Košarka

Nicevićev vikend

Branimir Korać • utorak, 20.10.2009.
Nicevićev vikend
Foto: EPA

Među brojnim Hrvatima koji su nastupali diljem Europe proteklog vikenda, ističe se učinak Sandra Nicevića. Uz odličnu igru, nosi i velike zasluge za pobjedu mirnoćom pokazanom u završnici susreta, a osim njega treba istaknuti i košgeterski učinak jedinog "Norvežanina" Ivana Đermana koji je s 25 poena bio najefikasniji...

AUSTRIJA

Milan Stegnjaić (Oberwart): U četvrtom kolu austrijskog prvenstva Oberwart je poražen na gostovanju u Kapfenbergu 80:71. Unatoč porazu, Milan Stegnjaić odigrao je vrlo dobru utakmicu i za 24 minute ubacio je 16 poena (2/2 za dva, 4/6 za tri) uz četiri skoka.

Marko Morić (Klosterneuburg): U derbiju četvrtog kola Klosterneuburg je gostovao kod Raiffeisen Welsa i upisao pobjedu 84:73. U zanimljivom dvoboju gosti su došli do pobjede koja ih je dovela na vrh ljestvice, a Marko Morić doprinio je s 23 minute, šest poena (2/5 za dva, 0/2 za tri, 2/4 slobodna), deset skokova i dvije ukradene lopte.

BELGIJA

Andrija Stipanović (Liege): Četvrto kolo na rasporedu su imali i Belgijci. Liege je ugostio vrlo dobru momčad Pepinstera i upisao domaći poraz 86:71. Andrija Stipanović krenuo je u startnoj petorci i za 16 minuta ubacio šest poena (2/3 za dva, 2/3 slobodna).

Jure Lalić (Charleroi): Do tijesne pobjede stigao je Charleroi na gostovanju kod Antwerpa. Gosti su slavili 81:79 i tako izbjegli drugi ovosezonski poraz. Jure Lalić kod pobjednika je dobio 11 minuta i ubacio pet poena (2/3 za dva, 1/2 slobodna) uz pet osobnih pogrešaka.

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Nakon tri odigrana kola, Toulon se nalazi u sredini ljestvice s dobrih 2-1. Druga pobjeda stigla je na domaćem parketu protiv Vichyja 70:62, a među dobrima bio je i Hrvoje Perinčić koji je igrao 27 minuta i ubacio deset poena (1/4 za dva, 2/2 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

Slaven Rimac (Pau Orthez): Neočekivan poraz u četvrtom kolu druge francuske divizije upisao je Pau Orthez kojeg je u Pauu porazio slabašni Fos Ouest 79:74. Slaven Rimac odigrao je dobru utakmicu i za 24 minute ubacio 14 poena (3/4 za dva, 2/6 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Basket Oldenburg): Derbi četvrtog kola njemačke Bundeslige igran je u Berlinu gdje je Alba svladala Oldenburg 69:67. Među boljima u gostujućem sastavu bio je Jasmin Perković koji je igrao 29 minuta i ubacio deset poena (3/5 za dva, 1/4 za tri, 1/2 slobodna) uz devet skokova i dvije asistencije.

GRČKA

Ivan Kartelo (KAO Dramas): S prvenstvom su započeli grčki A-2 ligaši, a u prvom kolu KA Dramas na svom parketu je nadigrao Amyntas. Ivan Kartelo u novu sezonu je ušao s 21 minutom provedenom na parketu, pet poena (2/4 za dva, 1/4 slobodna) i šest skokova.

Željko Župić (KAO Dramas): Nešto veću minutažu od Kartela imao je Željko Župić koji je odigrao 26 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena (2/4 za dva, 1/3 za tri) uz šest skokova.

MAĐARSKA

Srđan Helbich (PVSK Pecs): Pecs je upisao prvi ovosezonski poraz izgubivši na svom terenu u produžetku neočekivano od Kecskemetija 83:81. Srđan Helbich u porazu je igrao 20 minuta i ubacio osam poena (2/6 za dva, 0/3 za tri, 4/6 slobodna) i tome dodao šest skokova.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Sandro Nicević odigrao je odličnu utakmicu u drugom kolu talijanskog prvenstva. Benetton je slavio u Trevisu protiv Lottomatice 92:85, a Nicević nosi velike zasluge za uspjeh. U 33 minute ubacio je 19 poena (6/12 za dva, 7/ slobodna) uz 11 skokova, tri ukradene lopte i tri blokade.

Davor Kus (Benetton): Među zaslužnima za pobjedu Benettona je i Davor Kus koji je u ključnim trenucima mirno ubacivao s linije slobodnih bacanja i odveo Benetton do pobjede. Igrao je 22 minute i ubacio 11 poena (1/3 za dva, 1/1 za tri, 6/6 slobodna) uz tri asistencije.

NORVEŠKA

Ivan Đerman (Gimle): Jedini Hrvat u Norveškoj, bivši igrač Zrinjevca Ivan Đerman, nastavlja s odličnim igrama. Njegov Gimle je u petom kolu u gostima deklasirao Froyu sa 138:106, a Đerman je ubacio 25 poena (7/8 za dva, 3/7 za tri, 10/15 slobodna) i uhvatio tri skoka.

POLJSKA

Igor Miličić (Koszalin): Treće kolo poljskog prvenstva donijelo je i treću pobjedu Koszalina. Ovaj put na domaćem parketu su nadigrali Kotwicu sa 75:71, a Igor Miličić igrao je 16 minuta i ubacio četiri poena (1/2 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka i tri asistencije.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): Moskovski CSKA dosta se namučio na startu ruskog prvenstva u susretu s Lokomotivom. Slavili su u susretu malog broja poena 55:48, a Zoran Planinić bio je drugi strijelac i drugi skakač momčadi. Igrao je 24 minute i ubacio devet poena (1/4 za dva, 2/4 za tri, 1/1 slobodna) uz osam skokova.

Jakov Vladović (Lokomotiv Kuban): Kod Lokomotiva je u porazu od CSKA malu minutažu dobio Jakov Vladović. Zadranin je igrao svega četiri minute i za to vrijeme uspio ubilježiti jednu asistenciju.

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): S pobjedom u novu sezonu ulazi i Uniks koji je u Kazanu svladao Enisey 91:85. Krešimir Lončar pružio je dobru partiju i za 20 minuta ubacio 15 poena (5/6 za dva, 0/2 za tri, 5/9 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Marko Popović (Uniks Kazan): Pet minuta više od Lončara igrao je Marko Popović i za to vrijeme ostvario nešto bolji učinak. Ubacio je 18 poena (3/7 za dva, 3/6 za tri, 3/5 slobodna) uz četiri skoka i tri asistencije.

SLOVAČKA

Dominik Štefanac (Inter Bratislava): Očekivani poraz u sedmom kolu u Bratislavi je upisao Inter koji je ugostio momčad Banske Bystrice. Ipak, poraz je viši od očekivanog, gosti su s lakoćom slavili 87:64, a Štefanac je u domaćem sastavu za 28 minuta ubacio 13 poena (6/9 za dva, 1/3 slobodna) uz sedam skokova i četiri asistencije.

Ivan Škara (Banska Bystrica): Ivan Škara nije bio šuterski raspoložen kod Banske Bystrice, no dao je doprinos pobjedi. Igrao je 27 minuta i ubacio šest poena (2/9 za dva, 0/2 za tri, 2/2 slobodna) te s devet skokova bio prvi skakač susreta.

Josip Glavinić (Handlova): Handlova nije uspjela na gostovanju doći do bodova protiv Levica. Domaćin je u neizvjesnom susretu slavio 75:70. Josip Glavinić kod gostiju je odigrao dobru utakmicu, na parketu je bio 37 minuta i ubacio 18 poena (5/15 za dva, 4/5 za tri, 4/6 slobodna) i tome dodao sedam skokova, šest asistencija i dvije blokade.

Ivan Barišić (Handlova): Dok je Glavinić imao najveću minutažu kod Handlove, Barišić je igrao 22 minute. Za to vrijeme ubacio je šest poena (2/5 za dva, 0/1 za tri, 2/4 slobodna) i upisao pet osobnih pogrešaka.

Ivan Šimunić (Prievidza): Petrinjac Ivan Šimunić krenuo je u prvoj petorci Prievidze protiv Pezinoka i dobio 18 minuta. Prievidza je poražena 75:64, a Šimunić je ubacio šest poena (2/8 za dva, 0/2 za tri, 2/4 slobodna) uz četiri skoka i dvije blokade.

Ivica Cvitanović (Svit): Prvu pobjedu ostvarilo je Komarno koje je na svom parketu s lakoćom porazilo Svit 95:72. Kod poraženih Ivica Cvitanović igrao je 31 minutu i ubacio 15 poena (5/6 za dva, 1/1 za tri, 4/7 slobodna) uz pet skokova.

Igor Salamun (Komarno): Komarno je napokon uspjelo doći do pobjede, a zasluge za to idu i Igoru Salamunu. Salamun je odradio dobrih 28 minuta i ubacio 14 poena (4/8 za dva, 1/4 za tri, 5/5 slobodna) uz sedam asistencija i dva skoka.

Zrinko Gudelj (Komarno): Pristojnu minutažu u pobjedi Komarnog dobio je i Zrinko Gudelj koji je igrao 26 minuta. U tih 26 minuta ubacio je pet poena (2/5 za dva, 0/1 za tri, 1/2 slobodna) uz šest asistencija i pet skokova.

SLOVENIJA

Dražen Bubnić (Zlatorog): U neizvjesnom dvoboju drugog kola slovenskog prvenstva Zlatorog je u gostima poražen od Elektre 75:73. Dražen Bubnić bio je najbolji pojedinac kod poraženih, igrao je 31 minutu i ubacio 17 poena (3/7 za dva, 2/3 za tri, 5/6 slobodna) uz pet skokova i dvije ukradene lopte.

Davor Marcelić (Krka): Krka je u Novom Mestu imala lagan posao protiv Rudara. S lakoćom je slavila 102:75, a Davor Marcelić igrao je 30 minuta i ubacio 18 poena (2/4 za dva, 4/6 za tri, 2/2 slobodna) uz pet asistencija i dva skoka.

Vladimir Anzulović (Rudar Zasavje): U visokom porazu Rudara kod Krke, kod gostiju najveću minutažu imao je Vladimir Anzulović. On je igrao 34 minute i ubacio 13 poena (3/6 za dva, 1/5 za tri, 4/8 slobodna) uz pet skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Vjeran Soldo (Rudar Zasavje): U startnoj petorci gostiju mjesto je našao i Vjeran Soldo koji je odradio 13 minuta i ubacio četiri poena (0/4 za dva, 4/4 slobodna) uz dva skoka.

Vlado Pašalić: Pašalić je odigrao dobru utakmicu ušavši s klupe. Igrao je 25 minuta i ubacio 11 poena (5/10 za dva, 1/2 slobodna).

ŠPANJOLSKA

Stanko Barać (Caja Laboral): Nakon sjajne utakmice u prvom kolu, Stanko Barać odigrao je skromnije protekli vikend. U pobjedi Caje kod Alicantea 75:57, Barać je igrao deset minuta i ubacio četiri poena (1/3 za dva, 2/2 slobodna) uz tri skoka.

Mario Stojić (Lucentum Alicante): Kao i većina igrača Alicantea, šuterski ne posebno raspoložen bio je i Mario Stojić. Za 24 minute ubacio je šest poena (0/6 za dva, 2/3 za tri) i tome dodao četiri asistencije i tri skoka.

Drago Pašalić (Xacobeo): Xacobeo je upisao poraz u produžetku na svom parketu protiv Granade 95:92, a Drago Pašalić nije se posebno naigrao. Dobio je 13 minuta i ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/3 za tri) te uhvatio tri skoka.

Damir Markota (Bizkaia Bilbao): Bilbao je na svom parketu poražen od dobre Fuenlabrade 81:72. Najviše kod domaćina igrao je Damir Markota koji je dobio 31 minutu i ubacio šest poena (2/3 za tri), ukrao četiri lopte i dodao tri asistencije.

Marko Banić (Bizkaia Bilbao): Skromna utakmica je iza Marka Banića. Brzo je upšao u probleme s osobnim pogreškama te je igrao 13 minuta i ostao bez poena (0/3 za dva) s četiri faula i dva skoka.

ŠVEDSKA

Dražen Klarić (Orebro): U derbiju sedmog kola švedskog prvenstva Orebro je ugostio Sundsvall i upisao poraz 88:79. U momčadi koju vodi Ivan Stanišak odlično je odigrao Dražen Klarić koji je za 33 minute ubacio 26 poena (11/17 za dva, 0/5 za tri, 4/5 slobodna) uz sedam skokova.

ŠVICARSKA

Nenad Delić (Starwings): Švicarci su na rasporedu imali četvrto kolo, a Starwingsi su na svom parketu ugostili MGS i slavili 83:69. Vrlo dobar bio je Nenad Delić koji je za 36 minuta ubacio 14 poena (6/7 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz devet skokova i pet asistencija.

TURSKA

Gordan Giriček (Fenerbahče): Fenerbahče je novu sezonu otvorio pobjedom protiv Kepeza 75:67. U startnom uspjehu Gordan Giriček sudjelovao je 15 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena (3/5 za dva, 0/1 za tri, 0/1 slobodna) uz dvije asistencije.

Mario Kasun (Efes Pilsen): Uvjerljivo je krenuo i Efes Pilsen koji se prošetao gostovanjem kod Mersina slavivši s visokih 92:67. Mario Kasun igrao je malo, ali dobro, za 12 minuta ubacio je osam poena (2/6 za dva, 4/6 slobodna) te uhvatio četiri skoka.

Mateo Kedžo (Aliaga): Aliaga nije imala šanse na gostovanju kod Tofasa. Momčad iz Burse lako je slavila 89:72, a Mateo Kedžo kod poraženih nije bio raspoložen. Za 13 minuta ubacio je tri poena (0/4 za dva, 0/2 za tri, 3/4 slobodna).

UKRAJINA

Bruno Šundov (BC Doneck): Doneck u četvrtom kolu ukrajinskog prvenstva nije imao problema protiv momčadi Gryfonyja. Slavio je s lakih 85:64, a Bruno Šundov kod pobjednika je igrao 17 minuta i ubacio sedam poena (3/4 za dva, 0/2 za tri, 1/4 slobodna) uz osam skokova.

Jurica Žuža (Kryvbasbasket): Kryvbas je stopostotan i nakon četvrtog kola, a u četvrtom kolu svladao je Politehniku s 92:71. Jurica Žuža bio je na svojim prosjecima, igrao je 14 minuta i ubacio deset poena (5/6 za dva) uz šest skokova i dvije ukradene lopte.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!