Košarka

Znamo da mogu bolje

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.09.2009.
Znamo da mogu bolje
Foto: EPA

Teška pobjeda protiv Izraela, teža nego što smo možda očekivali, ostvarena je na krilima prvenstveno Nikole Vujčića. Veći dio igrača ipak je, na žalost, odigrao nešto lošije nego što mogu i tu leži najveći problem što se tiče ovog susreta...

Roko Leni Ukić: Roko je na pripremama izgledao izvrsno, igrao je na vrlo visokoj razini, no danas je to bilo dosta šareno. Imao je odličnih minuta, ali i minuta dekoncentracije, no na kraju je sve izvukao onim teškim šutom za 82:77. Možda Repeša nije zamislio akciju baš tako u tim gustim trenucima, ali ušla je i to je najvažnije.

Davor Kus: Odličan ulazak u utakmicu Kusa i dvije trice, ali nastavak nije baš bio najbolji. Šuterski se malo izgubio, nije bio u napadu posebno upečatljiv.

Marko Popović: Popović je propustio dobar dio pripremnog razdoblja zbog problema s ozljedom, ali iako nije pravi, danas je bio dobar. Pogađao je kada je to bilo potrebno, iznudio važan prekršaj u napadu Eliyahua i bio je među našim najboljim pojedincima.

Nikola Vujčić: Bez razmišljanja prvo ime u našim redovima. Više od polovice drugog poluvremena sam nas je držao na životu, izluđivao je Izraelce koje jako dobro poznaje i znao je kako se treba postaviti i što napraviti. Osim poena, mogao je upisati i nekoliko asistencija, no precizna dodavanja na kraju nisu bila iskorištena.

Nikola Prkačin: Prkačin je ušao na kraju kako bi leđnom igrom skupio obranu, dva precizna dodavanja na tricu na kraju ipak nisu realizirana. U obrani u tom kratkom vremenu nije imao prilike ništa napraviti za pamćenje.

Marin Rozić: Rozić se dobro borio s Bursteinom kojeg je limitirao na deset poena. U napadu je promašio dvije otvorene trice, no njegov posao ovdje je ipak obrana gdje je bio korektan.

Zoran Planinić: I on i Ukić dosta su kočili igru i previše "pumpali" loptu. Međutim i on je kao i Roko ubacio važan šut i to tricu u posljednjoj četvrtini. Vidi se da mu još nedostaje one prave agresivnosti, nadamo se kako će se to promijeniti u nastavku Eurobasketa. U obrani je odlično sudjelovao u branjenju skoka.

Mario Stojić: Kratko je bio na parketu i nije baš uspio napraviti nešto posebno dobro.

Krešimir Lončar: Dobio je jedan napad, loptu nije dodirnuo.

Marko Banić: Navikli smo na dosta bolje Banićeve igre. Niti u obrani, a niti u napadu nije to bio pravi Banić i znamo kako može puno bolje.

Sandro Nicević: Dobio je veliku minutažu, ali nije odigrao za pamćenje. Može i Nicević puno bolje.

Mario Kasun: Kasunu se minutaža i dalje dozira, a ponovno je bio puno bolji u napadačkom dijelu. Radio je dosta nereda Izraelcima u skoku u napadu, no i on je u obrani imao problema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!