Nogomet

Old Trafford ostao neosvojiv

Marin Vuković • srijeda, 30.09.2009.
Old Trafford ostao neosvojiv
Foto: EPA

Dvoboj engleskog i njemačkog prvaka pripao je Manchester Unitedu, koji je golovima Ryana Giggsa i Michaela Carricka preokrenuo zaostatak od jednog pogotka na početku drugog poluvremena. Moskovski CSKA došao je do prve pobjede u skupini, s 2:1 pred svojim su navijačima svladali Bešiktaš.

Manchester United - Wolfsburg 2:1
(Giggs 59', Carrick; Džeko 56')

Wolfsburg je nakon prvog poluvremena na Old Traffordu mogao biti zadovoljan neodlučenim rezultatom jer Manchester United je u prvih 45 minuta pred gostujućim vratarom Benagliom stvorio nekoliko sjajnih prilika. Dimitar Berbatov, Wayne Rooney i Antonio Valencia mogli su se upisati u strijelce, no mreže su do odmora ostale netaknute.

Njemački prvak se u 56. minuti našao na pragu iznenađenja, kada je Edin Džeko glavom pospremio loptu iza leđa Tomasza Kuzsczaka. Vodstvo gostiju trajalo je ipak samo tri minute, a tada je Ryan Giggs iz slobodnog udarca, uz obilnu pomoć živog zida, vratio utakmicu na početak.

United je dobio krila i povećao pritisak prema gostujućim vratima, što se i isplatilo 12 minuta prije kraja. Michael Carrick je sjajnim udarcem rasparao mrežu Wolfsburga i nastavio niz nepobjedivosti Uniteda na domaćem travnjaku, koji traje od veljače 2005. godine.

CSKA Moskva - Bešiktaš 2:1
(Dzagoev 6', Krasić 61; Ekrem Dag 90'+2')

Susret dvije poražene momčadi iz prvoga kola otišao je na stranu moskovske momčadi koja je tako došla do prva tri boda u skupini. Domaćin je pritisnuo već na početku i iz prvog napada postigao pogodak preko Alana Dzagoeva. Do odlaska na odmor CSKA je mogao povećati vodstvo, no ostalo je minimalnih 1:0.

Bešiktaš se probudio u nastavku utakmice, kreirao nekoliko prilika, ali ih je u 61. minuti presjekao drugi pogodak Moskovljana, ovaj put mrežu je zatresao Miloš Krasić. Gosti su do kraja utakmice uspjeli stići tek do utješnog pogotka, u drugoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 2:1 pogodio je Ekrem Dag.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Manchester United2:1Wolfsburg
CSKA Moskva2:1Bešiktaš
1Manchester United 610:6+413
2CSKA Moskva 610:10010
3Wolfsburg 69:8+17
4Bešiktaš 63:8-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!