Ostali sportovi

Mladost potpisala Tea Mičetića, jednog od najboljih juniorskih reprezentativaca

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 26.04.2024.
Mladost potpisala Tea Mičetića, jednog od najboljih juniorskih reprezentativaca

Mladost je potpisala 18-godišnjeg Riječanina Tea Mičetića, jednog od perspektivnijih hrvatskih odbojkaša koji igra na poziciji korektora. U novi klub stiže iz Rijeke...

Iako se igra finalna serija i iako je Mladost, aktualni prvak države, u play offu povela s 1:0 i očekuje ih drugi susret u nedjelju u Osijeku protiv Murse, u klupskim prostorijama, na katu Doma odbojke "Bojan Stranić", već razmišljaju o slijedećeoj sezoni. Pa su tako već sada potpisali jednog od naših najperspektivnijih juniorskih reprezentativaca, Tea Mičetića iz Rijeke, 197 cm visokog 18-godišnjeg korektora kojem mnogi stručnjaci proriču sjajnu budućnost.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uostalom, Teo je trenutno na četvrtom mjestu najboljih skorera Superlige s 412 poena, deset više od Mladostaša Gabrijela Cvancigera koji će mu biti konkurencija dogodine u Domu odbojke.

"Veselim se da će mi Cvanciger biti konkurencija jer će me to još dodatno natjerati na rad u novom klubu. Gledam ga već neko vrijeme kako napreduje, i sretan sam zbog toga. Zbog njega, ali i zbog sebe jer vjerujem da ću i ja tako krenuti uzlaznom putanjom. Cilj mi je postati što bolji odbojkaš, standardni reprezentativac Hrvatske, te kasnije ostvariti i neki dobar angažman u inozemstvu, u nekoj ozbiljnoj ligi", govori po godinama mladi Teo, ali po razmišljanjima i te kako zreo mladić.

"Pregovori nisu dugo trajali, bilo mi je jako drago da se klub poput Mladosti zainteresirao za mene. Trener Ratko Peris, koji mi je izbornik u juniorskoj reprezentaciji, početkom godine mi je pričao o svojim planovima s klubom, u kojima je i mene vidio. I to mi je imponiralo, dakako, ipak je Mladost naš najtrofejniji i najbolji odbojkaški klub, iz kojeg se zapravo puno lakše odlazi u inozemstvo."

Ugovor je potpisan na više godine.

"Potpisao sam višegodišnji ugovor s kojim sam zadovoljan, i ja i moja obitelj koji su mi bili velika podrška. Jedino im je bilo stalo da završim četvrti razred srednje škole, a to ću naravno i napraviti. Idem u Salezijansku gimnaziju i namjera je ostati tu i polagati ispite kada god uzmognem, vjerujem da će mi u školi izaći u susret. Inače sam vrlo dobar učenik, i nemam problema sa školom."

Osim s roditeljima Teo je o ovoj za njega velikoj životnoj odluci pričao i sa svojim klupskim suigračima.

"Svi mi od suigrača daju podršku i sretni su zbog mene. S Dukićem, koji je nekada igrao u Mladosti, sam više puta pričao na tu temu i on mi je davao podršku da odem u neki veći klub, da se još više razvijem kao igrač. Jedino trener nije zadovoljan, on smatra da nisam ispao fer jer nisam govorio o pregovorima, dok nije došlo do konačnog dogovora. On je želio da što duže ostanem u Rijeci, tu završim srednju školu i faks i tek onda odem, ali mislim da to ne bi bila dobra opcija za mene, da bi to bilo prekasno. Želim napredovati sada, dok sam još mlad, a u Mladosti vjerujem da ću to i ostvariti", dodao je za službene klupske stranice Mičetić koji zapravo ne dolazi iz sportske obitelji i koji se prije okušao u nekoliko sportova: košarci, nogometu i karateu, dok ljubav prema odbojci nije prevladala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!