Nogomet

Neprobojni i nekonkretni

Ante Zovko • četvrtak, 30.09.2010.
Neprobojni i nekonkretni
Foto: EPA

Iako se činilo kako je Dinamo igrao na bod, potpuno su izostali proboji preko bokova, što je izgledalo još gore s obzirom da je Sammir bio jako dobro praćen. To se najbolje odrazilo u statistici: Dinamo je u cijeloj utakmici uputio dva udarca izvan i tri udarca u okvir vrata.

Ivan Kelava: Većim dijelom susreta promatrač, praktički nijednom nije morao ozbiljnije intervenirati. Iako je i on mogao reagirati na ubačaj koji je prethodio golu, primljeni gol više na dušu ide kapetanu Bišćanu.

Etto (do 71. minute): Obrambeno prilično siguran, ali potpuno neopasan prema naprijed. Dinamu su nedostajali proboji po bokovima, a budući da bi Etto za to trebao biti zadužen, napadački nije odigrao ni za prolaznu ocjenu.

Vezane vijesti

Luis Ibanez (do 77. minute): Kao i Etto na drugoj strani, previše napadački pasivan. Ipak treba istaknuti kako je radio dobar pritisak na bočne igrače PAOK-a i olakšavao posao Cufreu.

Tonel: U početku siguran, držao je s Bišćanom obranu na 30-40 metara i manje-više rutinski rješavao problematične situacije. No u nastavku sve nesigurniji i nervozniji, srećom bez (dodatnih) posljedica.

Igor Bišćan: Startao je vrlo sigurno, otklanjao opasnosti koje ne bi riješio vezni red. Međutim, sve je zasjenila katastrofalna greška kod gola Ivića. Odlučio je ne dirati loptu iz slobodnog udarca, što je potez koji je, ispostavilo se, riješio utakmicu.

Šime Vrsaljko: Kako je Etto bio postavljen ispred njega, zadaci su mu se uglavnom svodili na one obrambene. Odradio je utakmicu dosta dobro, pokušao i prema naprijed, no bez podrške i od toga je odustao.

Leandro Cufre: Uglavnom siguran u obrambenim zadacima, odigrao je jednu svoju stamdardnu utakmicu. Pokušao je i probijati bok u čemu je bio uspješniji od Ibaneza.

Mathias Chago: Odlično je zamijenio Ademija na sredini terena i čvrsto se postavljao prema grčkim napadima. Mnoge je zaustavio, radio prekršaje kad je to bilo potrebno i davao sigurnost Dinamovoj veznoj liniji.

Milan Badelj: Obrambeno dobar, ali nedovoljno aktivan prema naprijed. Blokiranom Sammiru trebala je podrška, ali Badelj je kao i u većem dijelu ove sezone ostao napadački stidljiv.

Sammir: Grci su mu "zalijepili flaster(e)" pa se nije mogao razmahati. To je i glavni razlog zašto Dinamovi napadi uglavnom nisu mogli proći dalje od sredine terena. Propustio je dvije prilike nakon gužve ispred grčkog gola koje će se na kraju pamtiti kao Dinamove najveće u ovoj utakmici.

Ante Rukavina (do 83. minute): Potpuno izoliran u napadu. Kako lopte do njega nisu mogle nakon neke organizirane akcije, često je morao dočekivati duge, nerezonske ubačaje. Naravno, bez značajnog učinka.

Ivan Tomečak (od 71. minute): Nije uspio ono zašto je ušao u igru, nadomjestiti probojnost po bokovima. Ipak, iz njegove igre ne mogu se izvlačiti zaključci za ozbiljniju ocjenu.

Pedro Morales (od 77. minute): Igrao premalo za ozbiljnu ocjenu.

Fatos Beqiraj (od 83. minute): Igrao premalo za ozbiljnu ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 00:38
    Samo ću nešto reć, vjerojatno će te me sad "nagraditi" minusima, ali mislim da je realno. PAOK nije podcijenio Dinamo i odmah je bio bliže pobjedi. Pokazalo se da je Sammir kada mu se ne ostavi mjesta sasvim prosječan igrač, a Dinamo potpuno bezidejan. Šteta, nada sam se danas 6 hrvatskih bodova...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 00:21
    Ja stvarno ne kuzim ovaj dinamo!!! Da li je to do trenerove taktike ili do stupidnosti igraca...pa jel je moguce da imaju brzu spicu u napadu koju krasi brzina,eksplozivnost a ti nju cijelu utakmicu trazis sa duelima u zraku!!!!??? pa ko je tu lud??? Ovo je bila sramotna utakmica...badelj ne da me... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj01.10.2010. u 00:02
    badel će se morat sredit jer ima talent al igra jako loše
    Mihalj
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 23:54
    Taman kad sam se ponada da više neće biti ovakvih golova ono opet uleti jedan, ali šta je tu je,,,idemo dalje nije sve tako crno,momci su se bar borili i bili su bolji samo što to nisu skužili na vrime pa da to i okrune pobjedom. Neznam još kakva je ekipa Brugge dok ne pokaže šta može protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 23:49
    slabo slabo dinamo
    Obrisan korisnik