Košarka

Bez milosti u Izraelu i Rimu

Borna Rupnik • srijeda, 09.12.2009.
Bez milosti u Izraelu i Rimu
Foto: EPA

Sedmo kolo Eurolige donosi nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja, poput gostovanja Unicaje kod Vujčićevog Olympiakosa, a na rasporedu je i sveopći obračun za što bolji plasman u skupini C. Ne računajući susret u Zagrebu, Cibona se nada pobjedama favorita...

Skupina A
Fenerbahče - Asvel (9. prosinca, 19:15)
Cibona - Barcelona (10. prosinca, 18:30)
Žalgiris - Montepaschi (10. prosinca, 18:45)

Osim gostovanja zasad nedodirljive Barcelone u Draženovom domu, skupina A nudi još dva ogleda u kojima je uloga favorita sasvim jasna. Iako se francuski Asvel u posljednjem kolu protiv Žalgirisa domogao vrijedne druge pobjede, u Turskoj bi sve osim slavlja domaćeg Fenerbahčea bilo iznenađenje. No, sastav Bogdana Tanjevića prvo se mora oporaviti od teške pljuske zarađene u Kataloniji, ali tako bi izbjegao komplikaciju borbe za treće mjesto.

"Moramo se nekako suprotstaviti njihovim snažnim igračima i agresivno se braniti od vanjskih šutera", najavio je francuski trener Vincent Collet. Jednako bi neočekivana bila i Žalgirisova pobjeda u Litvi protiv stroja iz Siene, koji je posrnuo tek od Barcelone. Ipak, imat će podršku navijača, ali Simone Piangiani ne vodi svoju ekipu na izlet: "Moramo biti sve bolji u svakoj utakmici. Dolazimo s poštovanjem, ali želimo pokazati svoj potencijal".

Skupina B
Lietuvos Rytas - Entente Orleanaise (9. prosinca, 18:45)
Olympiakos - Unicaja (10. prosinca, 20:00)
Partizan - Efes Pilsen (10. prosinca, 20:45)

Jedan od derbija sedmog euroligaškog kola igrat će se u Pireju, gdje će se međusobno obračunati vodeće momčadi skupine B. Olympiakos našeg Nikole Vujčića dočekat će Unicaju iz Malage i pokušati joj uzvratiti za uvjerljiv poraz u Španjolskoj. "Rekao sam više puta da me ne zanima rezultat ili konačna razlika. Moj je cilj da Olympiakos pruži dobru igru, ispunjavajući zadane ciljeve", izjavio je uoči susreta domaći trener Panagiotis Giannakis.

Gosti su svjesni da će u vrućoj atmosferi imati težak zadatak i da će Grci gristi za pobjedu, ali izostanak imperativa mogao bi biti njihova najveća prednost. Jednako bi napeto moglo biti u Beogradu, gdje će Partizan željeti uzeti još jedan važan skalp i protiv Efes Pilsena znatno poboljšati svoje izglede za ulazak u Top 16. Najlakši posao na papiru ima Lietuvos Rytas, koji na svojem parketu čeka Entente Orleanaise - Francuzi još uvijek ne znaju za pobjedu.

Skupina C
Maroussi - Union Olimpija (9. prosinca, 19:45)
Maccabi Electra - Caja Laboral (10. prosinca, 20:00)
Lottomatica - CSKA Moskva (10. prosinca, 20:30)

Skupina D nudi dvije prave poslastice, obje u četvrtak. U izravnim će dvobojima za što bolji plasman snage odmjeriti prvoplasirani Maccabi protiv drugoplasirane Caje Laboral, odnosno četvrtoplasirana Lottomatica protiv trećeplasiranog CSKA. "Maccabijev parket uvijek vam pruži dodatnu motivaciju, a novom bismo pobjedom popravili plasman i dobili poticaj za nastavak natjecanja", hrabro najavljuje branič Caje Laboral, Pau Ribas, prisjećajući se osvajanja bodova u drugom kolu, kada su Španjolci Izraelce dobili 86:81.

Planinićev CSKA u Rimu ima dvostruku misiju - zaboraviti na težak poraz od Žalgirisa u VTB ligi te osvetiti domaći poraz od Lottomatice. Međutim, ni Talijani nisu bez problema: izgubili su šest utakmica zaredom. "Znamo da je Lottomatica u problemima, ali prvo moramo popraviti vlastitu igru", kaže Trajan Langdon, stanovnik Moskve. Ogled Maroussija i Union Olimpije u Grčkoj odlučit će tko će se u posljednja tri kola smjeti barem nadati senzaciji i plasmanu u idući krug.

Skupina D
Himki - Panathinaikos (9. prosinca, 18:00)
Asseco Prokom - Real Madrid (9. prosinca, 19:45)
Armani Jeans - EWE Baskets (9. prosinca, 20:30)

Sve se tri utakmice skupine D igraju u srijedu, a najzanimljivije će biti u Rusiji, gdje bi eventualna pobjeda Himkija vratila Ruse u bitku za prvo mjesto. Španjolski trener Sergio Scariolo smatra Panathinaikos "najboljom momčadi posljednjeg desetljeća", ali ima recept za uspjeh: "Ključ leži u obrani njihovog pick-and-rolla i zaustavljanju centarske linije, dok u napadu moramo precizno dodavati i smanjiti broj izgubljenih lopti na minimum".

Asseco Prokom, Armani Jeans i EWE Baskets bore se za četvrto mjesto, tako da će okršaj Talijana i Nijemaca u Milanu imati posebnu težinu, dok se Real Madrid u Poljskoj sigurno neće kockati s ugledom i riskirati očuvanje vodeće pozicije. Prokom će morati igrati iznad vlastitih mogućnosti želi li do bodova.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Fenerbahçe61:68ASVEL Lyon-Villeurbanne
Cibona66:80Barcelona
Žalgiris72:83Montepaschi Siena
1Barcelona 100+208
2Montepaschi Siena 82+141
3Žalgiris 37-66
4Cibona 37-105
5ASVEL Lyon-Villeurbanne 37-69
6Fenerbahçe 37-109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Fenerbahçe61:68ASVEL Lyon-Villeurbanne
Cibona66:80Barcelona
Žalgiris72:83Montepaschi Siena
1Barcelona 100+208
2Montepaschi Siena 82+141
3Žalgiris 37-66
4Cibona 37-105
5ASVEL Lyon-Villeurbanne 37-69
6Fenerbahçe 37-109

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!