Vodeni sportovi

Šibenčani "izgorjeli" u borbi za četvrtfinale

Ivana Jurica • subota, 21.03.2009.
Šibenčani "izgorjeli" u borbi za četvrtfinale
Foto: Martina Japundžić

Vaterpolisti Šibenik NCP-a, nažalost, nisu uspjeli ostvariti svoje snove. Crnogorski prvak Primorac iz Kotora slavio je s uvjerljivih 17:7 na prepunom šibenskom bazenu u Crnici. Šibenčani su ostali bez plasmana u četvrtfinale Eurolige, ali bez obzira na poraz mogu biti ponosni na svoje igre i rezultate u ovogodišnjim europskim nastupima...

Šibenik NCP – Primorac Kotor 7:17 (1:4, 2:4, 1:6, 3:3)

Šibenik, bazen u Crnici, gledatelja 1 000

Šibenik NCP: Moses (3 obrane), Šutalo 1, Maškarić, B. Letica, Brlečić, Škorić, Španja 1, Brkić, Sutić 1, S. Letica 2, Vuleta 2, Samodol, Jukić (5 obrana), trener: Ivica Tucak.

Primorac Kotor: Radić (8 obrana), Dr. Brguljan, Crepulja 2, Petrović, Da. Brguljan, Zatovič 2, Kiss, Pasković 4, Pavlović 1, Milošević 4, Steinmetz 1, Šetka 2, Milić 1, trener: Ranko Perović.

Igrač više: Šibenik NCP 3/12, Primorac Kotor 8/10

Peterci: Šibenik NCP -, Primorac Kotor -

Tri osobne pogreške: Španja 25'

Suci: Bock (Njemačka) i Tulga (Turska)

Vaterpolisti Šibenik NCP-a, nažalost, nisu uspjeli ostvariti svoje snove. Crnogorski prvak Primorac iz Kotora slavio je s uvjerljivih 17:7 na prepunom šibenskom bazenu u Crnici. Šibenčani su ostali bez plasmana u četvrtfinale Eurolige, ali bez obzira na poraz mogu biti ponosni na svoje igre i rezultate u ovogodišnjim europskim nastupima …

Prepun bazen i pola sata prije početka utakmice, šibenska narodna glazba, Funcuti, sve je bilo spremno za veliku utakmicu u Crnici. No, sve su ''pokvarili'' gostujući vaterpolisti koji su od samog početka krenuli žestoko. Već u prvom napadu pogodili su mrežu Mosesa i nagovijestili u kojem će pravcu ići utakmica.

Već idući napad gostiju i novi pogodak u šibenskoj mreži. Kapetan Nebojša Milić izdaleka je precizno naciljao domaću mrežu. Nisu prošle niti dvije i pol minute i treća je lopta odsjela iz Mosesovih leđa, strijelac Zatovič. Tek u trećoj minuti domaći su vaterpolisti prvi put pogodili mrežu Radića, a strijelac je bio Nikola Sutić. Do kraja četvrtine Crnogorci su postigli još jedan pogodak – Zatovič.

Odlična realizacija igrača više kod gostiju, odnosno loša kod domaće momčadi bila je rezultat povećanja prednost crnogorskog prvaka. Crepulja i Pasković bili su precizni u trenucima brojčane prednosti u bazenu, dok na drugoj strani Šibenčani tri puta zaredom nisu bili precizni u istim situacijama. Tračak nade pojavio se kad su Vuleta i S. Letica smanjili na 3:6, ali već do kraja četvrtine Primorac je golovima Steinmetza i Paskovića ponovo došli do pet pogodaka prednosti (3:8).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala gostima koji, unatoč vodstvu od pet pogodaka, nisu posustajali. Štoviše, svoju su prednost još više povećavali. Domaći trener Ivica Tucak promijenio je vratara, umjesto Mosesa (koji je nekoliko dana proteklog tjedna bio bez treninga zbog bolesti) u igru je uveo mladog i perspektivnog Ivana Jukića. Crnogorci su iz svih pozicija pogađali, dok na drugoj strani domaći su u trećoj četvrtini tek jednom naciljali mrežu Radića, a strijelac je bio Filip Vuleta.

S plus deset (4:14) gosti u ušli u posljednjih osam minuta. Smanjili su malo tempo gosti, pa su do daha došli i domaći vaterpolisti. Španja je smanjio na 5:14, a do kraja utakmice u strijelce su se upisali i Josip Šutalo i Slavko Letica. Završilo je s uvjerljivih 17:7 u korist Crnogoraca koji su tako slavili u sva četiri međusobna susreta ove sezone.

Unatoč porazu Šibenčani, koji su naglasili kako je Primorac u ovom trenutku bolja momčad, mogu zaista biti prezadovoljni europskom sezonom. Malo je bilo onih koji su vjerovali da potpuno promijenjena momčad može ostvariti ovako nešto, ali momčad Ivice Tucka pokazala je veliko srce i ostvarila veliki rezultat. Šibenčani se sada okreću završnici domaćeg prvenstva.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Brescia8:13Olympiakos
Solaris7:17Primorac Kotor
1Olympiakos 661:45+1616
2Primorac Kotor 673:47+2612
3Solaris 648:65-177
4Brescia 646:71-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!