Košarka

Konačno budni

Goran Markuš • srijeda, 09.09.2009.
Konačno budni
Foto: EPA

Nakon još jednog katastrofalnog poluvremena naši reprezentativci konačno su se probudili i odigrali, posebice obrambeno, 20 minuta na zavidnom nivou. Prostora za napredak još uvijek ima, no čini se da smo konačno na dobrom putu...

Roko Leni Ukić: Jedan od rijetkih igrača koji je potezao kad nitko drugi nije mogao. Poražavajući postotak šuta (svega 17 posto kod šuta za dva) još ga uvijek prati, no mora se priznati da nas je ponovno upravo Roko održao na životu kad je bilo najteže.

Davor Kus: Dobro je Kus ušao u susret, vrlo rano ubacio svoju prvu tricu, no još brže je stao. Niti se obrambeno Davor danas nije predobro snašao.

Marko Popović: Iako je zbog problema sa ozljedom Popović propustio dobar dio pripremnog razdoblja danas je bio sasvim solidan. U dva navrata pogodio je koš uz izboreno slobodno bacanje i kad se još malo fizički oporavi bit će to ponovno onaj stari opasni Marko.

Nikola Vujčić: Uz Banića i Ukića iskusni Vujčić održao je našu reprezentaciju na životu tijekom prvog poluvremena, 20 minuta kojih ćemo što je moguće prije pokušati zaboraviti. Strpljivo je Vujčić trpao slobodnjake i zatvarao Masseyja dok je mogao, no fizička sprema i dalje je njegova glavna boljka.

Nikola Prkačin: Iako se na prvi pogled činilo da će Nikola još jednom odraditi nezamjetnu ulogu Prkačin nas je sve ugodno iznenadio. Bio je to onaj čvrsti Prkačin koji sjajno zatvara svojeg igrača u obrani, leđnom tehnikom probija i stvara opći nered u napadu i općenito dominira kako svojim tako i protivničkim reketom.

Marin Rozić: Nakon prilično nervoznog ulaska u susret Rozić je jedan od igrača koji se, posebice obrambeno, preporodio u nastavku. Čvrsto je držao svoj dio terena, pokupio dosta otpadaka i zabio kad je bilo važno.

Zoran Planinić: Nakon katastrofalnog nastupa u drugoj četvrtini u nastavku smo vidjeli Planinića kakvom smo se prije ovog Eurobasketa i nadali. Sa nekoliko agresivnih ulaza, stopostotnim učinkom za dva poena i vrlo visokih sedam asistencija upravo je "Zoki" otvorio makedonsku obranu i tako probudio pomalo uspavanu hrvatsku reprezentaciju.

Mario Stojić: Statistički gledano Stojić je odradio vrlo dobrih devet minuta. Uspio je ukrasti loptu, pokupiti dvije ispod obruča, a mudro je i položio iz jednog pokušaja, no još uvijek je vidljiv određeni konzervatizam kod njegovog pristupa utakmici.

Krešimir Lončar: Kao i Stojić, sasvim solidno iskoristio je svojih sedam minuta. Iako je nervoza bila vidljiva Lončar je uspio skupiti dva sasvim solidna skoka te iznuditi dva slobodna bacanja od kojih je tek jedno i iskoristio.

Marko Banić: Jedan od junaka današnjeg susreta. Kad nitko ništa nije mogao Banić je bio precizan i da njega nije bilo zaostatak bi na poluvremenu vjerojatno bio puno veći. Mjesta za poboljšanje još uvijek ima, no izgleda da konačno imamo onog pravog Banića.

Sandro Nicević: Iako statistika i nije loša (3/4 šut za dva, 2/2 slobodna bacanja) Sandro nikako ne može biti zadovoljan sa svojih 17. minuta. Česta dekoncentrirana obrana i brojna mekana dodavanja koja su nas previše puta stajala obećavajućeg napada elementi su na kojima Nicević mora poraditi prije svojeg sljedećeg izlaska na poljske terene.

Mario Kasun: Nije ulazio u igru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!