Nogomet

Skupina G: Podjela bodova u Stuttgartu

Matej Milanović • srijeda, 16.09.2009.
Skupina G: Podjela bodova u Stuttgartu
Foto: EPA

Stuttgart i Rangersi iz Glasgowa remijem su otvorili svoje nastupe u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Pogrebnjak je doveo domaće u vodstvo u prvom poluvremenu, a Bougherra se u nastavku pobrinuo da Rangersi ipak izvuku bod. U drugoj utakmici Sevilla je rutinski porazila Unireu Urziceni s 2:0...

Stuttgart - Glasgow Rangers 1:1
(Pogrebnjak 18'/Bougherra 77')

Nakon pritiska u prvih petnaestak minuta domaći su poveli u 18. Cacau je pobjegao svom čuvaru i dodao loptu Pavelu Pogrebnjaku koji je praktički imao jedanaesterac u pokretu i nije ga promašio.

Rangersi su ipak u nastavku došli do veoma važnog boda golom Bougherre u 77. minuti, nakon duplog pasa s Rothenom. Bilo je pokušaja s obje strane da se utakmica ipak, pobjedi, no do kraja se rezultat više nije mijenjao. Markus Babbel može žaliti posebno zbog toga što su u prvom poluvremenu kojeg su dominirali njegovi igrači zabili samo jedan gol.

Sevilla - Unirea Urziceni 2:0
(Luis Fabiano 45'+1', Renato 70')

Debitant u Ligi Prvaka, Unirea Urziceni, kojeg vodi Dan Petrescu dobro se držao na teškom gostovanju u Sevilli sve do kraja prvog poluvremena. Tad im je Renato pobjegao po lijevom krilu i uposlio Luisa Fabiana koji je pogodio donji kut gola za 1:0 domaćina.

U nastavku je Sevilla povećala vodstvo golom iz kaznenog udarca. Luis Fabiano je glavom loptu poslao prema golu, a Renato ju je s minimalne udaljenosti ugurao u mrežu. Do kraja su Španjolci mirno kontrolirali i rutinski upisali tri boda. Rumunjski prvaci su odigrali solidno, ali su ipak pokazali da kvalitetom zaostaju za svojim protivnicima.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Stuttgart1:1FC Rangers
Sevilla2:0Unirea Urziceni
1Sevilla 611:4+713
2Stuttgart 69:7+29
3Unirea Urziceni 68:808
4FC Rangers 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!