Nogomet

Maradona: "Igrali smo dobro"

Matej Milanović • subota, 03.07.2010.
Maradona: "Igrali smo dobro"
Foto: EPA

Izbornik Argentine, Diego Maradona, ne smatra da je njegova Argentina odigrala loše u katastrofalnom četvrtfinalnom porazu od Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Maradona smatra da je ključan bio rani pogodak Nijemaca, a Tevez je također rekao kako je Argentina odigrala dobra te da je samo imala loš dan...

Diego Armando Maradona nakon katastrofalnog poraza od Njemačke rekao je kako nisu ostvarili što su htjeli, ali da su se vratili korijenima argentinskog nogometa i da time moraju biti zadovoljni: "San se nije ostvario. Naš put je bio kraći od očekivanja, ali poštovali smo argentinski način igre i vratili se našim korijenima. Mogu ja otići i sutra, ali volio bih da momci nastave pokazivati ono što jesu, igrajući pravi argentinski nogomet."

O samoj utakmici rekao je da je prvi gol kriv što je utakmica krenula u lošem smjeru za njegovu reprezentaciju. Također je dodao kako je njegova momčad odigrala dobro i kako je Njemačka bila samo malo konkretnija: "Mi smo imali plan kako im se suprotstaviti, no u prvom napadu oni su zabili. Tamo je počela druga utakmica. Kada su poveli počeli su raditi stvari koje nisu radili do sada, onaj pogodak im je dao ideje koje prije nisu imali. Oni su bili konkretni, iskoristili su svoje prilike. Moja momčad je igrala dobro, no nije bila dovoljno svježa da pretvori svoje prilike u golove."

Potom se nekadašnji Pibe de oro još jednom osvrnuo na utakmicu rekavši kako je to najgore što mu se dogodilo u životu: "Razočaran sam kao i svi Argentinci. Ovo je najgore što sam ikad doživio. Voditi toliko dobrih igrača, osoba, profesionalaca i završiti ovako. Ovo je kao da vas je udario Muhammad Ali."

Na kraju je par riječi posvetio i Leu Messiju koji nije pružio koliko se od njega očekivalo: "Leo je odigrao vrhunsko Svjetsko. Plakao je nakon utakmice i to je dokaz onima koji tvrde da njemu nije stalo do argentinskog dresa da su u krivu."

Ideju Maradone o tome da Argentina nije odigrala loše, već da se jednostavno radilo o lošem danu potvrdio je i Carlos Tevez: "Izgubiti ovako je jako bolno. No, mi smo stvari odradili dobro, samo smo imali loš dan i kad jednom zabrljaš ideš doma. Znali smo kako igraju i sve ono što su oni danas napravili mi smo očekivali."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack04.07.2010. u 13:51
    Očito je još uvijek na drogama kad nakon 4-0 poraza izjavi da su igrali dobro..Al taj Maradona je smijurija od trenera,pa nemru ti igrat Otamendi,Veron,Maxi,Demichelis,Di Maria (koji je samo poetncijal koji nije ama baš ništ napravil na SP-u )..kakav je to znalac koji drži Milita i Samuela na... [više na forumu]
    Captain Jack
  • beaver04.07.2010. u 13:36
    eh Diego...zanat se ne uci na svijetskom prvenstvu. Argentina ima mali milion boljih trenera nego Diego. Ovo je skroz kriva investicija.
    beaver
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 23:01
    ljimi slazem se s tobom maradona je najbolji igrac svih vremena dobar je on s obzirom da je ovo njegova prva sezona kao trener ako ostane tu bice on opet najaci Vamos Diego
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 22:40
    što je maradona mislio da je njemačku pobjediti isto kao deset deka salame narezati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 21:24
    drago mi je da su njemci pobijedili ali svejedno bi volio da za 4 godine argentina na krilima iskusnog messija, teveza, aguera, higuaina sa MARADONOM na celu osvoji svijetsko, jbg nije diego neki trener ali meni je on totalni kralj i samo radi njega i messija bi volio da za 4 god osvoje, naravno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik