Rukomet

Duvnjak popratio Alilovića

Mihaela Bradovski • subota, 30.01.2010.
Duvnjak popratio Alilovića
Foto: Davor Sajko

Hrvatska je još jednom odličnom igrom u obrani, posebno u drugom poluvremenu, ostvarila pobjedu vrijednu novog finala i medalje. Presudne su se minute dogodile na otvaranju nastavka kada je obrane Mirka Alilovića pogocima potvrdio najbolji pojedinac u našim redovima, Domagoj Duvnjak...

Alilović - Prvo je poluvrijeme Mirko završio sa samo četiri obrane, odnosno 29 posto uspješnosti. Ispod očekivanja u susretu od ovolike važnosti. No nastavak je otvorio obranjenim sedmercem, a zatim pročitao dva udarca iz daljine kojima su se Poljaci na brzinu željeli vratiti u utakmicu. Previše pogodaka primio "kroz uši."

Vori - Nakon promašaja u desetoj minuti niti jedna lopta nije pronašla put prema Voriju. U samom finišu promašio zicer no u obrani je, posebno u drugom dijelu, odradio lavovski posao, o čemu svjedoče i dva isključenja.

Balić - Nekoliko uvodnih pogrešaka, nekoliko važnih pogodaka, od kojeg je najvažniji bio onaj s igračem manje i Ivano je prvih 30 minuta završio kao naš najuspješniji igrač na terenu. U nastavku još jednom povlačio kada je bilo najvažnije, u trenucima bez ideje u napadu "išao na glavu".

Čupić - Sve do 55. minute bez pokušaja iz igre, a onda je sigurnost sa sedam metara potvrdio i u kontranapadu. Prvi dio završio stopostotan s crte, pokušaj s krila u finišu nije prošao.

Duvnjak - Domagoj je prvo poluvrijeme završio dvama promašajima i na trenutak poljuljao prethodni odličan nastup. Seriju obrana Alilovića potvrdio je svojim trima pogocima u nizu i donio prednost koja sve do kraja nije izgubljena. Nastavak donio puno uvjerljiviju igru i u obrani.

Štrlek - Pogodak na početku susreta zatim jedan promašaj i nakon toga je Štrlek ostao zatvoren. Prva kontra na susretu nije urodila plodom, odlučio se na lob, pogrešno. No niti poljska se krila nisu naigrala pored njega.

Valčić - Jedini u početnih desetak minuta preuzimao inicijativu iz daljine; jednom točan, jednom neprecizan. No svoju je važnost za momčad potvrdio igrom u obrambenom dijelu.

Gojun - U prvome dijelu susreta prečesto propuštao prolazak lopte do igrača na crti, u suradnji s Vukovićem, Duvnjakom i Valčićem puno sigurniji.

Zrnić - Baš kao i Štrlek, nakon uvodnog pogotka ostao bez prostora, no jednako je zatvoren ostao i njegov protivnik na istoj strani. Novim pogotkom u nastavku današnji učinak završio na sto posto točnosti. U završnici zaradio neugodan udarac u koljeno i upitan je za finalni dvoboj.

Mataija - Blokom otvorio svoj debi, a pogotkom iz kontre posljednjih 10 minuta susreta.

Kopljar - Teško se Kopljar odlučuje na šuteve prema vratima, inicijativu nije preuzimao niti protiv Poljaka, dok je u suradnji s Gojunom u najlošijem periodu hrvatske obrane Bieleckom ostavljao prostor za lake pogotke.

Buntić - Puno se od Denisa očekivalo na ovom susretu, poljska je momčad u obrani najslabija upravo na njegovoj strani, no osim pogotka i isključenja nije mnogo "donirao" uspjehu u ovoj utakmici.

Vuković - Drago je u napadu dvama pogocima priključio jednako toliko promašaja, ali igrom u obrani itekako pomogao odvajanju i očuvanje razlike u nastavku. Pretrpio nekoliko neugodnih udaraca.

Lacković i Musa - Premalo igrali za konkretnu ocjenu.

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2010. u 00:42
    Nadam se da ovaj smotani Kopljar bar protiv Francuza neće biti u početnoj postavi...
    Obrisan korisnik