Nogomet

United se izvukao, Wolfsburg siguran

Antonija Pavlić • utorak, 03.11.2009.
United se izvukao, Wolfsburg siguran
Foto: EPA

Teško je živio Manchester United na Old Traffordu protiv CSKA-a, no na kraju se zgoditkom Antonia Valencije ipak uspio spasiti, izboriti bod i onemogućiti CSKA u prvoj pobjedi na engleskom tlu. U drugom susretu skupine Wolfsburg je s tri gola deklasirao Bešiktaš i tako se prometnuo u glavnog favorita za prolaz uz sigurne nogometaše iz Manchestera...

Manchester United - CSKA 3:3
(Owen 29', Scholes 84', Valencia 90'/Dzagoev 25', Krasić 31', Berezucki 47')

Kazalište snova pretvorilo se u utorak navečer u četvrtom kolu skupina Lige prvaka u Kazalište kiše - teren Old Trafforda bio je natopljen vodom, a prolom oblaka nastavio se tokom svih 90 minuta i time ga činio još nepogodnijim za igru. To, ipak, nije previše smetalo igračima - nakon početnog ispitivanja snaga krenuli su s ozbiljnim napadima, a prva lopta odsjela je u mreži - domaćina.

Mladi, ali spretni Rus Alan Dzagoev projurio je u 25. minuti kao brzi vlak pokraj stanice zvane Wes Brown, no na prvi pogled otišao previše u stranu da bi opasnije ugrozio Van der Sara. Ipak, izvanrednim udarcem loptu je nekako uspio progurati kroz Nizozemčeve "uši", šokiravši tako brojne promrzle Unitedove navijače.

Michael Owen nije se, međutim, slagao s takvim razvojem situacije. Četiri minute kasnije ponovno je dokazao svoju spretnost u šesnaestercu, rutinirano pogodivši na dodavanje Nanija. Radost izabranika Sir Alexa Fergusona, ipak, kratko je trajala. Obrana Crvenih Vragova još je jednom potpuno ispala i evidentirala koliko nedostaju ozlijeđeni Vidić i Ferdinand - Necid je dugom loptom u vrhu napada pronašao Miloša Krasića, a 24-godišnji srpski reprezentativac prvo je potpuno okrenuo, zaobišao Van der Saara i loptu zatim poslao u praznu mrežu.

Dominacija Rusa nastavila se i na početku drugog poluvremena - United se očigledno mučio u promiješanom sastavu, a treći gol Vasilija Berezuckija nagnao je Alexa Fergusona da na zagrijavanje konačno pošalje Rooneyja i Evru, koje je pokušavao odmarati za subotnji derbi s Chelseajem.

Opetovani napadi engleske momčadi u drugom poluvremenu ipak su rezultirali izjednačenjem - u 84. minuti nakon ulaska Rooneyja rezultat je smanjio Paul Scholes, a spas momčadi Alexa Fergusona i plasman u drugu fazu natjecanja donio im je mladi Antonio Valencia udarcem s ruba šesnaesterca u 90. minuti, premda uz obilatu pomoć Ščenikova od kojeg se lopta odbila i prevarila Akinfejeva.

Bešiktaš - Wolfsburg 0:3
(Misimović 14', Gentner 80', Džeko 87')

Bešiktašove velike ambicije i nadanja u pobjedu nakon pozitivnih 0:0 u Njemačkoj pala su u vodu već u 14. minuti. Braniči turske momčadi zaboravili su na 30-ak metara pokriti BiH reprezentativca Zvjezdana Misimovića, a on je to iskoristio i silovitim udarcem proparao Arikanovu mrežu.

Isti igrač našao se u stopostotnoj prilici i desetak minuta kasnije - Gentner je idealno ubacio s desne strane, no Misimović je, ovoga puta glavom, sa samo nekoliko metara od gola promašio okvir vrata.

Isti scenarij nastavio se i u drugih 45 minuta. Wolfsburg je pritiskao i napadao, a za razliku od prošle utakmice u Njemačkoj prikazao i veću efikasnost. U 80. minuti asistent pri prvom pogotku Gentner poentirao je nakon odbijenog udarca Edina Džeke, a konačnih 3:0 postavio je konačno i sam Džeko, u suradnji s kolegom iz reprezentacije Misimovićem.

Njemački prvak pobjedom se prometnuo u najvećeg kandidata za prolaz dalje uz Manchester United, koji je proljeće u Europi osigurao tijesnim remijem s CSKA-om.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Manchester United3:3CSKA Moskva
Bešiktaš0:3Wolfsburg
1Manchester United 610:6+413
2CSKA Moskva 610:10010
3Wolfsburg 69:8+17
4Bešiktaš 63:8-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!