Ostali sportovi

Blanka finalistica IAAF-ovog izbora

Maja Giljanović • utorak, 10.11.2009.
Blanka finalistica IAAF-ovog izbora
Foto: Dejan Popek

Međunarodna svjetska federacija je objavila uži popis finalistica izbora za Najbolju atletičarku godine, a u društvu pet najboljih na svijetu hrvatska je sportska heroina, svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić.

Međunarodna atletska federacija je u ponedjeljak objavila imena petorice finalista izbora za Najboljeg atletičara godine na kojoj su Usain Bolt, Kenenisa Bekele, Andreas Thorkildsen, Steve Hooker i Tyson Gay, a u utorak je objavila njihove ženske pandane.

Najviše glasova gotovo 1800 članova obitelji IAAF-a (delegata Federacije, ambasadora IAAF-a, predstavnika sportaša i sportskih novinara) dobile su Blanka Vlašić, Jelena Isinbajeva, Valerie Vili, Anita Wlodarczyk i Sanya Richards.

26-godišnja Splićanka (u nedjelju je Blanka proslavila 26. rođendan) je svoju kandidaturu istakla titulom svjetske prvakinje na Svjetskom prvenstvu u Berlinu te skokom preko 208 centimetara kojim je izbila na drugo mjesto svih vremena centimetar iza svjetskog rekorda Štefke Kostadinove.

Aduti konkurencije su sljedeći: prošlogodišnja pobjednica izbora Isinbajeva je poboljšala svjetske rekorde u skoku s motkom i vani (5,06 m) i na otvorenom, bacačica kugle Vili je poput Blanke obranila titulu osvojenu u Osaki prije dvije godine, Wlodarczyk je u Berlinu osvojila i zlato i srušila svjetski rekord (77,96 m) u bacanju kladiva, a Richards je osvojila naslov svjetske prvakinje u utrci na 400 metara.

Proglašenje najboljih održat će se 22. studenog na gala-večeri u Monte Carlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2009. u 22:27
    Sve su pobjednice bez obzira na ishod glasanja :)
    Obrisan korisnik