Košarka

"Pokazali smo karakter"

Vedran Babić • srijeda, 09.09.2009.
"Pokazali smo karakter"
Foto: EPA

Nakon pobjede protiv Makedonije i prenesena dva boda u drugi krug, Zoran Planinić istaknuo je karakter naše momčadi kao ključ preokreta u drugom poluvremenu...

"U utakmicu smo ušli s velikim psihološkim pritiskom i zato smo prvo poluvrijeme odigrali jako loše, kao i jučer. Međutim, u nastavku je to bila igra kakvu moramo prikazivati u svakoj utakmici. Pokazali smo karakter jer nije lako nadoknaditi zaostatak od 14 koševa protiv Makedonije", rekao je Planinić u izjavi za HTV poslije završetka.

Planinić je istaknuo kako su Makedonci neugodna ekipa s dobrim šuterima i da ih je teško braniti pošto igramo s dva visoka igrača. "Nadam se da nećemo više trgati živce svojim sugrađanima u Hrvatskoj", dodao je.

Hrvatska desetka optimistična je uoči druge faze natjecanja. "Mislim da možemo pobijediti svakoga, pogotovo Nijemce i Ruse. S Francuzima će biti malo teže. Lopta je okrugla, sve je moguće ako prikažemo igru iz drugog poluvremena utakmica protiv Makedonije danas i Grčke jučer."

Izbornik Jasmin Repeša kazao je kako je raspoloženje jednako onome kao poslije jučerašnje utakmice. "Treba pronaći razloge loših prvih poluvremena u jučerašnjoj i današnjoj utakmici. Makedonci su u utakmicu ušli rasterećeno jer su već osigurali drugi krug, šutevi su im se otvorili kao Grcima jučer, a mi smo im dozvolili da nam nametnu svoj ritam. Uz to smo napravili svega dva prekršaja u prvoj četvrtini, od čega ovaj drugi u posljednjoj sekundi."

"Kada ekipa postane "vruća", onda ju je jako teško zaustaviti. Srećom po nas, Makedonci imaju kraću klupu pa smo to uspjeli iskoristiti i pobijediti, no protiv boljih reprezentacija će biti teže nadoknaditi ovakav zaostatak", upozorio je Jasko.

Repeša je proanalizirao igru hrvatske reprezentacije u drugom poluvremenu posljednjih dvaju utakmica. "Generalno mislim da smo odigrali dobro. Defenzivno smo bili dobri, no napad može bolje. Previše smo solirali, a protok lopte bio je slab. Usprkos svemu mislim da je ovo zadovoljavajuće za prvu fazu natjecanja."

A što izbornik misli o drugoj fazi natjecanja? "Objektivno gledano, dva boda su bila planirana uoči početka. Grci su ipak u ovom trenutku bolji od nas i zasluženo prenose četiri boda. Stanje nije poražavajuće jer i dalje je sve u našim rukama i to je najbitnije. Ključ je u tome da moramo igrati bolje i u kontinuitetu."

"Kroz ove tri utakmice smo mnogo toga naučili, ali se i iscrpili fizički i psihički. Bit će nam vrlo teško izboriti četvrtfinale ukoliko u drugi krug ne uđemo barem 50 posto mentalno jači u odnosu na početak natjecanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!