Nogomet

Skupina B: Nije dijamant, nego Grafite!

Ante Jukić • utorak, 15.09.2009.
Skupina B: Nije dijamant, nego Grafite!
Foto: EPA

Debitant u nogometnoj Ligi prvaka, njemački Wolfsburg, 3:1 pobjedom na CSKA-om oprao je gorak okus triju uzastopnih bundesligaških poraza, a briljirao je trostruki strijelac Grafite. Pobjednički start u skupini B polučio je i Manchester United, koji je odnio bodove s uvijek neugodnog gostovanja kod Bešiktaša.

Wolfsburg – CSKA 3:1
(Grafite 36', 41'-11m, 86' /Džagojev 76')

Trener Vukova, Armin Veh, gostima iz Moskve odlučio je suprotstaviti izrazito ofenzivnu postavu, sa Džekom, Martinsom i Grafiteom u samom vrhu napada. Takav pristup domaćinima se isplatio u samoj završnici prvog poluvremena, kada je najbolji strijelac Bundeslige u prošloj sezoni, Grafite, s dva pogotka trasirao Wolfsburgu put ka premijernoj pobjedi u elitnom klupskom natjecanju Starog kontinenta. Prvi puta brazilski je napadač svladao Akinfejeva u 36. minuti, na asistenciju Misimovića, dok je pet minuta kasnije realizirao najstrožu kaznu koju je sam izborio.

Drugo poluvrijeme u Volkswagen Areni nije naslućivalo neka veća uzbuđenja, no pogodak Džagojeva iz 76. minute nenadano je zakomplicirao stvar i donio nemirnih 15 minuta navijačima domaće momčadi. Iste je, ipak, u 86. minuti smirio sjajni Grafite, pogotkom za konačnih 3:1.


Bešiktaš – Manchester United 0:1
(Scholes 77')

Alex Ferguson malo je iznenadio jedanaestoricom koju ju poslao na vrući istanbulski teren, s obzirom da je Wayne Rooney ostao usamljen u napadu. No, iako je to na "papiru" izgledalo pomalo ziheraški, aktualni viceprvak Europe u prvom je poluvremenu bio bolja momčad, nedostajao je samo pogodak koji bi tu dominaciju okrunio nečim "opipljivim".

To nešto "opipljivo" stiglo je u 77. minuti, a strijelac je bio neuništivi Paul Scholes. Očekivano, stečeno vodstvo kažnjenička ekspedicija iz Manchestera nije prokockala. Ostalo je 1:0, za vrlo važan tri boda gostiju za početak još jednog pohoda na sam vrh nogometne Europe.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Wolfsburg3:1CSKA Moskva
Bešiktaš0:1Manchester United
1Manchester United 610:6+413
2CSKA Moskva 610:10010
3Wolfsburg 69:8+17
4Bešiktaš 63:8-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!