Nogomet

Pamte se Vukušić i pobjeda

Nikola Vlahović • četvrtak, 30.09.2010.
Pamte se Vukušić i pobjeda
Foto: Bruno Karadža

Igrači Anderlechta po drugi put su napustili Poljud pognute glave. Nakon što su 1994. godine ostali bez bodova, isto im se dogodilo i večeras. Hajduk nije briljirao i nije odigrao odličnu utakmicu, međutim, u zadnjim sekundama utakmice gol je postigao Vukušić i tako omogućio veliku feštu u Splitu...

Danijel Subašić: Nakon što je Hajduku donio pobjedu u prvenstvu protiv Varaždina, Subašić je odradio vrlo dobru utakmicu večeras. Pravovremen u istrčavanjima, siguran u hvatanju lopte, a dobrom reakcijom je u 17. minuti sačuvao svoju mrežu netaknutom, kada su gosti imali lijepu priliku za vodstvo. Nakon što je imao nekoliko utakmica u kojima je bio krivac za gol, večeras je Subašić djelovao dosta sigurno.

Jurica Buljat: Stoper Hajduka dobro se nosio s napadačima Anderlechta te je svoj posao odradio korektno. Čvrst u duelima i pravovremen u iznošenju lopte iz Hajdukovog kaznenog prostora.

Hrvoje Vejić: Iskusni branič je imao i boljih utakmica u dresu Hajduka, međutim, nema mu se što previše zamjeriti. Imao je dvije loše reakcije. Prva je bila kada ga je Mbark Boussoufa poslao u "prazno", a druga je bila kada je zakačio jednu ubačenu loptu koja je zamalo iznenadila Subašića i završila u golu Hajduka. Međutim, Subašić je ispravio njegovu grešku.

Mario Maloča: Premda nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji, Maloča je odigrao dosta dobru utakmicu. U više navrata vrlo dobro reagirao u obrani, a posebno u 76. minuti kada je zaustavio Suareza. Pred kraj utakmice zaradio je žuti karton zbog grubog prekršaja. Sve u svemu, dobra utakmica Maloče.

Ivan Strinić: U prvom poluvremenu je uglavnom bio orijentiran na defenzivne zadatke te njegovi izleti pred protivnički gol nisu bili baš uspješni. Međutim, sjajno je Strinić u 59. minuti asistirao Vukušiću za najbolju priliku na utakmici i prava je šteta što Vukušić nije to zabio. Ipak, nadoknadio je to Vuk golom u zadnjoj sekundi.

Marin Ljubičić: Žestok, čvrst, borben i beskompromisan. Iako je i on imao pogrešaka, odigrao je dobru utakmicu. Puno je pretrčao i prekinuo gostujućih napada. Nekoliko puta pokušao udarcem iz daljine. U drugom poluvremenu, pred kraj utakmice je odlično pucao, ali je njegov udarac skinuo Proto. Odlično proigrao Vukušića za jedini gol na utakmici.

Mario Brkljača (do 77. minute): Brkljača je odradio jednu solidnu utakmicu, ali ne više od toga. Izostala su njegova proigravanja prema naprijed te nikako nije uspijevao povezati igru sa kolegom iz veznog reda Ljubičićem. Defenzivni dio je odradio bez zamjerke, međutim, od Brkljače se više očekivalo u ovoj utakmici.

Marin Tomasov (do 53. minute): Jedino što smo od Tomasova vidjeli večeras je velika želja, međutim, sve drugo je izostalo. Iako je trebao predstavljati opasnost za Anderlecht, Tomasov je bio dosta neučinkovit te je puno griješio. Brzo će mladi Zadranin zaboraviti ovu utakmicu.

Anas Sharbini (do 64. minute): Nastavio je Sharbini sa svojim promjenjivim igrama u dresu Hajduka. Par puta je u prvom poluvremenu dobro probio stranu, međutim, puno je griješio. Iz prvih 45 minuta vrijedno je spomenuti kako je kroz noge Gilleta provukao loptu i odlično ubacio pred gol za Vukušića. U nastavku je nastavio s pogreškama te ga je Poklepović izvadio vani.

Senijad Ibričić: Još jedna odlična utakmica Ibričića u dresu Hajduka. Ibro je bio na svakom dijelu terena, bilo ga je posvuda. Puno se trudio da poveže igru Hajduka. Opasno prijetio iz slobodnjaka, odigrao niz točnih dodavanja, proigravao Sharbinija i Vukušića, a čak je i sudjelovao u akciji iz koje je Vukušić zabio. Ibričiću se nema što za prigovoriti.

Ante Vukušić: Mladi napadač Hajduka ponovno je istrčao svoju dionicu. Vuk se borio sa gostujućim stoperima te je lukavo čekao priliku da mu se ukaže, međutim, kad mu se ukazala stopostotna prilika, Vukušić je promašio prazna vrata. Međutim, dočekao je Vukušić i drugu stopostotnu priliku i to u zadnjim sekundama utakmice. Hladnokrvno je Vukušić zabio za erupciju oduševljenja na Poljudu i omogućio veliko slavlje, kako igračima, tako i navijačima Hajduka.

Ervin Bulku (od 53. minute): Albanski reprezentativac u igru je ušao umjesto Tomasova. U nekoliko navrata dobro zaustavio gostujuće igrače, a u 90. minuti je dobio žuti karton.

Duje Čop (od 64. minute): Čop je unio živost u igru Hajduka. Raspoložen i rastrčan stalno je tražio loptu, otkrivao se i nudio. Nekoliko puta dobro prošao svog čuvara te je ostavio dobar dojam.

Dinko Trebotić (od 77. minute): Mladi veznjak Hajduka osjetio je još jednom kako je igrati veliku utakmicu na prepunom Poljudu. Nije se baš puno puta susreo s loptom te je malo vremena proveo na terenu za neku veću ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 20:30
    sharbini i tomasov koma, a da nije zabio gol vukušić bi bio čista nula. ono se ne smije fulat
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani01.10.2010. u 13:17
    Slažem se što si napisao za Anasa, moje je mišljenje da mu ova pozicija ne odgovara-previše se gubi, a moj je prijedlog da igra drugog napadača. Može pobjeći svakoj obrani, najbrži je Hajdukov igrač i ima nos za gol, što na krilu ne dolazi do izražaja. I njegov je udarac puno opasniji sa 20 metara... [više na forumu]
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 09:06
    Moram o Anasu jer mislim da zaslužuje veću ocjenu od ovih danas. Samo da napomenem da je Anas dodao Striniću loptu kroz obranu za drugu priliku Hajduka. Tj Anas je namistio dvije stopostotne koje Vuk nije iskoristio. Tomasova je pogodio u trepavicu protiv Dinama sa pedeset metara. Opet stopostona... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani01.10.2010. u 00:11
    Ibričić je tehnički daleko najjači Hajdukov igrač, da nema njega bojim se i pomisliti na što bi igra Hajduka sličila. Koliko sam puta večeras poželio da je Ibričić primio tu loptu (jer njemu se ne odbija 3-4 metra od noge) i da je Ibričić napravio taj pas (jer njegova lopta nije ni preslaba ni... [više na forumu]
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 23:28
    očekivano je posjed lopte bio na anderlechtovoj strani (stvarno fino igraju...od noge-do noge)....ali i hajduk je spriječio neke velike prilike za goste...a opet zabio iz svojih malobrojnih...ostaje žal zbog aek-a...ali svaka čast!
    Obrisan korisnik