Vodeni sportovi

Primorje u Kragujevcu ispustilo prve bodove, POŠK razbio Partizan

Davor Kovačević • subota, 24.01.2015.
Primorje u Kragujevcu ispustilo prve bodove, POŠK razbio Partizan
Foto: FaH

Tri pobjede iz pet susreta učinak je hrvatskim klubova u Triglav vaterpolo ligi. Radnički je na domaćem bazenu zaustavio Primorje i remijem mu otkinuo prve bodove u natjecanju. Mladost i Jug su samo odradili posao, dok je Mornar ostao poražen u Herceg Novom.

Skupina A

Radnički – Primorje 8:8

Dvoboj dva sudionika Lige prvaka i vodećih ekipa skupine A Triglav lige ponudio je, kako i priliči, neizvjestan i dramatičan ogled u kojemu su na kraju Sukno i Vićan spašavali Primorje od prvog poraza u Triglav ligi.

Ni jedna momčad nije na utakmici vodila s dva gola razlike, domaćinu je na početku priznat i, po svemu sudeći, neregularan gol, a u posljednjoj četvrtini Riječani su dva puta bili u vodstvu (7:6, 8:7), no domaćini su oba puta to poništili. Garcia nije iskoristio priliku s igračem više minutu i pol prije kraja, a iako je domaći vratar Živojinović imao tek tri obrane na utakmici, a Vićan čak devet više, domaćin je 40-ak sekundi do isteka imao šansu utakmice. Ćuk je isplivao u kontru, no Sukno ga je nekako sustigao i onemogućio mu čisti šut kojeg je Vićan sjajno obranio za podjelu bodova u kragujevačkom Parku.

Sukno je predvodio Riječane s tri pogotka, dok je Radu dva puta bio precizan. Basara, Vuksanović i Dedović postigli su po dva gola za Radnički.

POŠK – Partizan 13:7

Senzaciju na malom poljudskom bazenu priredili su vaterpolisti POŠK-a. Na istom mjestu gdje je Partizan prije samo dva dana minimalno pobijedio POŠK-ove sugrađane, splitski Jadran, beogradski euroligaš ostao je deklasiran.

Iako su poškovci nastupili bez dva svoja Kanađanina, Robinsona i McElroya i iako je do posljednjeg trenutka bio upitan nastup kapetana Prižmića, Partizan je mogao samo gledati kako mu Splićani pune mrežu. Jelovina je briljirao na golu, Cvjetković i Rustamov su zabijali kako su htjeli i kombinirano s čvrstom obranom Beograđani jednostavno nisu imali šansu.

Cvjetković je bio prvo ime utakmice s četiri gola, Uzbekistanac Rustamov je dodao tri, jednako kao i Vegar. Kod Partizana se samo Lazić dva puta upisao u strijelce.

Budva – Mladost 6:12

Zagrebačka Mladost je u Budvu došla s nekim prilično važnim izostancima (Bukić, Pavić, Živković i Lozina), no kada se zna da su Budvi na njezinom bazenu bodove otkidali POŠK i splitski Jadran, a blizu tome bio je i Branik, onda je bilo jasno da nikakav drugi scenarij osim pobjede Kobešćakovih vaterpolista nije realan.

No tako i nije baš izgledalo u prvom poluvremenu u kojemu su u 13. minuti Budvini mladići vodili s 4:2, no već u nastavku su stvari sjele na svoje mjesto. Mladost je u 12 minuta zabila šest golova, svoju mrežu sačuvala netaknutom i stvari su u posljednjih osam minuta bile riješene.

S tri gola najbolji Žabac je bio Vukičević, a pratili su ga Milaković i Lončar s po dva pogotka. Đurđić je bio najraspoloženiji domaći igrač s tri gola.

Skupina B

Jadran HN – Mornar 11:7

Splitski Mornar u Herceg Novom nije uspio zadržati drugo mjesto u skupini B. Crnogorski Jadran uzvratio je Mornaru za uvjerljiv poraz u prvom dijelu sezone i stigao do važnih bodova koji će se prenijeti u sljedeću fazu natjecanja protiv izravnog suparnika.

Već od samog početka utakmice Mornari su bili u zaostatku. Jadran je krenuo s 3:0, a Splićani su dvije minute prije poluvremena smanjili na pogodak zaostatka (4:5). U te preostale dvije minute hrvatski predstavnik je primio dva gola i tu je brod počeo tonuti. Crnogorci su nastavili povećavati prednost koja je na startu posljednje četvrtine otišla na nedostižnih 11:5.

Pješivac je bio nezaustavljiv u redovima Jadrana s četiri zgoditka, a po dva su postigli Latinović i Drašković. Po dva puta za Mornar su pogađali Marinić Kragić i Zović.

Jug – Primorac 16:5

I prije prvog plivanja za loptu pobjednik u Gružu u dvoboju Juga i nekadašnjeg prvaka Europe kotorskog Primorca je bio jasan. Preostalo je samo odraditi posao u bazenu, a Jugovi mladići uz nekoliko iskusnih prvotimaca odradili su ga vrlo uvjerljivo.

Još je jednom Jug sačuvao svoju mrežu čistom u prvom poluvremenu, a onda je mali pad koncentracije i opuštanje dopustio Jadranu da u posljednjoj četvrtini zabije četiri pogotka, no na rezultatskom planu ništa se nije promijenilo.

Među osam Jugovih strijelaca najviše se istaknuo Ivanković s četiri gola, dok je Younger precizan bio tri puta. Kriještorac je kod Primorca jedini postigao dva gola.

Crvena zvezda – Vojvodina 17:7

Srpski derbi odigrali su Crvena zvezda i Vojvodina, a da nije bilo posljednje četvrtine gosti iz Novog Sada mogli bi reći da su se dobro proveli na plivalištu 11. april. Još na početku drugog dijela rezultat je bio posve izjednačen (5:5), a onda je sa šest vezanih golova domaćin odjurio na 11:5 i u posljednjoj četvrtini zabio čak osam golova raspadnutim gostima.

U brojnim strijelcima Crvene zvezde prednjačio je Njegovan s tri gola, dok je jednak broj na drugoj strani ostvario Matković.

Triglav vaterpolo liga

Skupina A:
1. Primorje 37
2. Radnički 29
3. Mladost 28
4. Partizan 21
5. POŠK 16
6. Budva 14
7. Jadran 4 (-1)
8. Branik 0 (-1)

Skupina B:
1. Jug 36
2. Jadran HN 22
3. Mornar BS 21
4. Crvena zvezda 18
5. Vojvodina 10
6. Primorac 4
7. Medveščak 4

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!