Nogomet

Vjerujemo velikima

Branimir Korać, Marin Vuković, Vedran Babić • ponedjeljak, 28.06.2010.
Vjerujemo velikima
Foto: EPA

Treći dan osmine finala donosi dva na papiru lagana dvoboja za prognoziranje. Složili smo se kako će Nizozemci bez prevelike muke izbaciti Slovake kao što vjerujemo i Brazilcima protiv Čilea, ali uz opasku kako tu neće sve ići tako glatko...

Nizozemska - Slovačka 16:00

Branimir Korać (dosadašnji omjer 9-8): Na papiru bi ovo trebala biti lagana utakmica za prognozirati. Ali svi znamo koliko je nogomet nepredvidljiv, rano isključenje, sudačka pogreška, ozljeda..., no stavit ću se u poziciju da sve teče glatko i, naravno, prognozirati prolaz Nizozemaca. Slovaci mogu biti presretni što su prošli dalje, presretni ždrijebom koji ih je stavio u najlakšu skupinu SP-a i mislim da su svoje napravili. Nizozemska je prekvalitetna, možda ne igra lepršavo kao inače, ali i takva je za Slovačku predobra. Ukoliko ne bude nekih iznenađenja u tijeku susreta, očekujem utakmicu s dosta prilika Nizozemske i realizaciju dovoljnog broja istih za prolaz dalje.

Prognoza: prolaz Nizozemske.

Vedran Babić (dosadašnji omjer 11-6): Iako nisam preveliki nizozemski obožavatelj, u ovom dvoboju jednostavno ne mogu tipovati protiv njih. Apsolutno sve je na njihovoj strani, od kvalitete preko iskustva pa sve do forme, bez obzira na činjenicu što Slovaci sigurno lete visoko poslije velikog trijumfa protiv Italije. Nizozemci su individualno i momčadski puno jači i očekujem da to pokažu i na travnjaku i na taj način još malo poboljšaju moj učinak.

Prognoza: prolaz Nizozemske

Marin Vuković (dosadašnji omjer 11-6): Uz dužno poštovanje slovačkoj reprezentaciji i svim stranicama lijepe nogometne priče koje su ispisali tijekom boravka u Južnoafričkoj Republici, utakmica s Nizozemskom bit će ujedno i oproštaj od Svjetskog prvenstva. Premda su s natjecanja izbacili i aktualne svjetske prvake, Slovaci će otkriti da Nizozemska nije Italija. Oranje još uvijek ne zna za poraz, a čak i kad ne igraju posebno dobro upisuju pobjede. Iz utakmice u utakmicu djeluju čvršće i organiziranije i sa svakom novom minutom bit će ih sve teže pobijediti.

Prognoza: prolaz Nizozemske

Brazil - Čile 20:30

Branimir Korać (dosadašnji omjer 9-8): E ova utakmica je puno veći izazov za prognoziranje. Brazil je papirnati favorit, ali Čile je vrlo neugodna reprezentacija koja im može stvoriti puno problema. Iskreno, Brazil me nije impresionirao nastupom u skupini, daleko od toga da su igrali loše, ali isto tako nisu pokazali da su prvi favoriti za naslov prvaka. Protiv Čilea ih očekuje vrlo teška utakmica, ali će na kraju proći. Napadački imaju puno više aduta, Čile može do pobjede ako nametne čvrstu igru s dosta kontakta i "tučnjave", ali pitanje je koliko će im to biti dopušteno. Ne bi me nimalo iznenadilo niti da Čile ostvari pobjedu, ali ipak smatram kako je Brazil tome bliži.

Prognoza: prolaz Brazila.

Vedran Babić (dosadašnji omjer 11-6): Da se radi o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ili bilo kojem drugom natjecanju, vjerojatno bih se odlučio ili na neriješeni ishod ili na pobjedu Čilea. No, u ovim prognozama neriješeni ishod ionako više ne možemo koristiti, a i u pitanju je ipak Svjetsko prvenstvo, natjecanje na kojem Brazilci imaju kudikamo više iskustva od Čileanaca. Iako nisu oduševili u svojim dosadašnjim utakmicama u skupini, očekujem da će Karioke večeras ipak pokazati svoje bolje lice i tako izboriti plasman među osam. Čile se do sada predstavio u lijepom svjetlu, no vjerujem kako je njihovoj avanturi u Južnoj Africi došao kraj.

Prognoza: prolaz Brazila

Marin Vuković (dosadašnji omjer 11-6): Sudar prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz južnoameričkih kvalifikacija trebao bi ponuditi sjajan nogomet i pregršt pogodaka. Usprkos činjenici da je Brazil i Čile na konačnoj ljestvici kvalifikacija dijelio samo jedan bod, iz više razloga prednost dajem Brazilu. Osim što su u dosadašnjem tijeku natjecanja pokazali nešto bolji nogomet, u ovom im se susretu nakon jedne utakmice pauze vraća i Kaka. Najvažniji argument u prilog Brazilu ipak su dva kvalifikacijska ogleda iz kojih je oba puta kao pobjednik izašao Brazil. Dungini izabranici u gostima su slavili s čak 3:0, a pred svojim navijačima s 4:2.

Prognoza: prolaz Brazila

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2010. u 13:41
    @Bogomdani - što jest-jest, komentar Ti je na mjestu. Izgleda da je "Pauk" odvozio ružne na ulazu ispred stadiona?! Ovo su manekenke, a ne navijačice, predobre su...
    Obrisan korisnik
  • cameosis28.06.2010. u 12:48
    danas se opraštaju nizozemci i prljavci koji pričaju portugalski. za dobrobit nogometa.
    cameosis
  • Bogomdani28.06.2010. u 11:52
    Crven-bijeli-plavi, to je barjak pravi! Najljepše navijačice na turniru (vidi sliku)...
    Bogomdani
  • Gomez6928.06.2010. u 11:39
    nebuju ni nizozemci "tako glatko"
    Gomez69