Nogomet

I nema veze što Hajduk nema veze...

Piše:Bernard Jurišić • nedjelja, 10.04.2011.
I nema veze što Hajduk nema veze...
Foto: Duje Bonačić

"I nema veze što Hajduk nema veze...", orilo se u Varaždinu s tribine na kojoj su se nalazili navijači Hajduka, koji su i u teškom porazu našli snage za ironiju. Dinamu je Sylvestr donio pobjedu protiv Lokomotive i spriječio "teorije zavjere", a Split i Inter nastavili su borbu za europsko mjesto...

Mladi Varaždinci opalili su još jednu pljusku Hajdukovoj omladinskoj školi, iz koje je došlo čak osam igrača iz početne jedanaestorice koja je istrčala u Varaždinu. A jedan od preostale trojice je, navodno, bio najbolji izdanak baš varaždinske škole nogometa. Varaždinska mladost pregazila je splitsku, a jedan od osnovnih razloga je to što uz sebe imaju velikog Davora Vugrinca, koji ih kroz HNL vodi poput pravog generala koji iza sebe ima golobradu i neiskusnu, ali ambicioznu i motiviranu vojsku. Hajdukovi "klinci" to nemaju, jer osim donekle Andrića, ostali splitski "senatori" nimalo ne odskaču ni kvalitetom, no odlikama vođa.

Slovak Sylvestr je donio Dinamu pobjedu protiv Lokomotive i tako spriječio neminovne "teorije zavjere" glede (po)puštanja aktualnih i budućih prvaka svom omladinskom kadru kojemu prijeti ispadanje. Poput brojnih mladih igrača za koje nema mjesta u Dinamu, i Krunoslav Jurčić je u Lokomotivu otišao na kaljenje i već najavio da će se kad-tad opet vratiti u Maksimir.

Inter i Split nastavili su svoj europski dvoboj, bez razumijevanja za "davljeničke" probleme Šibenika i Istre. Splitovci drže prednost pred Zaprešićanima, ali tek će se vidjeti hoće li ih koštati administrativni propust što su se zaboravili prijaviti za nastup u Europi. Nije im zamjeriti, klub je to koji krupnim koracima grabi prema naprijed i silovito preskače stepenice, pa nešto putem mogu i zaboraviti. A prilično je sigurno da će HNS napraviti sve što je u njegovoj moći da mu pomogne. Barem dok je Mamićeva Skupština "u sedlu".

"Dragovoljci" su nastavili seriju pozotivnih proljetnih rezultata, a bodom se stabilizirao i Karlovac. Rijeka i dalje nema rješenja za svoje goste, a Osijek se u Zadru vratio nakon pogotka primljenog netom po izlasku na travnjak. Postigli su Osječani i pobjednički pogodak, no poništen je zbog prekršaja u napadu, što će "sudački stručnjaci" narednih dana morati dobro "izvještačiti".

Pogodak kola

Nisu se strijelci baš proslavili nekim "svjetskim" pogocima u ovom kolu, pa ćemo umjesto pogodaka koji plijene ljepotom, izdvojiti tri koja odišu zanimljivošću. Igoru Banoviću trebalo je svega pola minute da zabije vodeći pogodak za Zadar, Ivici Križancu 64 današnje minute da zabije svoj HNL-prvijenac, a Davoru Vugrincu samo desetljeće i pol da ukrca 120 lopti u mreže HNL-protivnika.

Igrač kola

Davor Vugrinec jedna je od legendi HNL-a. Više od desetljeće i pol "Vuga" kroči HNL-travnjacima u dresu Varteksa, Rijeke, Dinama, Zagreba i na kraju puta opet se vratio kući u Varaždin. Gospodin u kopačkama kojeg cijene i poštuju svi protivnici i stadioni Hajduku je ukrcao dva lagana komada i podsjetio ih na brojne pogotke kojima je "bilima" zagročavao život svih ovih godina. Vugrinec bi mogao patentirati svoj "eliksir mladosti".

Hit kola

Hajdukovi navijači u svom repertoaru odavno imaju prerađeni hit Daleke obale "14 palmi", čiji su smisao Torcidini "tekstopisci" pretvorili su "...nema veze što Hajduk nema veze..." Na prošloj utakmici protiv Rijeke u svoj su repertoar uvrstili i Oliverovu baladu "što učinila si ti od života mog --- zašto dala si mi ti samo praznu bol...". Ovdje čak nisu bile potrebe nikakve navijačke tekstualne intervencije, Oliverovi stihovi sasvim su dobro prikazali ono što su Torcidaši osjećali u Varaždinu.

Izjava kola

"Tu su nam se događali problemi u sredini gdje su nam njihova dva igrača, Šarić i Todorčev, stalno loptu primali sami. Ne bih sada želio govoriti o imenima, stalno su primali loptu sami", rekao je trener Šibenika Vjekoslav Lokica nakon poraza u Zaprešiću.

Promašena prognoza kola

Sportnetov prognozerski tandem Babić - Vlahović objavio je svoje nepovjerenje u Hajdukov uspjeh u Varaždinu, ali ipak nisu imali hrabrosti ići do kraja i sve staviti na Varaždince. Osim pobjeda Splita i Dinama koje su obojica najavili, u ostalim parovima bilo je prilično "šareno", a najviše ih je prevario Zadar remijem s Osijekom.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ttt200812.04.2011. u 16:18
    to je glavni razlog slabe posjete na tekmama, novinari pišu o hajduku i dinamu i ljudi su se zasitili toga, drugi klubovi postoje samo kad igraju protiv spomenutih Trajkovski zabije pravi eurogol a pola internet portala napiše da je pucao pa se odbila od obrambenog igraca pa da je iz drugog... [više na forumu]
    ttt2008
  • Obrisan korisnik11.04.2011. u 16:55
    Moram priznati da sam također neugodno iznenađen površnošću ovoga članka, posebice djelom gdje je gol kola, jer su na prije spomenutoj utakmici Inter-Šibenik postignuta dva jako lijepa gola. Kontra Šibenika za 0:1 je bila vrhunska a gol za 3:1 je prestrašan! A to je dečko koji je nedavno napunio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2011. u 13:08
    zagreb ima milijun stanovnika, varazdin ima 40 tisuca.... daj probaj malo koristiti matematiku i izracunaj omijer...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2011. u 00:28
    Kada će više vratiti ligu 12 ili 10 pa ovo više nije gledivo... Klubovi koji nemaju za plaće igračima, koji žive na račun drugih koji nemaju svoju publiku... Van iz lige: Lokomotiva (dovoljno je reči Dinamo 2, niti u jednoj profesionalnoj ligi satelit ne igra u prvoj ligi zbog sukoba... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2011. u 20:43
    PORTUGAL, Porto, ako se ne varam :))
    Obrisan korisnik