Nogomet

Kijevo je priča za sebe

Elvis Uravić • srijeda, 22.12.2010.
Kijevo je priča za sebe
Foto: Davor Sajko

Donosimo vam kratki sažetak jesenskog dijela hrvatskog malonogometnog prvenstva koji je rezultirao mnogim iznenađenjima, među kojima je i Kijevo, koje je bez poraza, a s utakmicom manje, osvojilo titulu najboljeg. Krećemo od dna...

Ova polusezona nikako se ne može svrstati u pozitivne kada je u pitanju Muć Bitumina. Uvelike oslabljena ljetnim odlascima, Bitumina je bila označena kao sigurni "stanovnik donjeg doma", međutim, samo tri osvojena boda nitko nije očekivao. Jedina pobjeda u posljednjem kolu protiv Murtera dala je naznake da bi stvari na proljeće mogle krenuti na bolje jer najbliži konkurent bježi samo tri boda.

Pretposljednji Potpićan ABS 98 može se označiti najvećim neugodnim iznenađenjem. Klub koji je najavljivao pohod na naslov nakon deset odigranih utakmica ima osvojenih siromašnih šest bodova. Pridoda li se surovoj stvarnosti podatak da su Istrijani odigrali čak šest domaćih utakmica, možemo reći da ih čeka još teže proljeće, pogotovo obistine li se priče o odlasku prvog strijelca lige i njihovog najboljeg igrača, Alena Lalića.

U vrlo nezavidnoj poziciji nalazi se i Osijek VBK kojeg su ove sezone koštale izuzetno loše predstave na gostovanjima pa su svih sedam bodova osvojili na domaćem terenu. Ukoliko poprave gostujuće izvedbe, Osječani se mogu izvući iz loše pozicije. U protivnom, preselit će u niži rang.

Obrnutu situaciju nalazimo kod BBS Novog Marofa koji je na svom terenu u pet utakmica osvojio mršava dva boda. Drži ih solidna obrana na čelu s golmanom Švigirom, međutim, za nešto više potrebno je poboljšanje realizacije.

Velike oscilacije su normalne u prvoj prvoligaškoj sezoni, pa ih je tako imao i Zagreb Zapad. I oni su bili bolji na gostovanjima nego na domaćem parketu. Četiri pobjede dovoljne su im za mirni zimski san, ali su i poziv na oprez.

Mjesto iznad nalazi se još jedan novak, Murter. Vrlo mlada momčad Murtera uspjela se nekako prilagoditi prvoj ligi pa su tako zabilježili četiri pobjede, a da se tome pridodala i posljednja protiv fenjeraša koju su izgubili, mogli su Murterani imati odličnu polusezonu.

Torcida RACLM je uglavnom osvajala bodove na gostovanjima, dok je na domaćem parketu osvojila samo tri boda. Ono što bode u oči je poraz od 11 golova razlike u prvom kolu, kada se stekao dojam da su Torcidaši zalutali u ovo natjecanje. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, klub se konsolidirao da bi polusezonu završio na sedmom mjestu.

Na šestom mjestu zaustavila se Uspinjača, koja je u ovoj polusezoni pobijedila i Nacional i Potpićan ABS 98, dva posljednja prvaka Hrvatske i time pokazala da će svima biti tvrd orah.

Na petom mjestu je aktualni prvak Nacional. Iako ne igra toliko loše, prvak je ove godine izuzetno neučinkovit, pa je samo Bitumina zabila manje od Nacionala. Evidentno je da bez jednog pojačanja u vidu beka koji bi nadomjestio Novaka Nacional ne može računati na obranu naslova.

Kada se pogleda posljednjih nekoliko godina, jedna momčad je uvijek u vrhu ljestvice. Mejaši su i ove godine odlično posloženi, iako su doživjeli šok nakon promjene trenera. Koliko je to čvrsta momčad, pokazuje činjenica da iz nove dvorane na Mejašima još nitko u ovoj sezoni nije odnio niti bod.

Najtrofejniji hrvatski malonogometni klub, Brodosplit Inženjering, nalazi se na trećoj poziciji. Dolaskom Stankovića na mjesto trenera, "inženjeri" su postali jaki kao što su svi na njih navikli, nakon lanjske neuvjerljive sezone. Ove godine s osovinom Suton-Marinović sposobni su dignuti pehar namijenjen najboljima, a to su posljednji puta napravili upravo kada je trener bio – Stanković.

Na drugoj poziciji, uz Kijevo najveće iznenađenje, našao se Vrgorac Pivac. Tinov grad poznat je po tome da se od tamo bodovi ne odnose, pa je tako bilo i ove godine. U šest utakmica na domaćem parketu, Vrgorac je osvojio maksimalnih 18 bodova. Na to su se pridodale i tri gostujuće pobjede koje su ih dovele do sjajne druge pozicije.

Kijevo je priča za sebe. U prvenstvo su ušli na mala vrata, s jednim značajnim pojačanjem, bivšim "inženjerom" Banićem da bi polusezonu završili s jednim remijem i bez poraza. Pod trenerskom palicom legende hrvatskog malog nogometa, Robertinom Jelovčićem, igrali su fenomenalno tako da su na kraju polusezone brojke najveći pokazatelj njihove snage. Jesenski prvak je klub koji je primio najmanje, a zabio najviše golova.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!