Nogomet

Arsenal na Old Traffordu, kreću i Španjolci

Sportnet • petak, 26.08.2011.
Arsenal na Old Traffordu, kreću i Španjolci
Foto: EPA

Nastavljaju se utakmice u najvećim ligama Europe. Njemačkoj, Francuskoj i Engleskoj pridružila se i španjolska Primera, a Serie A če pričekati...

Nakon što je uspješno riješio brigu zvanu Liga prvaka, Arsene Wenger razbijat će glavu kakvu momčad postati na Old Trafford. Za Manchester United nema stanke što se derbija tiče. Nakon Tottenhama stiže Arsenal, i to bez suspendiranih Gervinha, Alexa Songa i Emmanuela Frimponga. Mladi Crveni vragovi izgledaju gladni uspjeha, a na svojoj strani imaju i tradiciju. Arsenal je dobio samo četiri puta u posljednjih 18 gostovanja u Kazalištu snova.

Hrvatski trojac iz Tottenhama dva i pol sata ranije dočekat će Manchester City koji je ovog tjedna konačno doveo Samira Nasrija, a na White Hart Lane, na posudbu, stigao je napadač Cityja Emmanuel Adebayor. Uzevši u obzir impresivnu partiju Građana u Boltonu, teško je očekivati "nulu" iz prošle sezone.

Vodeći strijelac Premiershipa, Ivan Klasnić, po svoj treći gol ide na Anfield gdje će Bolton pokušati zagorčati život Liverpoolu, koji je kao i gosti odrađivao zadatak u Carling kupu sredinom tjedna. Chelseaju se na pladnju nudi druga uzastopna pobjeda na Stamford Bridgeu. Stiže novopečeni prvoligaš Norwich City.

Nakon otkazivanja prvog kola španjolskog prvenstva zbog štrajka, Udruga profesionalnih nogometaša i vodstvo Španjolske nogometne lige napokon su se dogovorili i uskladili svoja mišljenja. Štrajk je napokon prekinut, kolektivni ugovor uskoro bi trebao biti potpisan, a najvažnije je da nogometne predstave u Španjolskoj počinju.

Ovaj vikend na rasporedu je drugo kolo Primere, a prvo će se odigrati 22. siječnja. Već na samom početku čeka nas uzbudljivi dvoboj. Na Camp Nou dolazi Villarreal, a utakmica je na rasporedu u ponedjeljak zbog utakmice Superkupa između Barcelone i Porta. Kraljevski klub borbu za naslov prvaka otvorit će u gostima kod Reala iz Zaragoze.

Zanimljiv susret nude nam i Sevilla našeg Ivana Rakitića koja će ugostiti ambicioznu i financijski preporođenu Malagu. Kandidati za europska mjesta sezonu će otvoriti na domaćem terenu. Athletic Bilbao će s Marcelom Bielsom igrati protiv Rayo Vallecana, Valencia će na Mestalli ugostiti Racing, a Atletico Madrid čeka Osasunu.

Na rasporedu je četvrto kolo njemačke Bundeslige, a o uzbudljivosti i izjednačenosti natjecanja dovoljno govori podatak kako više nema momčadi sa 100-postotnim učinkom. Pomalo iznenađujuće, najuspješnija ekipa u dosadašnja tri odigrana kola je Borussia, ali ne ona iz Dortmunda, nego iz Mönchengladbacha. U nedjeljnom susjedskom derbiju gostuju kod Schalkea, koji je nakon debakla u Helsinkiju ipak uspio deklasirati Fince u uzvratu i tako se plasirati u skupine Europske lige.

Pravi derbi kola očekuje nas između aktualnog prvaka i viceprvaka, dortmundske Borussije i Bayera, u Leverkusenu. Oba kluba ulaze u susret s identičnim učinkom, imaju po dvije pobjede i poraz, a u dva prošlosezonska njihova međusobna dvoboja u oba navrata slavile su gostujuće ekipe. Kod crno-žutih očekuje se kako će Perišić susret započeti na klupi za rezervne igrače.

Kolo u petak otvaraju Mijatovićeva Hertha protiv Stuttgarta, dok hrvatski Wolfsburg u subotu gostuje kod Freiburga. Očekuje se kako bi i Mandžukić i Lakić trebali zaigrati od prve minute, dok bi se novopridošli Čale trebao naći na klupi. Dvoboj Petrić - Jajalo gledat ćemo u Hamburgu, a Bayern, bez Olića i s Pranjićem na klupi, gostuje kod Iličevićevog Kaiserslauterna.

Francuski prvoligaši došli su do četvrtog kola koje nudi nekoliko zanimljivih dvoboja. Tako će naš Dejan Lovren sa svojim Lyonom ugostiti prvoplasiranu momčad lige, Montpellier, koja je u prva tri kola ostvarila tri pobjede i tako ostvarila puni plijen. Drugoplasirani Toulouse neće imati nimalo lagan zadatak jer im u goste dolazi PSG, predvođen zvijezdom ljetnog prijelaznog roka, Javierom Pastoreom.

Branitelj naslova prvaka, Lille, u prošlom kolu je svladao Caen, međutim, sada ih čeka puno teži izazov. Naime, u gosti im dolazi Olympique Marseille koji u prva tri kola još nije okusio slast pobjede. Momčad Marseillea još se uvijek traži i do sada su ostvarili tri remija što nikako ne zadovoljava čelne ljude kluba. Ukoliko želi ostati u utrci za gornjim dijelom tablice Marseille mora tražiti tri boda protiv Lillea.

Iako Auxerre trenutno ima prvog strijelca lige u svojim redovima, nakon prva tri kola ta je momčad sakupila samo dva boda. Igrači Auxerrea priliku za povećanje svog bodovnog konta imat će na svom terenu protiv Ajaccioa, koji ima isti bodovni učinak kao i Auxerre. Tri zadnje momčadi, Nancy, Valenciennes i Nica moraju se trgnuti ukoliko ne žele ostati i dalje u crvenoj zoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 00:16
    topnici nemaju sto traziti na old trafordu
    Obrisan korisnik
  • arsenalcro26.08.2011. u 21:22
    City će pobjedit Tottenham
    arsenalcro
  • Obrisan korisnik26.08.2011. u 20:44
    Arsenal nikada ne treba podcjeniti, ali da je ManUtd favorit to je.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2011. u 20:12
    Suarez daje dva gola Boltonu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2011. u 19:05
    manchester i barca ziceri samo takvi
    Obrisan korisnik