Nogomet

Utakmica s velikim ulogom

Ivana Jurica, Marin Pintur • ponedjeljak, 26.10.2009.
Utakmica s velikim ulogom
Foto: Martina Japundžić

Voljom ždrijeba Šibenik i Rijeka na Šubićevcu će odlučivati o četvrtfinalistu hrvatskog nogometnog Kupa. Kako je na rasporedu samo jedna utakmica, sigurno je da niti jedna niti druga momčad nemaju vremena i prostora za kalkulacije. Ulog je velik, a lov na pobjedu najavljuju i jedni i drugi.

Nakon jako dugo vremena nogometaši Šibenika su u prilici da se plasiraju u četvrtfinale Kupa. Tek jedanput, 1993. godine, igrali su Šibenčani u četvrtfinalu nacionalnog Kupa, a sada im se pruža prilika da nakon odličnih rezultata u prvenstvu isto nastave i na drugom frontu.

Krajem kolovoza Rijeka je gostovala na Šubićevcu i Modri su tada slavili s 1:0, ali s obzirom na prikazano pobjeda je trebala biti i daleko uvjerljivija. No, ne zavaravaju se u šibenskom prvoligašu da će ovog puta utakmica biti jednostavna. Iznimno cijene društvo s Kantride, ali odlična atmosfera u svlačionici, fantastični rezultati koje ostvaruju zalog su šibenskog optimizma i uoči Kup utakmice.

"Igra se samo jedna utakmica. Očekujemo dosta težak susret. Rijeka najavljuje da im je to najvažnija utakmica u sezoni. Mi od prve minute trebamo pokazati zube i probati dobiti tu utakmicu", kazao je za web-stranicu Šibenika prvi klupski strijelac Ermin Zec.

Strateg Šibenčana Branko Karačić na konferenciji u ponedjeljak, suprotno svojim običajima, nije izdiktirao sastav za utakmicu. Čekao je posljednji trening, budući da neki igrači, poput Ermina Zeca, imaju manjih zdravstvenih problema, ali naglasio je kako ipak vjeruje da značajnih promjena ne bi trebalo biti, a to znači da bi susret trebala započeti ista momčad koja je slavila u Puli.

Zoran Vulić ne zna za poraz otkad je na klupi riječkog prvoligaša. U prvenstvu je krenuo s dvije pobjede, da bi u posljednje dvije utakmice Rijeka odigrala dva remija, s Osijekom i Zadrom. Što se tiče Kupa, momci s Kantride su rutinski prošli gostovanje kod Amatera u Slavonskom Brodu.

Slijedi vrlo neugodno gostovanje kod zahuktalog Šibenika na kojem će Vulić tražiti nastavak niza neporaženosti. "Šibenik je momčad u usponu, imaju dvije pobjede na strani, ali ovo je Kup. Apsolutno respektiram Šibenčane, ali mi dolazimo da bi prošli u četvrtfinale", izjavio je Vulić za Novi list. Iako im ždrijeb domaćinstva nije bio naklonjen, Rijeka je poznata kao ekipa koja standardno dobro prolazi u kupu. Dokaz tome su i četiri osvojena naslova pobjednika tog natjecanja, dva u bivšoj državi i dva u Hrvatskoj.

Nogometaši i stručni stožer se nisu vraćali u Rijeku nakon prvenstvenog dvoboja u Zadru, već borave u Vodicama i pripremaju se za šibenski susret. Nakon odrađene kazne zbog skupljena tri žuta kartona, u krug prvotimaca se vraćaju Fernandez i Matko, tako da je Rijeka kompletna. Vulić standardno nije rekao koji će sastav započeti utakmicu, ali je najavio neke promjene. "Igrat ćemo drugačije u Šibeniku nego što smo igrali u Zadru. Neki igrači će ući u momčad. Osvježit ćemo momčad i ja se nadam pozitivnu rezultatu", riječi su splitskog stručnjaka na riječkoj klupi.

Koji god sastav istrčao na Šubićevac, sigurno će biti svjesni važnosti ove utakmice. Nema uzvrata, a pobjednik ulazi među osam najboljih u hrvatskom Kupu.

Kup Hrvatske, osmina finala, Šibenik – Rijeka, utorak, 17 h:

Šibenik: Blažević – Jurčević, Vidić, Budiša, Medvid – Husmani, Ademi, Bačelić-Grgić, Alispahić – Zec, Fuštar.

Rijeka:Mance - Turkalj, Čagalj, Budicin, Tadejević - Pamić, Landeka - Štrok, Fernandez, Čeh – Đalović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!