Nogomet

Skupina F: Bez golova na Meazzi

Marin Pintur • srijeda, 16.09.2009.
Skupina F: Bez golova na Meazzi
Foto: EPA

U jedinoj skupini koju čine prvaci svojih zemalja strijelci nisu bili precizni u Milanu, dok je Dynamo iz Kijeva preokrenuo zaostatak protiv ruskog prvaka...

Inter – Barcelona 0:0

Prvi dio ovog dvoboja velikana po kišovitom vremenu je prošao bez pogodaka, ali s dinamičnim nogometom. Barcelona, koja je najviše prijetila preko desne strane svoga napada, bila je bolji takmac u prvom poluvremenu, imala je nekoliko poluprilika, a najveću je šansu za vodstvo gostiju propustio Keita. Inter je također u nekoliko navrata zaprijetio, uglavnom preko Sneijdera, međutim siguran je bio Victor Valdes.

Nastavak utakmice nije donio ništa novo, Barcelona je sa svojom poznatom kombinatorikom konstantno držala loptu, nogometaši Intera po nekoliko minuta nisu uspjeli doći u posjed lopte. Međutim, ovaj put nisu bili precizni. Najveću je priliku u 72.minuti propustio Lionel Messi koji je s pet metara prebacio vrata. Jose Mourinho koji je izveo sastav bez Talijana, sigurno može biti sretniji ovakvim ishodom, dok vjerojatno ni Guardiola neće biti nezadovoljan s bodom s ovakvog gostovanja.

Dynamo Kijev – Rubin Kazan 3:1
(Yussuf 71', Magrao 79', Gusev 85'/ Dominguez 26')

Kijevski Dynamo s hrvatskim reprezentativcem Ognjenom Vukojevićem u prvom sastavu uspio je u 15 minuta drugog poluvremena okrenuti zaostatak od 0:1 protiv Rubina iz Kazana. Da su nogometaši trenera Valeria Gazzaeva odigrali odličnu utakmicu svjedoči i podatak o 19 udaraca prema vratima Rubina.

Gosti su došli u vodstvo u 25.minuti pogotkom Argentinca Domingueza iz slobodnog udarca. Dynamo je žestoko napadao što je urodilo plodom tek u 71. minuti kad je izjednačujući pogodak postigao Yussuf. Pogodak za prednost domaćih je osam minuta kasnije postigao Magrao, a konačan rezultat je postavio Ukrajinac Oleg Gusev u 85. minuti. Vukojević je odigrao cijelu utakmicu, dok Goran Sablić nije bio ni na klupi za pričuve.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Inter0:0Barcelona
Dynamo Kijev3:1Rubin Kazan
1Barcelona 67:3+411
2Inter 67:6+19
3Rubin Kazan 64:7-36
4Dynamo Kijev 67:9-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!