Zimski sportovi

Herbst vodi u slalomu, Kostelić u kombinaciji

Antonija Pavlić • nedjelja, 24.01.2010.
Herbst vodi u slalomu, Kostelić u kombinaciji
Foto: Kristijan Komarica

Reinfried Herbst upisao je najbolje vrijeme prve vožnje kombinacijskog slaloma u Kitzbühelu, ispred Manuela Moelgga prikupivši 41, a Felixa Neureuthera 60 stotinki sekunde prednosti. Kombinacijski poredak, pak, predvodi Ivica Kostelić, s ogromnom prednošću pred prvom konkurencijom. Za Profesorom zaostaje i Natko Zrnčić-Dim, koji je u prvoj slalomskoj vožnji osvojio 44. mjesto i ukupan kombinacijski zaostatak postavio na +4.62...

Prvu vožnju kombinacijskog slaloma u Kitzbühelu na stazi Ganserln najbolje je odradio Reinfried Herbst. Vodeći slalomaš svijeta bio je dominantan na svim dijelovima i u svakome trenutku, te je pred drugoplasiranim Manfredom Moelggom, čiji je trener postavio stazu, akumulirao 41, a Felixom Neureutherom 60 stotinki sekunde prednosti.

U sekundu zaostatka za Herbstom smjestili su se još Šveđani Andre Myhrer i Mattias Hargin, te Austrijanac Benjamin Raich, a slijede ih pobjednik Adelbodena Julien Lizeroux i kralj Sljemena Giuliano Razzoli. Dvije stotinke slabije vrijeme od Talijana na devetoj poziciji ima Ivica Kostelić, a iza njega se nalazi još jedan Austrijanac - Marcel Hirscher.

Najbolji hrvatski skijaš vozio je sigurno i pametno, minimalno riskiravši, a opet vozivši izuzetno precizno. Odlična jučerašnja spustaška vožnja zato mu je donekle anulirala zaostatak od 1.24 pred najvećim suparnicima i ostavila ga na poziciji prvog favorita za kombinacijsku pobjedu.

Benjamin Raich tako za Ivicom zaostaje 2.65 stotinki sekunde, Ted Ligety + 2.74, Silvan Zurbriggen + 3.16, Julien Lizeroux + 3.39, Romed Baumann + 3.50, Carlo Janka + 3.86, a spustaški slavljenik Didier Cuche + 6.55. Aksel Lund Svindal i Andrej Šporn su odustali, a pobjednik posljednje superkombinacije u Wengenu Bode Miller nije se pojavio na startu.

S brojem 54 na prsima stazom se spustio još jedan veliki kombinacijski izglednik, Natko Zrnčić-Dim, no s 44. mjestom akumulirao je prilično velikih 4.36 stotinki sekunde zaostatka, i za Ivicom sada kaska +4.62. Dalibor Šamšal još jednom u nizu nije uspio doći do cilja.

Svjetski kup, Kitzbühel, kombinacijski slalom:
1. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) 48.54
2. Manfred Moelgg (Italija, FISCHER) +0.41
3. Felix Neureuther (Njemačka, ATOMIC) +0.60
4. Andre Myhrer (Švedska, NORDICA) +0.92
5. Mattias Hargin (Švedska, NORDICA) +0.98
6. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1.00
7. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +1.01
8. Giuliano Razzoli (Italija, NORDICA) +1.22
9. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1.24
10. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) +1.43
...
44. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +4.36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!