Nogomet

Nizozemci favoriti, ostalo otvoreno

Branimir Korać, Marin Vuković, Vedran Babić • subota, 19.06.2010.
Nizozemci favoriti, ostalo otvoreno
Foto: EPA

Novi dan na Svjetskom prvenstvu možda će donijeti novu dozu neočekivanih rezultata. Ono što mi očekujemo je nešto laganija pobjeda Nizozemske i dva neizvjesna dvoboja oko kojih se nismo mogli dogovoriti o konačnom ishodu...

Nizozemska - Japan 13:30

Branimir Korać (dosadašnji omjer 3-3): I ugled i kvaliteta su na strani Nizozemaca. Japanci mogu biti opasni, pokazali su to i u prvom susretu protiv Kameruna gdje su slavili 1:0. Ali to je bila pobjeda bez previše prilika, Kamerun je posebno razočarao u toj utakmici i nekako ne vjerujem da bi Afrikanci u novoj utakmici odigrali toliko loše. Nizozemska će biti još veći problem za Japance nego što je to bio Kamerun, opasnosti vrebaju sa svih strana, a dodatni problem za Japance mogao bi biti povratak Arjena Robbena. Robben najvjerojatnije neće startati, no u slučaju nepovoljnog rezultata, Van Maarwijk će i njega koristiti. Protiv Danaca Nizozemska je odigrala solidno, no ne više od toga, a i to je bilo dovoljno za pobjedu. Nekako očekujem njihovo bolje izdanje i uvjerljivi nastup protiv Japana.

Prognoza: Pobjeda Nizozemske

Marin Vuković (dosadašnji omjer 4-2): Uzmemo li u obzir da je Nizozemska, kao jedan od favorita Svjetskog prvenstva, u vrlo lošem i sterilnom izdanju pobijedila glavne konkurente u skupini i započela natjecanje s tri boda, nameće se logičan zaključak da će u drugome kolu pokazati bolji nogomet i protiv objektivno slabijeg protivnika upisati novu pobjedu. U svim dosad odigranim utakmicama drugoga kruga gledali smo znatno bolji nogomet od onoga u uvodnom kolu i nastavak te prakse očekujem i u ovoj utakmici. Japan u utakmicu također ulazi s tri boda, no moja je procjena da će im Nizozemska ipak biti prevelik zalogaj.

Prognoza: Pobjeda Nizozemske

Vedran Babić (dosadašnji učinak: 3-3): Iako nisu impresionirali u prvoj utakmici protiv Danaca, Nizozemci su upisali sva tri boda i bez Arjena Robbena. Iako i dalje vjerujem kako bi bez njega Oranje imale velikih problema protiv velikih reprezentacija, Japan nije jedna od takvih i izabranici Berta van Marwijka će ubilježiti i drugu pobjedu. Japanci jesu pobijedili Kamerun, ali ne toliko zahvaljujući igri koliko bljesku pojedinca. Nizozemci su ipak konzistentniji i neće propustiti prigodu sasvim se primaknuti osmini finala.

Prognoza: Pobjeda Nizozemske

Gana - Australija 16:00

Branimir Korać (dosadašnji omjer 3-3): Kako očekujem bolji nastup Nizozemaca, jednako tako vjerujem da niti Australija neće biti onako očajna kao protiv Njemačke. Možda nemaju neku veliku kvalitetu, ali nisu niti onako loši kao što su bili u tom susretu. S druge strane će im stajati vrlo neugodna reprezentacija Gane za koju je teško prognozirati kakvo će izdanje pružiti u ovom susretu. Smatram kako Australiji takva reprezentacija po stilu igre nikako ne odgovara. Gana je vrlo agresivna i motorična reprezentacija, s puno brzih igrača i dosta sporijim reprezentativcima Australije to bi moglo predstavljati veliki problem. Posebno se to odnosi na posljednju liniju koja je prepuna veterana. Ovo bi mogao biti neizvjestan susret koji naginje i prema neodlučenom, ali ipak ću vjerovati Gani, protiv Srbije su odigrali jako dobru utakmicu i tim nastupom su me kupili za neko vrijeme.

Prognoza: Pobjeda Gane

Marin Vuković (dosadašnji omjer 4-2): Pobjeda Srbije nad Njemačkom uvelike je promijenila odnos snaga u skupini D, u kojoj je nakon tri odigrane utakmice posve jasno da svatko može pobijediti svakoga. U takvoj je situaciji vrlo nezahvalno prognozirati ishod utakmice između Gane i Australije. Dati prednost Australcima bez Tima Cahilla, ali s imperativom pobjede, ili pak Gani kojoj pobjeda vrlo vjerojatno jamči i prolaz u drugi krug? Za obje reprezentacije ovo je utakmica s velikim ulogom, pa upravo zato prognoziram da će završiti - podjelom bodova.

Prognoza: Neriješeno

Vedran Babić (dosadašnji učinak: 3-3): Vrlo težak par za prognozu. Gana je u prvom kolu bila bolja od Srbije, dok je Australija doživjela visoki poraz od Njemačke. Australci imaju dosta iskusnih i već pomalo istrošenih igrača, a u ovoj utakmici morat će igrati bez suspendiranog Tima Cahilla. Unatoč tome, vjerujem da Socceroosi mogu zaustaviti Crne zvijezde i uzeti im barem bod. Računam na opuštanje Ganaca i smatram da bi upravo to iskustvo koje Australci posjeduju moglo biti dovoljno da ostanu neporaženi.

Prognoza: Neriješeno

Kamerun - Danska 20:30

Branimir Korać (dosadašnji omjer 3-3): Vrlo težak susret za prognozirati. Kamerun ima na papiru odličnu reprezentaciju, ali isto tako i puno problema u samoj komunikaciji među igračima i igrača sa Savezom i navijačima. Vidjelo se u susretu s Japanom kako nisu pravi, navikli smo na njihova bolja izdanja, a posebno se to odnosi na Samuela Eto'oa koji bi protiv Danaca možda mogao zaigrati u samom vrhu napada. Danska je vrlo disciplinirana i dobra reprezentacija, igrala je 45 minuta u najmanju ruku ravnopravno s Nizozemcima i u tom susretu su pobijedili sami sebe. Ipak, ovdje će puno toga ovisiti o Kamerunu. Ukoliko Afrikanci pokažu pravo lice, mogli bi do pobjede, u protivnom Danska će slaviti. Ipak, nekako sam najbliži tome da će završiti neodlučeno.

Prognoza: Neriješeno

Marin Vuković (dosadašnji omjer 4-2): Ni danska reprezentacija u prvoj utakmici nije oduševila svoje navijače, a za razliku od Nizozemske u drugo kolo ulaze bez bodova i kalkulacijama više nema mjesta. Kamerun je težak, ali ne i nepremostiv protivnik i u situaciji kada je pobjeda nasušno potrebna i jednima i drugima, mislim da je Danska barem jednu stepenicu kvalitete iznad svojih afričkih suparnika. Samuel Eto'o veliki je džoker na kamerunskoj strani, no ne bude li novih poklona danske obrane mislim da će u ovoj utakmici imati još teži posao nego protiv Japana.

Prognoza: Pobjeda Danske

Vedran Babić (dosadašnji učinak: 3-3): Još jedan nezahvalan par za prognozu. Iako su obje momčadi ostale bez bodova u prvom kolu, bolji je dojam ostavila Danska i zato ću u ovoj utakmici tipovati na njih. Kameruncima očito ne može pomoći ni Samuel Eto'o, koji nema pravu podršku ostatka suigrača i koji ne može sam dobiti utakmicu. Danci djeluju kao kompaktnija momčad i vjerujem u njihov večerašnji uspjeh.

Prognoza: pobjeda Danske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 00:13
    Vjerovao sam u Ganu, ali vidim da će još puno vremena proći da sazriju Afričke repke. Čestitke Marinu Vukoviću i Vedranu Babiću.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 11:45
    ajmo Kamerun!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 10:52
    nizozemska,gana,nerješeno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 10:30
    opuštanje ganaca? pa ovo je f svjetsko...ko se dosao tu opuštati...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 09:11
    nizozemska tijesna pobjeda / gana / kamerun vidi nizozemska
    Obrisan korisnik