Nogomet

Zameo ih snijeg

Vedran Babić • četvrtak, 16.12.2010.
Zameo ih snijeg
Foto: Bruno Karadža

U svojoj posljednjoj utakmici 2010. godine nogometaši Hajduka upisali su i peti poraz u skupini Europske lige. Na snježnom travnjaku u Bruxellesu u vrlo teškim uvjetima nisu se najbolje snašli te nikako nisu mogli uspostaviti kvalitetnu igru, a uz to su ponovno prednjačili u početničkim greškama.

Božidar Radošević: Njegova cjelokupna partija ostala je u sjeni golemih problema s ispucavanjem. Jedno takvo, ono u 12. minuti, dovelo je u šansu De Suttera, koji je i zabio gol. Kasnije u utakmici Radošević se i dalje mučio s ispucavanjima, no zabilježili smo mu i dvije dobre reakcije.

Jurica Buljat: Na poziciji desnog braniča nije se najbolje snašao te je imao problema sa Suarezom, a pokoji put i s Legearom. Baš kao i Maloča kada je igrao na sebi neprirodnoj poziciji, i Buljat se uvlačio u krilo stoperima i tako omogućavao suparničkim igračima relativno lagane prodore po toj strani.

Matej Jonjić: Nakon nelošeg početka, sve je više odisao nesigurnošću. Vidjelo se da mu nedostaje iskustva u ovakvim utakmicama, no dobit će ga - samo ako igra, i zato je činjenica da je na terenu proveo svih 90 minuta pozitivna, i za njegov igrački razvoj, ali i za Hajduk, koji na njega računa u budućnosti.

Hrvoje Vejić: Iako se i u njegovoj igri moglo pronaći ponešto nesigurnosti, Vejić je bio najbolji igrač u obrani Hajduka. Da budemo precizniji, najmanje je griješio u odnosu na svoje kolege.

Goran Jozinović (do 60. minute): Najslabija karika obrane. Prema naprijed ga nije bilo, a igrači Anderlechta često su mu se uvlačili iza leđa i s lakoćom ga prelazili na širokom prostoru. Imao je sreće što mu sudac krajem prvog dijela nije dosudio jedanaesterac zbog očiglednog prekršaja s leđa na Boussoufi.

Srđan Andrić: Kapetan se polako vraća poslije dugog izbivanja i od njega se bolje partije mogu očekivati tek na proljeće u domaćem prvenstvu. U večerašnjoj utakmici nije činio dovoljno za destrukciju gostujućih napada, a tu i tamo bi uputio koju dužu loptu prema naprijed.

Dinko Trebotić (do 78. minute): "Zamjena za Ibričića" odigrala je slabo i možemo mu prigovoriti zbog istih stvari kao i Andriću. U početku utakmice uputio je jedan udarac iz izgledne pozicije, ali je pucao pored gola. Svojih posljednjih nekoliko minuta na terenu proveo je na svojoj prirodnoj poziciji, onoj Ibričićevoj, ali i tu je ostao bez učinka.

Mirko Oremuš: Izuzev prvih nekoliko minuta koje su dale naslutiti kako bi Mirko mogao odigrati dobru utakmicu, sve ostalo bilo je loše. Zajedno s Buljatom na desnoj strani nije napravio dovoljno da spriječi olake prolaze protivničkih igrača, a prema naprijed je rijetko prodirao.

Ivan Strinić: Ofenzivno postavljen, hrvatski reprezentativac (ponovno) nije opravdao taj status. U napadu je bio bezopasan, a nakon izlaska Jozinovića vratio se na svoje mjesto lijevog braniča. Pred kraj utakmice zapamtili smo jedan upečatljiv prodor po sredini kada je nanizao tri, četiri igrača Anderlechta, ali iz te akcije nažalost nije se ništa izrodilo.

Senijad Ibričić (do 60. minute): Uz Jozinovića prvi napustio igru i to potpuno opravdano. Bio je neprimjetan i ne možemo se oteti dojmu kako je već odavno mislima u inozemstvu, koje je i te kako zaslužio.

Ante Vukušić: Iako je ostao bez pogotka, "sinjski dijamant" se borio i hrabro nosio s domaćim braničima, a našao se i u dvije odlične situacije u kojima je morao bolje reagirati. U sedmoj minuti si je dao predug for, a u 83. njegov udarac obranio je Proto.

Marin Ljubičić (od 60. minute): Ušao u igru kako bi s Andrićem držao sredinu, ali nije napravio ništa po čemu bismo ga posebno pamtili večeras.

Marin Tomasov (od 60. minute): Jedva da je dolazio u kontakt s loptom.

Franko Andrijašević (od 78. minute): Upisao vrijedne minute u Europskoj ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2010. u 13:33
    Zanimljivo, čitajući ove komentare ispada kako su skoro svi bili onako solidni... Ustvari katastrofa, ne znaš koji je gori. Kao Ibro je mislima u inozemstvu pa eto nema veze što je odigrao za nulu, ovaj je mlad, ovaj vrijedno skuplja minute... Ej, realno loši su i točka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.12.2010. u 01:53
    bitno je da je desno tablica dinamove skupine
    Obrisan korisnik
  • Sejlor17.12.2010. u 00:21
    ''U svojoj posljednjoj utakmici 2010. godine nogometaši Hajduka upisali su i četvrti poraz u skupini Europske lige.'' *Peti poraz, ne cetvrti.
    Sejlor
  • Obrisan korisnik17.12.2010. u 00:17
    Doduše komentator ( Balog mislim) je taj šut pripisao Striniću - krivo, naravno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.12.2010. u 00:14
    Trebotićev udarac u početku je pogodio željeznu šipku kraj stative, a ne golmana Prota.
    Obrisan korisnik