Nogomet

Inter i Barca slave, Vukojević bez Europe

Antonija Pavlić • srijeda, 09.12.2009.
Inter i Barca slave, Vukojević bez Europe
Foto: EPA

Najneizvjesnija skupina Lige prvaka konačno je "raspetljana". Inter je na San Siru svladao Rubin s 2:0 i tako se izborio za drugu poziciju, dok je Barcelona u gostima pobijedila Dynamo i tako utješnu nagradu u vidu plasmana u Europsku ligu uručila Rubinu...

Dynamo Kijev - Barcelona 1:2
(Milevsky 2'/Xavi 33, Messi 86')

Gotovo svih 90 minuta posljednje utakmice po skupinama ovogodišnje Lige prvaka Barcelona je dominirala i držala konce igre u svojim rukama, no tek je Lionel Messi četiri minute prije kraja Kataloncima donio pobjedu. Prvak Europe s nova se tri boda učvrstio na prvom mjestu skupine F, spriječivši ujedno Dynamo da se izbore barem za utješnu nagradu - daljnje natjecanje u Europskoj ligi.

Neočekivano vodstvo u Ukrajini pripalo je Dynamu već u 2. minuti; Andrij Ševčenko lukavo je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, a lopta, okrznuta od strane Artima Milevskog, nes(p)retno je ispala iz naručja Victora Valdesa i zakotrljala se u mreži gostiju iz Katalonije.

No, karakteristična Barcina igra - "beskonačno" i ponekada iritantno "skrivanje" lopte protivniku u nastavku je konačno rezultiralo izjednačenjem. Nevjerojatnih 77 % posjeda lopte Španjolaca kapitalizirao je Xavi, pravodobno utrčavši u kazneni prostor na prizemni ubačaj Abidala s desne strane i u padu poslavši loptu iza leđa Šokovskog.

Dugo poslije toga nismo vidjeli pogodak, no sve je to nadoknadio ovogodišnji dobitnik Zlatne lopte Lionel Messi. Argentinac je u 86. minuti uzeo loptu u izveo slobodan udarac, te neobranjivo pronašao gornji lijevi kut Dynamovog gola.

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević odradio je svih 90 minuta i pretrčao najviše kilometara u ukrajinskoj momčadi.

Inter - Rubin Kazan 2:0
(Eto'o 31', Balotelli 64')

Pribojavali su se Talijani posljednjeg ogleda protiv Rubina, no na koncu su ipak zasluženo pobijedili i tako se u osminu finala Lige prvaka plasirali s drugog mjesta. Rusi su dugo strepjeli i za ulazak u Europsku ligu, no četiri minute prije isteka regularnog dijela utakmice u tome im je ipak pomogla Barcelona pobijedivši kijevski Dynamo s 2:1.

Nisu nogometaši Intera dobro otvorili utakmicu, premda je Mario Balotelli već u ranoj fazi imao prigodu neometan bolje pucati prema Ryzhikovu. U 17. minuti stopostotnu priliku propustio je Karadeniz, sjajno je izbjegao zaleđe i sam krenuo prema Júliju Césaru, no vratar Intera vršcima prstiju uspio je loptu skrenuti u korner.

Jedna prava prilika na polovici Rubina bila je, ipak, dovoljna da Inter povede. Kapetan Javier Zanetti prošao je nekoliko igrača na desnoj strani i pokušao ući dublje u šesnaesterac, no netko od braniča ruske momčadi prepriječio mu je put i, činilo se, loptu uspio izbaciti u korner. Ipak, prije no što je ona uistinu napustila okvire igrališta do nje je stigao Balotelli i fantastično na petercu petom proigrao Samuela Eto'oa. Iskusni Kamerunac takvu prigodu nije propustio i silovitim udarcem ljevicom svoju je momčad doveo do vodstva.

Razigrali su se nakon toga pogotka Talijani, te su poluvrijeme mogli zaključiti i s većim vodstvom. U samoj sudačkoj nadoknadi Maicon je gađao s prilične udaljenosti, no Rubinov čuvar mreže paradom je uspio obraniti njegov pokušaj.

Novi trenutak inspiracije mladog napadača Intera Balotellija Nerazzurrima je u 64. minuti donio i povećanje vodstva i, pokazalo se na kraju, konačni rezultat. Iz slobodnog udarca s 35 metara prema nesretnom Ryzhikovu poslao je pravu bombu, a Rus protiv toga uistinu nije mogao učiniti ništa premda udarac i nije bio previše precizan.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Inter2:0Rubin Kazan
Dynamo Kijev1:2Barcelona
1Barcelona 67:3+411
2Inter 67:6+19
3Rubin Kazan 64:7-36
4Dynamo Kijev 67:9-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 23:51
    jooooooj, kad zena pise o balunu !!! Nevjerojatnih 77 % posjeda lopte Španjolaca kapitalizirao je Xavi, pravodobno utrčavši u kazneni prostor na prizemni ubačaj Abidala s desne strane i u padu poslavši loptu iza leđa Šokovskog...kakva desna strana... No, karakteristična Barcina igra -... [više na forumu]
    Obrisan korisnik