Nogomet

Sporting u minuti nadoknadio dva gola zaostatka i uzeo bod kod Porta

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.04.2024.
Sporting u minuti nadoknadio dva gola zaostatka i uzeo bod kod Porta
Foto: EPA

Nogometaši Sportinga sinoć su gostovali kod Porta u sklopu 31. kola portugalskog prvenstva. Vodeća momčad lige nadoknadila je dva pogotka minusa i uzela bod na Dragau...

Sinoć je odigrana utakmica 31. kola portugalskog nogometnog prvenstva na Dragau između Porta i Sporting Lisabona gdje su gosti nadoknadili dva gola zaostatka te na koncu uzeli bod. Završilo je 2:2.

Igraj na Genoa - Cagliari na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon 31 odigrane utakmice Sporting je vodeći s 81 bodom, pet manje ima drugoplasirana Benfica, dok je Porto tek na 63. Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, a prvoplasirana ekipa lige dvije će utakmice igrati protiv momčadi koje se bore za ostanak, tako da bi se veliko čudo trebalo dogoditi da na kraju ne ostane na prvom mjestu.

Porto je do vodstva stigao već u sedmoj minuti kada je lijepu kombinaciju pogotkom zaključio Evanilson. U 41. minuti domaćin je podebljao prednost preko Pepea. 27-godišnji Brazilac zabio je tako svoj treći gol u travnju.

Rezultat se nije mijenjao sve do 87. minute susreta. Da budemo precizniji, do 86:30 kada je Viktor Gyokeres glavom skrenuo loptu u mrežu nakon ubacivanja Nuna Santosa. Samo 59 sekundi kasnije isti je igrač ponovno poentirao, ovoga puta nakon proigravanja Marcusa Edwardsa.

Upravo je Edwards dvije minute kasnije zaradio isključenje zbog nesportskog poteza, no promjena na semaforu ipak više nije bilo.

Portugalsko prvenstvo, 31. kolo:
Porto - Sporting Lisabon 2:2

FOTO: EPA/JOSÉ SENA GOULAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!