Nogomet

Milan, Borussia Dortmund i Lille čuvaju vrh

petak, 25.02.2011.
Milan, Borussia Dortmund i Lille čuvaju vrh
Foto: EPA

Najzanimljiviji ogledi liga Petice ovog će se tjedna odigrati na San Siru, Allianz Areni i u Lilleu, gdje će vodeći klubovi čuvati prednost na vrhu.

Pod uobičajenim okolnostima derbi 28. kola bez ikakve sumnje bio bi ogled Tottenhama i Arsenala, no kako Topnike ovoga vikenda očekuje finalna utakmica Carling kupa s Birminghamom, londonski je derbi na White Hart Laneu odgođen i odigrat će se tek 20. travnja.

U nedostatku pravog derbija, najzanimljivijom ćemo utakmicom proglasiti onu na Upton Parku, gdje davljenik West Ham dočekuje Liverpool, koji će do kraja sezone dati sve od sebe ne bi li dohvatio nemoguće, odnosno jedno od mjesta u Ligi prvaka.

Nakon dva vrlo neuvjerljiva i razočaravajuća nastupa protiv Crawley Towna i Marseillea, Manchester United će u Wiganu imati priliku za popravni ispit. Arsenal se u srijedu približio samo na bod zaostatka, pa je pobjeda Fergusonovih izabranika imperativ žele li zadržati opipljivu prednost u utrci za naslov prvaka.

Chelseajev susret s Birminghamom također je odgođen za 20. travnja, pa će Manchester City imati priliku eventualnom pobjedom nad Fulhamom povećati prednost na trećem mjestu. Bit će to ujedno i povratak Marka Hughesa na Eastlands, gdje je do prosinca 2009. godine obavljao dužnost menadžera.

Prošlog vikenda je nakon ispita u Ligi prvaka svoj posao uspješno odradila Barcelona, a ovaj put se u istoj situaciji nalazi madridski Real. Kraljevi putuju u La Corunu, na njima često neugodni Riazor, a ovaj put će biti lišeni usluga standardnog Khedire. Tražit će Real pobjedu s kojom bi ostao na istom odmaku od lidera, a možda ga i dodatno smanjio.

Naime, i Barcelona ima na rasporedu neugodno gostovanje. Guardiola i igrači će na Baleare, kod Mallorce koja unatoč financijskim poteškoćama uspješno odrađuje i ovo prvenstvo. Još uvijek mogu iz sredine napredovati prema vrhu, a mnogi se nadaju i zagorčati život favoriziranim Kataloncima. Neće im biti nimalo lako, ali ni Barcelona više ne izgleda toliko neranjivo kao mnogo puta ove sezone.

Osim prema utakmica vodećeg dvojca, mnogi će pogledi biti usmjereni i na dvoboj Atletico M. - Sevilla, a u borbi za Europu važan je i dvoboj Espanyola i Real Sociedada. Uzbudljivo će biti i na dnu ljestvice jer većina kandidata za ispadanje u ovom kolu igra međusobno, između ostalog i posljednjeplasirani dvojac.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Atlético Madrid - Sevilla 2.05 3.30 3.60
20:00 Mallorca - Barcelona 9.75 5.00 1.30
22:00 Deportivo La Coruna - Real Madrid 8.75 4.60 1.35

Nedjelja:
17:00 Hércules - Getafe 2.25 3.30 3.10
19:00 Racing Santander - Villarreal 2.90 3.25 2.40
21:00 Athletic Bilbao - Valencia 2.35 3.30 2.90

Sve će oči njemačke javnosti u 24. kolu biti usmjerene prema Allianz Areni. Dvoboji Bayerna i Borussije uvijek se željno iščekuju te često nude brojne zanimljivosti na terenu, a gosti iz Dortmunda stižu s golemih 13 bodova viška i jednom rukom na naslovu prvaka, što daje dodatnu draž. Žuto-crni pucaju od samopouzdanja i žele baš na bavarskom divu dokazati da su u potpunosti zavrijedili titulu. "Bayern je spreman za poraz", najavio je Grosskreuz. Trener Klopp nešto je oprezniji: "U jednoj se utakmici svašta može dogoditi".

Borussia bi mogla istrčati bez jednog od rijetkih iskusnih igrača, vratara Weidenfellera, a Pranjić bi trebao biti spreman usprkos ozljedi sa San Sira. Ishod tog dvoboja jednim će okom pratiti i drugoplasirani Bayer, koji u još jednoj potencijalno vrlo dobroj utakmici ide na noge posrnulom Werderu, dok će Hannover o Ligi prvaka nastaviti sanjati kod St. Paulija.

Petrićev HSV sučelit će se Kaiserslauternu novog reprezentativnog kolege Lakića, ali za Crvene vragove neće nastupiti ozlijeđeni Iličević. Titulu derbija začelja ovoga puta nosi obračun u Wolfsburgu, u kojemu se očekuje povratak Mandžukića na teren, a bodovi će vrijediti zlata.

Ovo kolo donosi dugoočekivani derbi, dvoboj dviju vodećih momčadi prvenstva, Milana i Napolija. Vodeći Milan na San Siru dočekuje odličnu momčad Waltera Mazzarrija, koja sa samo tri boda zaostatka i dalje sanja o Scudettu. Napoli je ove sezone dva puta skinuo skalp Romi i jednom Juventusu, a u prvom ovosezonskom dvoboju s Milanom, odigranom na napuljskom San Paolu, poražen je rezultatom 2:1.

Nogometaši Napolija oprostili su se od natjecanja u Europskoj ligi najnovijim porazom od Villarreala (2:1), ali su im sve misli usmjerene na dvoboj s Milanom. Massimiliano Allegri u ovom dvoboju na raspolaganju neće imati Pirla, Boneru i Ambrosinija, dok Napoli u Milano dolazi bez Grave i Lavezzija. Težak ogled je i pred Interom, koji odlazi u goste posrnuloj Sampdoriji.

Momčad iz Genove niže loše rezultate, ali traži proboj prema Europi, a Inter računa na sva tri boda i čeka eventualni kiks vodećeg Milana. Roma pod vodstvom novog trenera Vincenza Montelle na Olimpicu dočekuje Parmu i traži pobjedu za ubacivanje u konkurenciju za Ligu prvaka, a posrnuli Juventus istu će misiju pokušati ostvariti domaćim dvobojem s Bolognom. Lazio iz drugog plana čeka podbačaje vodećih i odlazi na Sardiniju u goste Cagliariju po bodove za zadržavanje pri samom vrhu.

Nakon što su protiv PSV-a završili europsku avanturu nogometaše Lillea u 25. kolu Le Championnata čeka tvrd zalogaj - Lavovi iz Lyona Dejana Lovrena koji su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka golom Gomisa u 83. minuti ostali na životu protiv Mourinhovog Reala (1:1).

Lyon je u Lilleu gostovao 36 puta, poraz je izbjegao 15 puta, a pobijedio na sedam utakmica od čega posljednji put prije tri godine (1:0). Od posljednjih 10 susreta Lille je slavio na sedam, a još se pamti prošlogodišnji preokret: Lyon je preko Lisandra Lopeza do 35. minute vodio 3:1, ali Gervinho, Cabaye i Gervinho u drugoj minuti nadoknade okrenuli su na 4:3.

Četiri boda manje od Lillea ima i PSG na petom mjestu koji na Parku prinčeva nakon prolaza u 1/16 finala Europske lige (u uzvratu 0:0 protiv BATE Borisova, ali u Bjelorusiji 2:2) dočekuje Toulouse. Marseille za liderima koji su posljednji naslov osvojili 1954. zaostaje tri boda i gostuje u Nancyju kojeg je pobijedio posljednje dvije sezone (3:0 prošle), a najbliži pratitelj (-2) Rennes dočekuje utopljenika Lens Vedrana Runje i Gregoryja Sertića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 10:36
    Bayern-Borussia ce bit pakal, mislim da ce bit golova na obe strane. Milan-Napoli isto velik ulog, ako Napoli uspije dobit izjednacuje se, a pak ako dobije Milan dobru prednost ce ostvariti. Zanimljivo kolo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 01:38
    u spanjolskoj su za mene dva podjednako zanimljiva dvoboja..depor.-real i mallorca-barca..nadam se pobjedi barce :)
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade25.02.2011. u 22:19
    Navi 3 - pročitaj riječi u članku ponovno
    LeBronWade
  • ElKun1025.02.2011. u 22:00
    Ovo Mallorca - Barcelona mi nije jasno.. svi znamo da se derbi kola igra u Madridu! Atletii
    ElKun10
  • Obrisan korisnik25.02.2011. u 18:40
    @navi 3 aj sad lijepo razmisli i onda tek napiši kak bi mogle utakmice završit
    Obrisan korisnik