Nogomet

Liverpool se oprostio porazom

Antonija Pavlić • srijeda, 09.12.2009.
Liverpool se oprostio porazom
Foto: EPA

Pobjedom nad Liverpoolom na Anfieldu s rezultatom 1:2 Fiorentina je potvrdila kako je zasluženo natjecanje po skupinama završila kao prvoplasirana. Drugo mjesto pripalo je Lyonu koji je s 4:0 deklasirao Debrecen, dok će u Europsku ligu Liverpool...

Liverpool - Fiorentina 1:2
(Benayoun 43'/Jorgensen 63', Gilardino 90')

Engleski velikan Liverpool nije se uspio pobjedom oprostiti od Lige prvaka, premda je prvo poluvrijeme zaključio vodstvom. U 43. minuti talijanska je obrana u šesnaestercu "zaboravila" na Benayouna, a on je to iskoristio glavom pogodivši Freyevu mrežu na asistenciju Stevena Gerrarda.

U drugom poluvremenu momčad Rafaela Beniteza ipak je pala, nije iskoristila nekoliko raritetnih prigoda, što je Fiorentina kaznila preko Jorgensena i Gilardina i pobjedom osvojila prvo mjesto u skupini.

Lyon - Debrecen 4:0
(Gomis 25', Bastos 45', Pjanić 59', Cissokho 76')

Protiv slabašnog mađarskog Debrecena izabranici Claudea Puela nisu dopustili iznenađenje i visokom pobjedom potvrdili su plasman u osminu finala Lige prvaka. Prvo mjesto ipak im je izmaknulo, budući da je pobjedu ostvarila i Fiorentina na gostovanju kod Liverpoola.

Francuzi su poveli u 24. minuti kada je vratar gostiju Pantić iznimno loše reagirao na udarac Govoua s 20-ak metara, te tako omogućio Gomisu koji je pratio akciju da loptu samo pogurne u praznu mrežu. Novi veliki kiks obrane Debrecena dogodio se u 44. minuti; nevjerojatno sam pri izvođenju slobodnog udarca ostao je Bastos, primirio loptu i okrenuo se, te lijevom nogom precizno naciljao suprotni kut.

Francuska momčad dominirala je i drugim poluvremenom, a u 58. minuti postigla i treći pogodak. Bastos se ovoga puta našao u ulozi asistenta, ubačajem u šesnaesterac pronašao je Miralema Pjanića, a BiH reprezentativac glavom je s udaljenosti od osam metara pogodio Pantićevu mrežu. Konačan potop Mađara zaključio je Cissokho zabivši za 4:0 u 76. minuti.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Liverpool1:2Fiorentina
Lyon4:0Debrecen
1Fiorentina 614:7+715
2Lyon 612:3+913
3Liverpool 65:7-27
4Debrecen 65:19-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!