Nogomet

Poklepović: "Čudo s velikim i tvrdim č"

Vedran Babić • četvrtak, 30.09.2010.
Poklepović: "Čudo s velikim i tvrdim č"
Foto: Duje Bonačić

Hajdukov trener Stanko Poklepović bio je presretan nakon još jedne velike pobjede njegovog kluba u Europi. Špaco je odao priznanje veličanstvenom ambijentu i smatra kako je pobjeda zaslužena.

Konferenciju za medije Poklepović je započeo standardnim isticanjem sjajnog ambijenta na stadionu. "Dogodila se najavljivana fešta nogometa. Prognozirao sam čudo i ono se dogodilo. Ovo je bilo čudo s velikim i tvrdim č. Čestitke svim akterima i naravno publici koja je stvorila dekor za pamćenje. Stalno glorificiram ambijent koji je jedinstven na ovim prostorima. Zaista sam ponosan", rekao je obzirni Špaco, koji je govorio polako kako bi prevoditelj za belgijske novinare mogao pohvatati sve njegove riječi.

O samoj utakmici Poklepović je rekao: "Iznenadilo me što se Lukaku nije našao u prvom sastavu jer smo na njemu bazirali našu taktiku. No, i Suarez i Boussoufa su nam napravili dosta problema. Pokušali smo ih zatvoriti, ali u tome nismo u potpunosti uspjeli. Očekivao sam ofenzivniji Anderlecht, no sudeći prema njihovoj formaciji, došli su se braniti."

Špaco je istaknuo kako im je dimna kutija bačena od strane Torcide pomogla. "Dala nam je dodatnih pet minuta u kojima smo postigli pogodak i ostvarili vrlo značajnu pobjedu protiv jakog protivnika."

Ovom pobjedom Hajduk si je otvorio vrata drugog kruga, no Poklepović uzvraća kako je njegov glavni cilj bio da mladi igrači dobiju iskustvo u jakim europskim utakmicama. Zamjenama Bulkuom i Čopom Hajdukov strateg bio je zadovoljan.

"Oni su ostvarili svoj cilj. Zamjene uvijek planiram prije utakmice. Svi su se trudili, ali Tomasov i Anas nisu dali koliko su trebali."

Trener Anderlechta Ariel Jacobs lako je detektirao razloge poraza. "Imali smo dovoljno prilika za pobjedu, ali zakazali smo u realizaciji. Hajduk nas nije ničim iznenadio, mislim da smo isprve dobro kontrolirali utakmicu, ali nismo dobro iskoristili prostor koji nam se puno puta otvorio."

"U drugom dijelu sam postao nervozan jer su igrači igrali nonšalantno. Nismo kalkulirali, išli smo na pobjedu. Sada nam slijedi važan dvoboj sa Standardom u domaćem prvenstvu i ovaj poraz sigurno nije nešto čemu smo se nadali. Nije lako primiti gol u 95. minuti, no to je nogomet."

Upitan o atmosferi, Jacobs je rekao: "Ona je bila uistinu impresivna. Upozorio sam igrače da bi nam taj ambijent mogao biti problem, ali kada su Hajdukovci počeli griješiti, a publika zviždati, to je svakako mojim igračima olakšalo posao."

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hajduk1:0Anderlecht
Zenit4:2AEK Atena
1Zenit 618:6+1218
2Anderlecht 68:807
3AEK Atena 69:13-47
4Hajduk 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom01.10.2010. u 17:53
    Cosic sinoc i kada je Iniesta zabio za 1:1 Chelsea-Barca , nesto neponovljivo!!!! Gleda san danas na youtubu jedno desetak puta
    The Phantom
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 13:22
    Vilarreal i Anderlecht gube od naših klubova...lijepo,lijepo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 11:50
    hehe Ćosić je sinoć popizdio nakon onog gola, sinoć sam se dobro ismijao dok je valjao one pizdarije, konačno da je i hajduka pomazila sreća, a dinamova tekma je bila katastrofa, igrali su neprepoznatljivo, djelovali izgubljeno, nepovezano, osobito 1. poluvrijeme, no nije kraj svijeta još je 12... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 11:46
    Ovo u svitu nema nigdi, ona atmosfera..nemam rici kojom bi je opisa..a kad je Vukusic da gol , tribine su se tresle.. Cili stadion je zapiva, Veceras je nasa festa, NEOPISIVO!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 11:44
    svaka cat hajduku usprkos tome sto mogu puno bolje igrat. nisu oni trenutno nista losiji od aeka i anderlechta, moze se ovo proc...a drago ćosić je car:)) http://www.youtube.com/watch?v=f5xJcx3w0zA
    Obrisan korisnik