Zimski sportovi

Poutiainen slavi, Hölzl preuzela vodstvo

Antonija Pavlić • nedjelja, 24.01.2010.
Poutiainen slavi, Hölzl preuzela vodstvo
Foto: Dejan Popek

Tanja Poutiainen osvojila je sedmi veleslalom sezone u talijanskoj Cortini d'Ampezzo. Iskusna Finkinja iskoristila je odustajanje vodeće iz prve vožnje Kathrin Zettel i najboljim vremenom na drugoj stazi Olympia della Tofane upisala jubilarnu 10. pobjedu u karijeri. Drugo mjesto po prvi puta pripalo je Viktoriji Rebensburg, a trećom pozicijom crveni startni broj vodeće u veleslalomskom poretku osvojila je Kathrin Hölzl...

Pretposljednji veleslalom sezone Svjetskoga kupa pripao je Tanji Poutiainen. Jedna od najiskusnijih djevojaka u skijaškom cirkusu fenomenalno je odradila drugu vožnju na stazi Olympia delle Tofane i pred drugoplasiranom Viktorijom Rebensburg upisala 1.05 stotinki bolje vrijeme.

Mladoj Njemici pošlo je za rukom po prvi puta spojiti dvije vrlo dobre vožnje i nakon osam ulazaka u najboljih deset plasirati se na pobjedničko postolje. Na treće se mjesto pomaknula svjetska veleslalomska pobjednica Kathrin Hölzl, a odustajanje vodeće u prvoj vožnji Kathrin Zettel iskoristila je i kako bi za 26 bodova preuzela crveni startni broj vodeće u veleslalomskom poretku.

Skok s 12. pozicije na korak do postolja upriličila je jedna od najboljih all-rounderica Tina Maze, a peto i šesto mjesto okupirale su Talijanke Manuela Moelgg i Denise Karbon. Najbolja Šveđanka Maria Pietilae-Holmner osvojila je sedmo mjesto, a s nešto slabijom, rezerviranijom vožnjom, osmo vrijeme i 32 boda osvojila je Maria Riesch.

Lindsey Vonn nakon četiri razočaranja u Aspenu, Areu, Lienzu i Mariboru konačno je, pak, u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, uspjela upisati veleslalomski plasman. Vodeća skijašica svijeta 22. mjesto iz prve vožnje u konačnici je zamijenila 19. i tako ipak onemogućila najboljoj prijateljici da joj se opasnije primakne i zaprijeti preuzimanjem vrha. Razlika između dvije vodeće skijašice Svjetskoga kupa sada iznosi 56 bodova.

Najboljim svjetskim skijašicama prije odlaska na Olimpijske igre u Vancouveru predstoji odraditi još trodnevni program u švicarskom St. Moritzu, počevši s kombinacijom, te nastavivši sa spustom i superveleslalomom.

Svjetski kup, Cortina d'Ampezzo, veleslalom:
1. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) 2:26.51
2. Viktoria Rebensburg (Njemačka, NORDICA) +1.05
3. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) 1.45
4. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +1.76
5. Manuela Moelgg (Italija, FISCHER) +1.85
6. Denise Karbon (Italija, FISCHER) +1.90
7. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +2.04
8. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +2.18
9. Gulia Gianesini (Italija, HEAD) +2.22
10. Eva-Maria Brem (Austrija, ATOMIC) +2.36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!