Nogomet

Milanu drama na Bernabeu

Ivana Spahija • srijeda, 21.10.2009.
Milanu drama na Bernabeu
Foto: EPA

Nevjerojatan rasplet ponudio je derbi skupine C odigran na madridskom Bernabeu. Milan je neočekivano svladao favorizirani Real rezultatom 3:2, a nevjerojatna je činjenica da su vratari gotovo u potpunosti iskrojili rezultat susreta, Dida i Casillas isključivi su krivci za čak tri primljena pogotka. U drugom susretu u skupini Marseille je u gostima jedva svladao Zürich...

Real Madrid - Milan 2:3

(Raul 19', Drenthe 76'; Pirlo 62', Pato 66', 88')

Dugo najavljivan kao najveći dvoboj trećeg kola Lige prvaka, susret Real Madrida i Milana na madridskom Bernabeu potpuno je opravdao tu titulu. Nogometaši Milana, uz lošu formu i još lošije rezultate potpuni autsajderi u ovom dvoboju, uspjeli su svladati Real u nevjerojatnom susretu koji je rezultatom 3:2 otišao na stranu Talijana. Katastrofalne pogreške obaju vratara dosta su utjecale na konačan rezultat, za prvi pogodak Milana potpuno je kriv jedino Dida, a prva dva primljena gola Španjolaca idu na dušu Casillasa.

Što se samog susreta tiče, domaćini su u 14. minuti prilično oštećeni za nedosuđeni kazneni udarac. Zambrotta je u prostoru Milana napravio dva prekršaja nad Benzemom, ali se glavni sudac nikako nije oglasio. Pravda je goste iz Milana stigla samo pet minuta kasnije, i to nevjerojatnom pogreškom vratara Dide. Golmanu Milana je ono što je trebala biti uhvaćena lopta ispala iz ruku i nesretno se od Didina koljena odbila do Raula koji nije imao težak posao pogoditi praznu mrežu Milana za vodstvo Reala od 1:0.

Pogreška Dide bila je jedina crna mrlja u igri Milana što se tiče prvog dijela, a domaćini su se probudili tek u nastavku, no to ih ipak nije spasilo od pogotka. Igrala se 62. minuta kada je Pirlo projektilom s 30 metara udaljenosti uhvatio na spavanju cijelu obranu Reala, uključujući i vratara Casillasa te poravnao rezultat na 1:1. Četiri minute kasnije ponovno se tresla mreža Madriđana, Casillas je glavom efektno pokušao raščistiti pokušaj gostiju, ali je potpuno promašio loptu, čime je Pato bez problema samo gurnuo u mrežu i Milanu donio vrijedno vodstvo od 2:1.

Ni to nije bio kraj golijadi na Bernabeuu, u 76. minuti Drenthe je s ruba prostora matirao Didu i poravnao rezultat na 2:2, što je ujedno i prvi "pravi" pogodak u susretu jer se sva tri prijašnja pripisuju isključivo očajnim obranama obaju vratara. Deset minuta kasnije ponovno se tresla mreža, ovaj put Realova, Seedorf je idealno uposlio Pata, obrana Reala je potpuno zastala, a Pato je iskoristio priliku i loptu pospremio u mrežu nemoćnog Casillasa za konačnih 3:2 i ogromno slavlje crveno-crnih usred Madrida.

Zürich - Marseille 0:1

(Heinze 69')

Francuski Marseille uspio je slomiti tvrd orah u obliku švicarskog Züricha, "krvnika" Milana iz prošlog kola ove skupine. Iako favorizirani, nogometaši Marseillea prilično su se namučili u gostima kod raspoloženih Švicaraca, koji su u konačnici ipak poklekli i s minimalnih 1:0 donijeli sva tri boda Francuzima.

Prvo poluvrijeme proteklo je gotovo u uspavanoj atmosferi, tek su se pred sam kraj malo probudili gosti, no dvije lijepe prilike u 41., odnosno 44. minuti nisu iskoristili Gonzalez i Brandao. Francuzi su u nastavku ipak ubacili u brzinu više, što im se isplatilo u 69. minuti kada je Heinze lijepim pogotkom iz voleja pronašao put do mreže Švicaraca i Marseilleu donio vodstvo od 1:0, što je bilo i konačno rješenje ove utakmice.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Real Madrid2:3Milan
Zürich0:1Marseille
1Real Madrid 615:7+813
2Milan 68:7+19
3Marseille 610:1007
4Zürich 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!