Vodeni sportovi

Završilo u revijalnom tonu

Vedran Babić • subota, 21.03.2009.
Završilo u revijalnom tonu
Foto: Davor Sajko

Okončano je natjecanje Eurolige po skupinama. U ostalim utakmicama posljednjeg, 6. kola, niti jedna utakmica nije izravno odlučivala o plasmanu u četvrtfinale, pa su ti susreti uglavnom poprimili revijalni ton...

Skupina A

Nakon što je Jug poražen kod Pro Recca, događanja u skupini zaključili su ruski klubovi Šturm i Spartak u dvoboju koji nije ni o čemu odlučivao. Naime, obje momčadi su ispale iz borbe za četvrtfinale, no završna pobjeda ipak je otišla na stranu gostiju iz Volgograda (9:7), koji završavaju na trećem mjestu.

Skupina B

S obzirom da je i prije ovoga kola prvo mjesto Jadrana iz Herceg Novog bilo zacementirano, utakmica u Barceloni nije imala rezultatski značaj. Crnogorci su nakon Mladosti remizirali i sa Španjolcima, odigravši 11:11, a najbolji strijelci susreta bili su kod domaćih Felipe Perrone Rocha s četiri pogotka, odnosno Nikola Vukčević s jednim manje kod gostiju.

Skupina C

U "šibenskoj" skupini također su sve dvojbe oko prvoga mjesta bile već riješene uoči večerašnjih utakmica, ali je Olympiakos s uvjerljivih 13:8 porazio Bresciu u gostima i nanio joj šesti poraz, čime je neslavno završila epizoda talijanske momčadi u Euroligi.

Skupina D

Skupina u kojoj su dvije ulaznice za četvrtfinale već podijeljene Partizanu i Vasasu, ponudila nam je dvije vrlo efikasne utakmice za kraj. U mađarskom okršaju Vasas je s 11:10 u svom bazenu uz pet golova Daniela Varge porazio Eger, dok je Partizan s 15:14 u Marseilleu upisao petu pobjedu. Iz te utakmice izdvojimo podatak kako je samo u prvoj četvrtini postignuto čak 11 golova (6:5 za domaćina).

U konačnici, Crna Gora i Hrvatska će jedini imati po dva predstavnika u četvrtfinalu, dok će Srbija, Mađarska, Italija i Grčka imati po jednog.

Euroliga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Šturm 2002 Čehov7:9Spartak Volgograd
Pro Recco9:8Jug AO
1Pro Recco 667:48+1912
2Jug AO 664:43+2110
3Spartak Volgograd 643:62-199
4Šturm 2002 Čehov 642:63-214

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!