Košarka

Francuzi stopostotni

Mario Plavčić • srijeda, 09.09.2009.
Francuzi stopostotni
Foto: EPA

U trećem kolu skupine B Francuska je slavila protiv aktualnih prvaka Europe i s maksimalnim učinkom odlazi u drugu rundu natjecanja. Rusija nije uvjerljiva i teško će obraniti naslov iz Španjolske...

U derbiju kola skupine B Francuska je porazila Rusiju i na taj način upisala i treću pobjedu u nizu, a ujedno i najavila kandidaturu za visok plasman na Eurobasketu. Od samog početka susret je bio izjednačen, a prvu trećinu dobili su Rusi minimalnim vodstvom - 17:15. Sredinom drugog dijela Rusija odlazi na osjetniju prednost od sedam razlike, no do poluvremena prednost Rusa istopila se na minimalnu prednost od pola koša - 35:34.

I drugo poluvrijeme ponudilo je sličan scenarij - igralo "koš za koš", a u takvom tempu treća četvrtina odlazi na stranu Francuza koji u posljednji period ulaze s "plus jedan". U četvrtoj četvrtini momčad izbornika Vincenta Colleta bila je prisebnija i u završnici slavila s pet koševa prednosti - 69:64.

Najbolji pojedinac susreta bio su Diaw s 19 koševa, 7 asistencija i isto toliko skokova. Odličnu pariju pružio je i Tuiraf koji je ponovio jučerašnji double-double uz 18 koševa i 14 skokova. Tony Parker postigao je 17 koševa uz 3 skoka i 4 asistencije. Najbolji kod Rusa bio je Kelly McCarty koji je postigao 13 koševa.

Izbornik Francuske Vincent Collet bio je zadovoljan prezentacijom sve momčadi: "Ovo je naša najbolja partija do sada na turniru. U obrani još ima prostora za napredak, ali što se tiče napada ovo danas je bilo odlično. Kontrolirali smo igru tijekom cijelog susreta iako to možda nije tako izgledalo. Ova pobjeda otvorila nam je vrata četvrtfinala."

Poprilično razočaran bio je ruski trener David Blatt: "Imali smo veliku priliku pobijediti, no nažalost nismo to znali iskoristiti. Previše smo griješili i Francuzi su zasluženo došli do bodova. Nisam zadovoljan igrom naše momčadi do sada, no ništa još nije izgubljeno. Treba izboriti četvrtfinale, a onda sve počinje od početka."

Eurobasket, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rusija64:69Francuska
Njemačka62:68Latvija
1Francuska 30+19
2Rusija 12+5
3Njemačka 12-8
4Latvija 12-16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!