Nogomet

Royale Union SG ide kod branitelja naslova po prekid lošeg niza

Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
Royale Union SG ide kod branitelja naslova po prekid lošeg niza
Foto: EPA

U susretu doigravanja za prvaka Belgije, Antwerp će biti domaćin Royale Union SG-u. Domaćin je u prošlom kolu prekinuo niz poraza, dok gosti još od početka ožujka ne znaju za prvenstvenu pobjedu...

Večeras će se zaključiti peto kolo doigravanja za prvaka Belgije. S početkom u 20:30 sati, na Bosuilstadionu u Antwerpu, istoimeni domaćin, aktualni prvak, pokušat će upisati pobjedu protiv Royale Union SG-a, a njihov dvoboj sudit će Nicolas Laforge.

Igraj na Antwerp - Royale Union SG na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Union-SG sjajno je odradio prvi dio sezone koji je zaključio na 70 osvojenih bodova iz 30 utakmica, čak sedam više od drugoplasiranog Anderlechta. Međutim, ulaskom u razigravanje za prvaka, uslijedio je katastrofalan potop epskih razmjera za ekipu koja čeka strpljivo čeka svoj prvi naslov prvaka od 1935. godine i vrlo vjerojatno ga neće još dočekati.

Nakon što su prošle godine, uz Genk, izgubili naslov prvaka u dramatičnoj završnici sezone, mogli bi ga izgubiti još jednom, iako se još ima za igrati. Trenutno je na 35 bodova, četiri manje od Club Bruggea i šest manje od Anderlechta koji imaju po jednu utakmicu više. A tek smo na polovici doigravanja za prvaka.

Nakon remija u zadnjoj međusobnoj utakmici (1:1), koja je ujedno bila i posljednja u prvom dijelu sezone, Royale Union-SG izgubio je u gostima kod Genka (1:0), a nakon toga i kod kuće od Cercle Bruggea (2:3). Uslijedilo je gostovanje kod Anderlechta i poraz od 2:1, da bi istim rezultatom Club Brugge odnio pobjedu s gostovanja. Posljednju prvenstvenu pobjedu upisao je 2. ožujka u gostima kod Leuvena (0:2).

Antwerp je prošle sezone dočekao svoj peti naslov prvaka u klupskoj povijesti, a prvi od 1957., no obraniti ga neće. Koban je bio prvi dio sezone, momčad je završila na 18 bodova zaostatka za prvoplasiranim. Trenutno je na petom mjestu s 29 bodova, a čak 12 više ima vodeći Anderlecht.

Nije ni Antwerp briljirao na startu doigravanja za prvaka. Prvo je minimalno izgubio u gostima kod Anderlechta (1:0), nakon toga istim rezultatom poražen je kod kuće od Genka, da bi uslijedio i 3:0 gostujući poraz od Club Bruggea. U prošlom kolu, prije četiri dana, uspješno je odradio gostovanje kod Cercle Bruggea (0:1).

Dodajmo i to da će ove dvije momčadi novu prvenstvenu utakmicu odigrati već za vikend, dok će se 9. svibnja boriti za trofej u kupu. Antwerp brani naslov i traži svoj šesti ukupno u tom natjecanju, dok Royale traži svoj treći, a prvi nakon čak 110 godina.

Što su rekli

Mark van Bommel, trener Antwerpa: "Pritisak tamo je sigurno očajan. Izgubite dvije utakmice u 30 kola i onda nakon toga upišete četiri vezana poraza u doigravanju. Mislim da ne moramo ništa mijenjati. S naše strane moramo nastaviti s radom bez brige o ostalima. Kao trener, teško se nositi s takvim pritiskom. Ne bi bilo dobro izgubiti ovdje, možda ćemo nešto pokušati sutra i onda igrati normalno u nedjelju."

Alexander Blessin, trener Uniona: "Solidni smo u obrani, ali primamo golove koje možemo izbjeći. Razgovarali smo o tome ovaj tjedan, svjesni smo toga. Protiv Club Bruggea sam mogao vidjeti govor tijela mojih igrača koji su bili malo odsutni nakon primljenog prvog gola. To je ljudski, ali moramo promijeniti dinamiku."

Mjesto, vrijeme, suci

Bosuilstadion, Antwerp, 20:30

Sudac: Nicolas Laforge

Nedostaju

Antwerp: Butez, Engels (ozljede)

Royale Union SG: Leysen (ozljeda)

Zadnji susret

U 30. kolu, odigranom 25. travnja, ove dvije momčad remizirale su 1:1 u Antwerpu.

Prognoza

Prethodna tri međusobna dvoboja završila su remijima u kojima su obje ekipe postigle po pogodak. Večeras bi mogli dobiti još jedan takav ishod.

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!