Ostali sportovi

IAAF objavio uži popis

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.11.2009.
IAAF objavio uži popis

Svjetska atletska federacija je objavila uži popis petorice finalista koji konkuriraju za naslov Najboljeg atletičara u 2009. godini.

IAAF je od 19. listopada do 9. studenog prikupljao glasove i nakon prebrojavanja je objavio pet imena koja konkuriraju da 22. studenog na gala večeri u Monte Carlu osvoje nagradu za Najboljeg atletičara godine na uzmaku.

Petorica finalista u odabiru 1799 članova IAAF-ove obitelji (članova Vijeća, ambasadora IAAF-a, prestavnika samih sportaša te sportskih novinara) su prošlogodišnji dobitnik priznanja Jamajčanin Usain Bolt, Etiopljanin Kenenisa Bekele, Amerikanac Tyson Gay, Australac Steve Hooker i Norvežanin Andreas Thorkildsen.

Boltove reference su titule svjetskog prvaka na 100, 200 i 4x100 metara (u Berlinu je srušio i svjetske rekorde na 100 i 200 metara), Bekele je na SP-u osvojio double na 5,000 i 10,000 metara, Gay je svjetski viceprvak i vlasnik drugog najboljeg rezultata svih vremena (9,69 iz Šangaja 11 je stotinki sporije od svjetskog rekorda Bolta), Hooker je titulu svjetskog prvaka u skoku s motkom izborio šepajući na jednoj nozi, a Thorkildsen je prvi kopljaš u povijesti koji je istodobno i europski i svjetski i olimpijski prvak.

Uži popis pet finalistica izbora, među kojima će bez sumnje biti i ime svjetske prvakinje Blanke Vlašić, IAAF će objaviti u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley10.11.2009. u 13:34
    bit će napeto u finalu. najmanje šansi za pobjedu ima gay
    Weasley