Rukomet

Granollers senzacionalno potopio Flensburg i ostavio domaćina završnice bez polufinala

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.04.2023.
Granollers senzacionalno potopio Flensburg i ostavio domaćina završnice bez polufinala
Foto: EPA

Za najveće iznenađenje četvrtfinala Europske lige pobrinuo se španjolski Granollers koji je u gostima pregazio Flensburg, nadoknadio zaostatak iz prvog susreta i ostavio favorizirane Nijemce bez polufinala...

Flensburg je domaćin završnog turnira Europske lige, a nakon ždrijeba četvrtfinala već su se uvelike najavljivali "dani njemačkog rukometa". Göppingen, Füchse Berlin i Flensburg bili su značajni favoriti za prolaz u polufinale, Füchse i Göppingen svoj su posao odradili, no zato je potpuno podbacio Flensburg.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da stvar bude još gora, upravo je Flensburg domaćin završnog turnira, a samim time bio je i prvi favorit za osvajanje naslova. Nakon što je slavio u prvoj utakmici u Španjolskoj, očekivalo se da će kod kuće rutinski odraditi posao protiv Granollersa.

Međutim, dogodio se dan iz noćne more za domaćina koji je prepun zvijezda, od Gottfridssona, Mensinga, Jakobsena, Golle, Johannessena, Roda, itd....

Pregazio ih je u gostima Granollers s vremešnim 39-ogodišnjim Antonijom Garcijom Robledom, autorom devet pogodaka i vrlo potentnim Nigerijcem Farukom Yusufom koji se u listu strijelaca upisao također devet puta.

Niti jednom u svih 60 minuta Flensburg nije vodio, a zaostajao je u zadnjih deset minuta i nestvarnih 12 golova razlike. Morat će domaćini objasniti što se dogodilo jer nitko nije očekivao ovakav kolaps. Po broju golova predvodili su ih Emil Jakobsen (šest) i Hans Mensing (pet).

Montpellier je također imao problema protiv Sportinga, ali je prošao dalje 31:30 pobjedom nakon 32:32 remija u Portugalu. Gosti su u zadnjim sekundama došli na minus jedan i nije bilo vremena za poravnanje.

Veron Načinović bio je strijelac četiri puta, a Julien Bos sedam puta.

Kadetten je imao plus četiri s domaćeg parketa protiv Füchsea, ali nije izdržao iako je u završnici imao dva napada za minus četiri. Füchse je sačuvao potrebnu razliku i golom u zadnjih deset sekundi otklonio svaku dvojbu.

Marko Kopljar dao je svoj doprinos u obrani, a Mathias Gidsel s deset golova u napadu. Kod gostiju je Kristian Pilipović skupio sedam obrana, a Sandro Obranović nije bio raspoložen, završio je susret sa šutom 1/6.

EHF Europska liga, četvrtfinale:
Füchse - Kadetten 30:24 (33:37)
Montpellier - Sporting 31:30 (32:32)
Flensburg - Granollers 27:35 (31:30)

FOTO: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

EHF Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Nexe Našice27:31Göppingen
Flensburg27:35Granollers
Füchse Berlin30:24Kadetten
Montpellier31:30Sporting Lisabon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!