Nogomet

Friedrich: "U mislima samo jedan cilj"

Matej Milanović • subota, 03.07.2010.
Friedrich: "U mislima samo jedan cilj"
Foto: EPA

Nijemci su izrazili veliko zadovoljstvo nakon četvrtfinalnog trijumfa od 4:0 protiv Argentine. Svi su složni da je momčadska igra presudila i smatraju da mogu otići korak dalje i izboriti finale...

Izbornik njemačke reprezentacije, Joachim Löw, izrazio je ponos svojim momcima nakon vrhunske predstave protiv Argentine i priznao da nije očekivao tako uvjerljivu pobjedu: "Ponosan sam na momčad i to ne samo zbog današnje utakmice. Ovo što smo pokazali u drugom poluvremenu bilo je vrhunsko. Momci su pokazali želju šampiona. Što se samog rezultata tiče, to je bilo nezamislivo prije utakmice. Zabiti četiri gola je odlično. Messi skoro uopće nije bio u utakmici i to je velika zasluga momčadi."

Kapetan Philipp Lahm smatra da su se odlično spremili za utakmicu i da se sada imaju pravo nadati naslovu svjetskih prvaka: "Pobijediti Argentinu 4:0 je nevjerojatno. Bili smo odlično pripremljeni. Dali smo im jako malo prilika, a da smo snažni u napadu se znalo i prije. Svatko tko dođe do polufinala ima potencijala da bude prvak svijeta."

Jedan od najzaslužnijih igrača za dolazak Nijemaca u polufinale je Thomas Müller. Mladi napadač načeo je Argentinu i rekao je kako se nada da će njegovi suigrači proći polufinale kako bi on mogao zabiti i u finalu. Njega, naime, neće biti zbog kartona: "Ovo je ludilo. Razbili smo Argentinu s 4:0 i fale mi riječi da to opišem. Danas je zvijezda utakmice ponovno bila momčad. Nadam se da će moji kolege odraditi posao na ovako odličan način i u polufinalu, pa da dobijem priliku zabiti u finalu."

Bastian Schweinsteiger smatra da su odigrali jako dobro, posebno taktički i uvjeren je da Njemačka može do finala. U polufinalu smatra da će im s druge strane stati Španjolci: "Pokazali smo odličnu igru. Ponosan sam na momčad. Taktički smo odigrali vrhunski. Dovoljno smo jaki da napravimo još jedan korak dalje. Momčad je jako dobra, nemamo previše iskustva, ali imamo mnogo igrača koji napadaju bez straha i bez previše respekta. Vjerujem da ćemo u polufinalu igrati sa Španjolskom jer je to najjača reprezentacija na svijetu."

Jedan od stupova obrane, Arne Friedrich, neočekivano se upisao među strijelce, zabivši za 3:0. Friedrich je rekao kako je presretan zbog gola i zbog pobjeda, ali i dodao da se sada moraju smiriti jer moraju ostvariti cilj, osvajanje naslova: "Ne mogu opisati ovo što se događa. Atmosfera u momčadi je nevjerojatna. Nisam očekivao da ću zabiti gol i to me čini presretnim. Još sam sretniji što smo dobili, no sada se trebamo smiriti jer u našim mislima imamo samo jedan cilj."

SP 2010. - doigravanje

četvrtfinale

Nizozemska2:1Brazil
Urugvaj5:3 **Gana
Argentina0:4Njemačka
Paragvaj0:1Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 20:22
    ....VAMOS VAMOS ARGENTINA.......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 19:36
    Ako su Nizozemci izmislili totalni nogomet Njemci su ga u zadnje dvi utakmice doveli do savršenstva.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 19:34
    S ovakvom igrom, tko im šta može !??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 19:11
    Njemačka momčad protiv argentinskih pojedinaca 4-0! Još jednom po tko zna koji put,pokazalo se da što su zvijezde veće,tada trebate još večeg trenera. Jer kako očekivati da mu igrači igraju bez ega i samodopadnosti kad niti on sam nije ništa drugačiji,dapaće. Čovjek koji dolazi na trening s... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Sejlor03.07.2010. u 19:03
    Di su Argetinski komentari? Hehe
    Sejlor