Nogomet

Iz Osijeka se pohvalili brojnim reprezentativnim pozivima za svoje igrače

Mario Borko • ponedjeljak, 18.03.2024.
Iz Osijeka se pohvalili brojnim reprezentativnim pozivima za svoje igrače
Foto: Admir Buljubašić/HINA

14 igrača Osijeka iz svih uzrasnih kategorija dobilo je reprezentativne pozive svojih nacionalnih selekcija, a još dvoje ih se nalazi na pretpozivu objavili su iz kluba...

Turbulentna sezona za Osijek dobila je pauzu zahvaljujući reprezentativnoj stanici. Samo jedna pobjeda u posljednjih šest ligaških utakmica srozalo je Bijelo-plave na peto mjesto SuperSport HNL-a, a politika kluba koja ga je prije tri sezone dovela na drugo, a prije dvije, nakon duge borbe za naslov prvaka, na treće mjesto čini se kao daleka prošlost.

Igraj na kvalifikacije za EP (U-21) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U gradu na Dravi pušu neki novi vjetrovi, stigao je novi sportski direktor Jose Boto, a uzrok lošijih rezultata djelomično leži i u broju mladih igrača koji su dobili svoju priliku u prvoj ekipi.

Ipak nije sve tako sivo, iz kluba su se pohvalili da je stiglo 14 reprezentativnih poziva i dva pretpoziva za njihove igrače svi uzrasnih kategorija. Stjopa Mkrčjan jedini je igrač koji je zaradio poziv seniorske reprezentacije. 21-godišnjak je do sad skupio 15 nastupa za armensku reprezentaciju, a posljednji je imao protiv Hrvatske na Maksimiru. Armenija se nije kvalificirala na Europsko prvenstvo, ali očekuju ih dvije prijateljske utakmice protiv Kosova i Češke.

Domagoj Bukvić uvršten je u hrvatsku U-21 selekciju koju očekuju dva gostovanja u Andori i Portugalu, a krilni napadač je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Europsko prvenstvo bio standardan prvotimac. Rezervni vratar Franko Kolić uvršten je na pretpoziv. Nail Omerović pozvan je u U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a Antonio Matković, Krešimir Vrbanac i Jan Hlapčić u U-19 izabranu vrstu Hrvatske. Amar Zahirović će u istoj dobnoj kategoriji predstavljati BIH, a Filip Živković i Dominik Babić pozvani su u U-18 selekciju Vatrenih.

Od igrača iz nogometne škole Ivan Barić pozvan je u U-17 reprezentaciju Hrvatske, a Dražen Jaman je za istu dobio pretpoziv. Četvorica mladih Osječana Jakov Dedić, Nemanja Kolarević, Matej Miličić i Matej Sabo konkurirat će za nastup u selekciji Hrvatske do 15 godina.

Momčad Zorana Zekića borbu za mjesto koje će možda voditi u Europu nastavlja na gostovanju kod njegovog bivšeg kluba Slaven Belupa. Utakmica je na rasporedu u petak 29. ožujka od 18 sati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!