Ostali sportovi

Zaprešić sam na vrhu

Mario Plavčić • nedjelja, 27.09.2009.
Zaprešić sam na vrhu

Odigrani su susreti trećeg kola Prve hrvatske kuglačke lige. Zaprešić je upisao i treću pobjedu u nizu, Zadar se oporavio od prošlotjednog poraza visokom pobjedom nad Željom, a momčad Zanatlije je slavila na gostovanju kod Kandita...

Lider prvenstva Zaprešić gostovao je u Bjelovaru i upisao novu prvenstvenu pobjedu rezultatom 8:0 (3649 - 3401). Kao što i rezultat pokazuje Bjelovarčani nisu bili dostojan protivnik i upisali su drugi prvenstveni poraz. Najbolji pojedinac susreta bio je Damir Fučkar koji je srušio 664 čunja i na taj način ponovno izborio mjesto u momčadi kola. U četvrtom kolu vodeći Zaprešić dočekuje drugoplasiranu Grmoščicu.

Zadrani su se brzo oporavili od prošlotjednog poraza od Zaprešića. Na kuglani u Mocirama porazili Željezničar iz Čakovca rezultatom 7:1 (3749-3472). Nakon prvog bloka rezultat je bio 2:0 i 141 čunj prednosti za domaćine zahvaljujući odličnim igrama Makedonca Maneva i Luke Ukalovića. U drugom bloku bod gostima donosi Rajmond Pokrivač, no to je bilo sve od Čakovčana. Mario Baljak osvojio je novi bod Zadra uz veliku prednost u čunjevima i ugasio sve nade gostiju.

Osječki Kandit Premijer doživio je i treći poraz koji ga je prikovao na dno prvenstvene ljestvice. Poraženi su od Zanatlije u slavonskom derbiju rezultatom 6:2 (3459 - 3451). Junak susreta bio je Denis Leko-Mlivić koji je srušio tri devetke u posljednja tri hica! U idućem kolu Kandit dočekuje momčad Zadra, a Brođani drugog osječkog prvoligaša - Konikom Osijek.

Susret između Grmoščice i splitskog Poštara završio je bez pobjednika 4:4 (3658-3613). Poštari su slavili u čak četiri dvoboja, ali zahvaljujući mladom Nikoli Uzelcu i Bruni Milinkoviću, koji su ostvarili veliku prednost u čunjevima, Grmoščica ipak dolazi do boda. Najbolji pojedinci susreta bili su poštar Ivan Klarić i već spomenuti Nikola Uzelac, ovosezonsko pojačanje iz Medveščaka.

Osječki Konikom slavio je u Rijeci protiv domaćeg Adrianeona rezultatom 6:2 (3562 - 3511). Prvi blok završio je s miroljubivih 1:1 - Slovenac Klemen Mahkovic porazio je Josipa Skendera, a Božidar Katić Igora Šarkezija. U drugom bloku Ivan Kuić i Elio Peršić odigrali su 2:2, ali bod osvaja mladi Đakovčanin zbog četiri čunja viška (565 - 561). Mario Mušanić je savladao Dražena Lenca za vodstvo Konikoma od 3:1. Pobjedu gostiju potvrđuje Slovenac Stoklas u trećem bloku i bodovi putuju u Osijek.

Novska je deklasirala "fenjeraša" Trilja s visokih 8:0 (3547-3121). Trilj je uspio osvojiti tek tri seta u cijelom susretu što govori o kakvom se susretu radilo. Već sada je jasno da će Trilj, nastavi li ovakvim rezultatima, imati velikih poteškoća oko spašavanja statusa prvoligaša. U idućem kolu Trilj će igrati derbi začelja protiv Adrianeona, a Novska putuje u Split kod Poštara.

Nakon tri odigrana kola vodeći je Zaprešić sa maksimalnih 6 bodova, Grmoščica je drugoplasirana s 5 bodova, slijede Zadar, Novska, Zanatlija, Željezničar i Konikom s 4 osvojena boda, Poštar je osmi s 3, Bjelovar deveti s 2 boda, a bez bodova su Adrianeon, Kandit Premijer i posljednjeplasirani Trilj.

1. HKL, treće kolo: Kandit Premijer - Zanatlija 2:6, Zadar - Željezničar 7:1, Bjelovar - Zaprešić 0:8, Grmoščica - Poštar 4:4, Novska - Trilj 8:0, Adrianeon - Konikom Osijek 2:6.

Momčad kola: Damir Fučkar (Zaprešić) 554, Ivan Klarić (Poštar) 659, Mario Mušanić (Konikom Osijek) 644, Rajmond Pokrivač (Željezničar) 641, Vatroslav Barišić (Novska) 624, Matko Bulka (Kandit Premijer) 611.

Parovi 4. kola: Zanatlija - Konikom Osijek, Poštar - Novska, Željezničar - Bjelovar, Trilj - Adrianeon, Zaprešić - Grmoščica, Kandit Premijer - Zadar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!