Nogomet

Šok na Anfieldu

Ante Jukić • utorak, 20.10.2009.
Šok na Anfieldu
Foto: EPA

U teškoj se situaciji nakon odigranog trećeg kola Skupine E nogometne Lige prvaka nalazi Liverpool, koji je večeras poražen na Anfieldu od sjajnog Lyona. Fiorentina je, pak, 4:3 slavljem protiv Debrecena čvrsto prigrlila drugu poziciju na ljestvici...

Debrecen – Fiorentina 3:4
(Czvitkovics 2', Rudolf 28', Coulibay 88'/ Mutu 6', 20', Gilardino 10', Santana 37')

Da je znao kakvu će reakciju gostiju izazvati njegov gol iz druge minute, sumnjamo da bi se Peter Czvitkovics odlučio na takav potez. Ovako, Mutu dvaput i Gilardino već su do 20. minute postavili stvari na svoje mjesto i gurnuli Debrecen prema trećem porazu u isto toliko nastupa u Ligi prvaka.

Nadu mađarskom prvaku, koji, podsjetimo, svoje domaće utakmice igra u Budimpešti, nakratko je u 28. minuti vratio Rudolf, no u završnici prvog poluvremena Santana ponovno vraća na dva razlike i osigurava Violama ugodan odlazak na predah. Tih 4:2 za Fiorentinu stajalo je na semaforu sve do 88. minute, kada je Coulibay postigao treći pogodak za domaćine i postavio konačan rezultat utakmice.


Liverpool – Lyon 1:2
(Benayoun 41'/ Gonalons 72', Delgado 90' )

Nakon neuvjerljivih 1:0 protiv Debrecena u prvom kolu, pa onda poraza u Firenci u drugom, večerašnji obračun s Lyonom bio je od iznimne važnosti za momčad Rafe Beniteza. Fernando Torres na tribinama i rani izlazak zbog ozljede Stevena Gerrarda nikako nisu išli na ruku španjolskom stručnjaku na klupi Liverpoola, a kada se tome doda i vrlo dobri francuski vice-prvak, koji je većim dijelom prvog poluvremena bio bolja momčad na terenu, razloga za zabrinutost na Anfieldu je bilo i više nego dovoljno.

Ipak, kada se već činilo da će momčadi u svlačionice krenuti s početnih 0:0, Benayoun se dobro snašao u jednoj gužvi pred vratima Llorisa i Liverpool je konačno došao do gola kojeg je trebao kao "ozebli sunce".

Nažalost većine okupljenih gledatelja na Anfieldu, taj pogodak nije u konačnosti domaćinima bio dovoljan niti za jedan bod. Dvadesetak minuta prije kraja Gonalons je pogodio za 1:1, dok je veliko slavlje gostima pogotkom u sudačkoj nadoknadi osigurao Delgado.

Poslije odigrana tri kola, Lyon je na čelu Skupine E s maksimalnih devet bodova. Fiorentina na drugom mjestu ima šest bodova, Liverpool je ostao na tri, dok Debrecen još uvijek čeka na svoj prvi bod.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Debrecen3:4Fiorentina
Liverpool1:2Lyon
1Fiorentina 614:7+715
2Lyon 612:3+913
3Liverpool 65:7-27
4Debrecen 65:19-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!