Košarka

Tko ne želi na Final Four?

Borna Rupnik • ponedjeljak, 01.03.2010.
Tko ne želi na Final Four?
Foto: Kristijan Komarica

Četiri kola prije kraja još se uvijek vodi neizvjesna borba za dva mjesta koja vode na završni turnir regionalnog natjecanja, a Zagreb i Zadar novim su porazima napravili novi korak unatrag...

Cibona i Partizan polako se uigravaju za završni obračun NLB lige na Final Fouru i sigurno marširaju prema prve dvije pozicije. Partizan se uvjerljivom predstavom u drugom poluvremenu na svom terenu riješio Zagreba, dok je Cibona zamalo ispustila dobiveno, no ostala je na pobjedničkim stazama.

A ekipi Velimira Perasovića to je u ovom trenutku najvažnije. Naime, tamo gdje im je potrebna dobra, hrabra prezentacija - u Euroligi - taj cilj ostvaruju, iako ih rezultatska sreća ne prati. S druge strane, tamo gdje su im nužne pobjede - u NLB ligi - upisuju pobjede, a eventualni slabiji umjetnički dojam ove mlade, radničke momčadi ionako će se brzo zaboraviti.

Crvena zvezda u Draženovom domu zamalo je kaznila neke izgubljene lopte i nedostatak Ciboninih rješenja na zonsku obranu, no tu je bio Jamont Gordon, povukavši u ključnim trenucima.

Danijel Jusup, trener Zadra: "Kad smo poveli 12:0 kao da smo pomislili da je utakmica gotova. Na kraju smo promašili i dva otvorena šuta za pobjedu te se može reći da nismo imali ni sreće".

Zagreb je u Pioniru igrao 18 minuta i potom je stao. Partizan je na prijelazu iz prvog u drugo poluvrijeme rekao "doviđenja" i pobjegao na nedostižnu razliku, a Mravi su tako i po treći puta zaredom ostali praznih ruku.

Naravno, na slavlje protiv Partizana u Beogradu ionako se nije moglo unaprijed računati, ali taj podatak ne zvuči posebno dobro u situaciji gdje košarkaši Denisa Bajramovića imaju realnu šansu nadmašiti zacrtano i plasirati se među četiri najbolje momčadi ovog natjecanja.

Raspored im više ne ide na ruku. Osim gostovanja u Domžalama, trebalo bi još jednom svladati Cibonu u Trnskom, a u preostala dva dvoboja odmjerit će snage s izravnim konkurentima, Hemofarmom i Zadrom. Doduše, Zadar u posljednjem kolu više možda i neće biti izravni konkurent.

Naime, ekipa Danijela Jusupa odrekla se još jedne pobjede nakon što su gosti iz Vršca osvojili Višnjik. Damir Rančić i Hrvoje Perić promašili su protiv FMP-a čiste šuteve te tako Zadar danas ima omjer 11-11, isto kao i Cedevita, najslabiji hrvatski predstavnik, što je uoči sezone vjerojatno bilo nezamislivo.

Stoga Zadrani više nemaju izbora: pobjede nad Bosnom, Budućnosti, Crvenom zvezdom (u Beogradu!) i Zagrebom jednostavno su imperativ, u nadi da će drugi negdje kiksati.

Cedevita će, pak, samu završnicu dočekati u znatno vedrijim tonovima. Pobjeda nad Radničkim u produžetku (80:72) bila je teška, ali zato i slađa, a debitanti iz Podsuseda sve su bliže pothvatu da premijerni nastup ne okončaju s negativnim omjerom.

Hemofarm zahvaljujući pobjedi nad Bosnom ima adut više u rukavu, dok bi ljubljansku Olimpiju poraz u Širokom Brijegu mogao skupo koštati. Budućnost iz Podgorice također s pravom vreba svoju priliku.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2010. u 18:37
    Malo su srpski klubovi popustili ove sezone,ali nema brige,afirmisalo se dosta mladih igraca tako da se sledece sezone sve vraca na staro t.j. na vladavinu srpskih klubova ;-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2010. u 17:33
    nadam se da će cibosi,a i zadar ukoliko neće imati šanse,pustiti zagrebu ključne bodove da se plasiraju u top4! ;)
    Obrisan korisnik