Košarka

Veliki dvoboji u Katowicama

Branimir Korać • četvrtak, 17.09.2009.
Veliki dvoboji u Katowicama
Foto: EPA

Dan nakon što su završeni dvoboji drugog kruga Eurobasketa igrani u Lodzu, reprezentacije sele u Katowice gdje će se boriti za medalje. Danas započinju četvrtfinalne borbe, a saznat ćemo prva dva polufinalista...

Nema odmora na Europskom košarkaškom prvenstvu. Još se nisu niti slegnuli dojmovi od drugog kruga, a već počinju četvrtfinalni susreti. Danas su na rasporedu prva dva dvoboja četvrtfinala u kojima će u nešto težoj poziciji biti reprezentacije Španjolske i Srbije koje su još jučer igrale u Lodzu i bez dana odmora ulaze u ključne susrete.

Rusija i Srbija otvorit će četvrtfinalni program susretom u Katowicama u 18:15 sati. Prema dosad viđenom na ovom Europskom prvenstvu Srbija u utakmicu ulazi kao favorit. Na svim pozicijama Srbija je u prednosti, a ključni dvoboj mogao bi se voditi pod košem gdje bi Srbija mogla odnijeti ključnu pobjedu u slučaju da zaustavi Timofeja Mozgova. Njegovim zaustavljanjem Rusija bi izgubila bitno oružje.

Dosta toga ovisit će i o raspoloženju Bikova i McCartyja koji mogu biti opasni ukoliko im se ostavi prostora. Obojica su se dosad pokazali dosta nekonstantnima i uistinu je teško prognozirati kako će odigrati.

S druge strane Srbija ima veliku prednost u širini momčadi, mladosti i energiji. Kvaliteta je također na njihovoj strani, a iskustvo i znanje Ivkovića poništava dobre osobine Blatta koji je s ovom izuzetno oslabljenom reprezentacijom napravio već veliki posao.

Drugi dvoboj nudi pravi spektakl. Španjolska i Francuska trebali bi ponuditi sjajnu utakmicu u kojoj su Španjolci ipak favoriti. U posljednjim utakmicama pokazali su kako rapidno podižu formu što je loša vijest po Francuze.

Obje reprezentacije posjeduju niz kvalitetnih pojedinaca, no Španjolska ipak više djeluje kao momčad. Francuzi se dosta oslanjaju na individualnu snagu, atletski su apsolutno ispred Francuza, a prednost nad ostalim reprezentacijama u dvoboju sa Španjolskom je svakako i pod koševima gdje imaju igrače koji mogu ukrotiti Paua Gasola.

Ukoliko Tony Parker bude na svom vrhuncu, a kvalitetan posao odrade i Batum i društvo, Španjolska će se naći pred problemom. Ovo je bez dvojbe najjači par četvrtfinala koji je vrlo teško predvidjeti kako će završiti.

Susret između Rusije i Srbije započinje u 18:15 sati dok dvoboj Španjolske i Francuske počinje u 21 sat.

Eurobasket, završnica

četvrtfinale

Rusija68:79Srbija
Francuska66:86Španjolska
Turska74:76 *Grčka
Hrvatska65:67Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!