Nogomet

Nova Messijeva čarobna večer: Gol i rekordnih pet asistencija u četvrtoj uzastopnoj pobjedi

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.05.2024.
Nova Messijeva čarobna večer: Gol i rekordnih pet asistencija u četvrtoj uzastopnoj pobjedi
Foto: EPA

Beckhamov Inter Miami došao je na pravu radnu temperaturu i na krilima Lionela Messija niže pobjede. Noćas su stradali New York Red Bullsi koji su svladani s čak 6:2...

Lionel Messi nastavlja oduševljavati. Još jedna fantastična predstava je iza njega, ovaj put stradali su New York Red Bullsi i to sa 6:2.

Igraj na utakmice MLS-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Messi je postigao pogodak, ali i podijelio čak pet asistencija te tako postao prvi igrač u MLS povijesti koji je upisao ovoliki broj asistencija u jednom susretu.

To nije sve, gol i pet asistencija upisao je u samo jednom poluvremenu, a u ovoj sezoni u svim utakmicama, u svim natjecanjima, upisao je barem gol ili asistenciju, ako ne i oboje.

Red Bullsi su poveli u Miamiju golom Dantea Vanzeira u 30. minuti i imali su prednost na odmoru niti ne sluteći što ih čeka u nastavku.

U razdoblju od 48. do 81. minute Messi je bio jednom strijelac, tri puta namjestio je pogodak svom velikom prijatelju Luisu Suarezu, a dva puta je namjesti pogodak Matiasu Rojasu.

Red Bullsi su uspjeli smanjiti zaostatak u 97. minuti pogotkom Emila Forsberga iz kaznenog udarca.

Spomenimo da je Kristijan Kahlina bio vrlo dobar na vratima Charlottea u 2:0 pobjedi protiv Župarićevog Portlanda, a Župarić je u 43. minuti zamijenio ozlijeđenog Miguela Arauja. Petar Musa odradio je cijelu utakmicu u 3:1 porazu Dallasa kod Toronta te se utopio u sivilo svoje momčadi.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!