi. Budvanska rivijera "pala" je u Zagrebu rezultatom 7:6, stoga je pred nama izuzetno zanimljiva završnica natjecanja po skupinama.

Euroliga - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Jadran Herceg Novi13:8Budvanska Rivijera
Mladost10:9Barceloneta
1Jadran Herceg Novi 662:53+911
2Mladost 644:49-59
3Budvanska Rivijera 653:55-27
4Barceloneta 652:54-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!