Vodeni sportovi

Paviću, majstore!

Hrvoje Vuković • subota, 21.03.2009.
Paviću, majstore!
Foto: Davor Sajko

Još jednom, profesor je uspio. Sa 66 ljeta u sebi i isto toliko zima, živahni djedica na klupi Mladosti, Ozren Bonačić, skuhao je čudo u zagrebačkom loncu i u posljednjem kolu osvojio toliko željeni bod, vrijedan četvrtfinala Eurolige. Žapci su morali strahovati doslovno do posljednje sekunde, no na kraju su izvukli 6:6 u gostima protiv Budvanske Rivijere i osvojili drugo mjesto u skupini B...

BUDVANSKA RIVIJERA – MLADOST 6:6 (1:1, 2:1, 1:1, 2:3)

Budva, Euroliga, 6.kolo, 21.3., skupina B

Budvanska Rivijera: Šefik, Trajković 1, Ćirić, Danilović 2, Gak, Tičić 1, Barba, Uskoković 1, Aoyagi, Gor Nagy 1, Vukić, Franičević, Todorović, trener: Đuho

Mladost: Pavić, Babić, Vrdoljak 1, Paškvalin, Franković, Herceg, Antonijević 1, Karač 1, Muslim 3, Hinić, Buljubašić, Lončar, trener: Bonačić

Suci: Borrell (Španjolska), Golikov (Rusija)

Mladostaši su već u startu "šepajući" otputovali u Budvu. Izostanak kažnjenog beka Damira Burića, jednog od najvažnijih igrača Zagrepčana, zadavao je velike brige treneru Bonačiću. Pokazalo se - i s pravom. Previše su domaćini izborili isključenja na dva metra i to bez lopte, što istina, dijelom na dušu ide i sudačkom paru koji je pogotovo u posljednjih par minuta zažmirio na jedno oko u ključnim situacijama.

Tko god je očekivao spektakl u Budvi, zalutao je na krivo mjesto. Teška, borbena, gotovo negledljiva utakmica povremeno na rubu tučnjave, prepuna tinejdžerskih pogrešaka i na jednoj i na drugoj strani, ipak je na kraju opravdana krvavo zasluženim bodom. Mladost je fino otvorila susret s dvije lijepe akcije u istom napadu, no sjajni Šefik i vratnica sačuvali su mrežu.

Na drugoj strani odmah greška u obrani, Tičić ni kriv ni dužan ostaje sam u polukontri i pogađa ispod ruke Pavića za 1:0. Odmah potom Budvani imaju i priliku za novi pogodak, ali s igračem više nisu niti uputili udarac prema golu. Redaju se greške i kriva dodavanja na jednoj i drugoj strani, da bi potkraj sedme minute Antonijević izvana izjednačio na 1:1 s igračem više.

U nastavku, nakon četiri neiskorištena igrača više, Danilović preciznim udarcem uz samu stativu pogađa za novo vodstvo Budve, ali na drugoj strani u samom isteku napada uzvraća Muslim također sjajnim udarcem izvana za 2:2. Budvi je u ovoj utakmici igrala samo pobjeda, a potkraj druge četvrtine došli su u sjajnu situaciju. Uskoković je pogodio za 3:2, Mladost je potom loše odigrala igrača više, a u sljedećem napadu domaćini imaju brojčanu nadmoć za plus dva, ali bez uspjeha.

Treću dionicu otvara ponovno Muslim. Vagao je Šefika na krilu, pričekao da ovaj potone i vratio Mladost u egal. Isti igrač zabio je još jednu bombu odmah u sljedećem napadu, no suci kažu iz faula, da bi Gor-Nagy zatim po četvrti put doveo Budvane u vodstvo (4:3). Nakon sumnjivo dosuđenog prekršaja, poništen je još jedan pogodak Mladosti, postignut iz dva metra te se u posljednjih osam minuta ušlo s minimalnom prednošću domaćina.

Teško je u tim trenucima igrala Bonačićeva momčad, bez ideje i pravog ritma. Muslim je sam držao naše, pogodio još jednom s igračem više za 4:4, ali minimalnu prednost Crnogorcima još jednom osigurava Danilović. Mladost dva puta ima igrača više, bez prave akcije, ali stvar spašava kapetan Zdeslav Vrdoljak koji iz polukontre gađa nisko i pogađa za 5:5

Nakon sumnjivog isključenja Antonijevića, već po pravilu ponovno vode domaćini. Strijelac je Trajković iz lijepe akcije s igračem više. I potom, već po pravilu, ponovno je red na izjednačenje. Igor Hinić zaradio je peterac, a Frano Karač ga pretvara u 6:6 minutu i pol prije kraja. Budva na drugoj strani dobiva još jedno isključenje bez lopte, ali bez upućenog udarca. Mladost u zadnjih 40 sekundi ima loptu koja dolazi do centra, ali suci nemaju hrabrosti svirati isključenje već se odlučuju na kontrafaul i domaćini imaju posljednji napad za pobjedu.

Ruski sudac tjera van Hinića, lopta kruži okolo i pet sekundi prije kraja Crnogorci stvaraju višak na desnom krilu, ali fenomenalni Pavić brani čisti zicer i odvodi Mladost u četvrtfinale Eurolige. Iako niti jednom u utakmici nisu vodili, Mladostaši su šest puta uspjeli uhvatiti minimalni zaostatak i nakon teške i mučne utakmice uz brdo znoja sasvim zasluženo ušli među najboljih osam. U ždrijebu naredne srijede potencijalni protivnici Mladosti bit će Pro Recco, Olympiakos i Partizan.

Euroliga - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Barceloneta11:11Jadran Herceg Novi
Budvanska Rivijera6:6Mladost
1Jadran Herceg Novi 662:53+911
2Mladost 644:49-59
3Budvanska Rivijera 653:55-27
4Barceloneta 652:54-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!