Nogomet

United slavio nad Rusima

Antonija Pavlić • srijeda, 21.10.2009.
United slavio nad Rusima
Foto: EPA

Manchester United konačno je došao na svoje i na mjestu na kojem je 2008. podignuo pehar namijenjen pobjedniku Lige prvaka nakon šest neuspjeha pobijedio jednu rusku momčad. Wolfsburg i Bešiktaš u drugom susretu miroljubivo su podijelili bodove u utakmici s najnepopularnijim rezultatom (osim ako ste Talijan) - 0:0...

CSKA Moskva - Manchester United 0:1
(Antonio Valencia 86')

Manchester United vratio se na mjesto gdje je 2008. u infarktnom izvođenju jedanaesteraca protiv Chelseaja podignuo trofej pobjednika Lige prvaka. Na stadionu Lužnjiki u Moskvi izabranici Alexa Fergusona napokon su uspjeli slaviti protiv jedne ruske momčadi - čak šest puta u zadnje dvije godine pokleknuli su što pred Zenitom, Rotorom, CSKA-om...

Ovoga su puta ipak, premda dosta oslabljeni i premda prisiljeni igrati na neobičnom "plastičnom" terenu, napokon uspjeli konkretizirati terensku nadmoć i s "hat-trickom" pobjeda doći nadomak plasmanu u sljedeći krug natjecanja. U 86. minuti pogodak za pobjedu postigao je Antonio Valencia nakon što su odlično iskombinirali Nani i Dmitar Berbatov, a potonji iz dobre pozicije nesebično asistirao strijelcu na drugoj vratnici.

Wolfsburg - Bešiktaš 0:0

Ranija pobjeda Manchester Uniteda u Moskvi pogodovala je objema ekipama u ovome sudaru, a posebice Wolfsburgu koji se upravo s Rusima bori za drugu poziciju i prolaz dalje. Bešiktaš se tokom prvih utakmica pokazao kao autsajder skupine, no unatoč tome u gostima uspio oteti bod prvacima Njemačke.

Wolfsburg je dominirao tokom čitave utakmice, pa čak i u zadnjih petnaestak minuta kada je zbog udaraanja Kasa crveni karton dobio Grafite. Ipak, lopta nikako nije htjela ući u tursku mrežu. U 10. minuti prvu odličnu priliku propustio je Džeko, sam s osam metara gađao je preko gola na ubacivanje suigrača iz reprezentacije Zvjezdana Misimovića.

Iz slične situacije, nakon ubačaja Schafera, isti je igrač ponovno glavom promašio vrata, a pet minuta prije kraja poluvremena propustio je i bolje reagirati na kiks obrane Bešiktaša i krenuti sam prema vrataru Reçberu.

Pritisak domaćina nastavio se i u drugom poluvremenu. Odmah na startu Gentner je promašio praktički prazna vrata, a u sjajnoj prilici nekoliko minuta kasnije još se jednom našao Džeko, no zatresla se samo greda. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Podjelom bodova puno zadovoljniji svakako mogu biti gosti, dok Wolfsburgu ostaje samo žal zbog propuštenih prigoda i dva "poklonjena" boda svojim večerašnjim gostima. Crveni karton Grafitea bit će im, također, veliki hendikep u narednom susretu budući da je upravo on već puno puta pokazao kako može biti prevaga u najvažnijim trenucima.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

CSKA Moskva0:1Manchester United
Wolfsburg0:0Bešiktaš
1Manchester United 610:6+413
2CSKA Moskva 610:10010
3Wolfsburg 69:8+17
4Bešiktaš 63:8-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!