Nogomet

Bez golova u Areni

Marin Vuković • srijeda, 30.09.2009.
Bez golova u Areni
Foto: EPA

Utakmici između Bayerna i Juventusa nedostajali su samo pogoci, njemački i talijanski viceprvak podijelili su bodove odigravši 0:0. Samo jedan pogodak pao je u Bordeauxu, domaćin je u završnici utakmice uspio svladati Maccabi iz Haife i doći do prve pobjede u skupini.

Bayern - Juventus 0:0

Teško je vjerovati da poluvrijeme poput onog prvog u utakmici između Bayerna i Juventusa može završiti bez pogodaka u bilo kojoj mreži, no upravo se to dogodilo usprkos velikom broju prilika. Fantastični Franck Ribery u prvom je poluvremenu stvarao pregršt neprilika obrani iz Torina, ali nije imao onaj najvažniji, završni dodir.

Ivica Olić nije startao u početnom sastavu Bayerna, ali je neočekivano morao ući u igru u završnici prvog dijela, kada se ozlijedio Arjen Robben. Nizozemčev izlazak ipak se osjetio na igri Bavaraca jer u nastavku utakmice vidjeli smo ipak nešto drugačiji nogomet.

Juventus će biti sretan osvojenim bodom, a pogotovo činjenicom da mu slijede dva dvoboja s Maccabijem iz kojih će tražiti svih šest bodova. S druge strane, minhensku momčad očekuju dvije uzastopne utakmice s Bordeauxom, koji se pokazuje nimalo bezazlenim protivnikom.

Bordeaux - Maccabi Haifa 1:0
(Ciani 83')

Nakon što su izvukli neodlučen rezultat u Torinu, nogometaši Bordeauxa u utakmicu s Maccabijem ušli su odlučni da taj dobar rezultat okrune i domaćom pobjedom. Svoje je planove, međutim imao i Maccabi koji je isto tako kući mogao otputovati sa sva tri boda.

Trenutak odluke zbio se u 83. minuti utakmice, i to u jeku napada gostiju. Nakon kornera Gregoryja Sertica, najviši u skoku bio je Michael Ciani i osigurao Bordeauxu pobjedu zbog koje će sljedeća dva tjedna na ostatak skupine gledati s vrha ljestvice.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bayern0:0Juventus
Bordeaux1:0Maccabi Haifa
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!