Nogomet

Lige petice napokon u punom pogonu

Sportnet • petak, 09.09.2011.
Lige petice napokon u punom pogonu
Foto: EPA

Nakon reprezentativne stanke, europske lige stižu u punom sjaju. Po prvi put ove sezone u akciji će biti svi nogometaši najjačih natjecanja Starog kontinenta...

Ogled Sunderlanda i Chelseaja, ako je suditi po tradiciji, trebao bi ponuditi mnoštvo golova. U tri posljednja ogleda Bruceova je momčad postigla sedam pogodaka, ali i primila jedanaest. U domaću momčad vraća se Titus Bramble, John O'Shea ozlijedio se na reprezentativnom zadatku, a kod Chelseaja na vrata bi se trebao vratiti Peter Čech.

Tottenham, poražen od dva kluba iz Manchestera na početku sezone, prve bodove (ili prvi bod) tražit će na Molineuxu protiv dosad neporaženog Wolverhamptona. Kako se ovog tjedna ozlijedio Rafael van der Vaart, u momčadi Spursa moglo bi se naći mjesta za oba hrvatska veznjaka, Modrića i Kranjčara. Gradski suparnik Arsenal poslije raspada na Old Traffordu priliku za prvu pobjedu ima protiv Swanseaja.

Raspored ne štedi Bolton koji već treće kolo u nizu dočekuje kandidata za naslov, ovaj put Manchester United koji je prije reprezentativne stanke "razmontirao" Arsenal. Fergusonova momčad, osim Vidića, Rafaela i Valencije, neće imati ni Welbecka. Liverpool će pokušati osvojiti neugodnu Brittaniju Stoke Cityja, a City računa na sigurna tri boda protiv Wigana.

Reprezentativne obveze su iza nas, a najbolji španjolski prvoligaši nalaze se pred trećim kolom. Nakon impresivnih nastupa u prvom kolu Barcelona i Real će borbu za naslov prvaka nastaviti protiv Real Sociedada, odnosno Getafea. Blaugrana ide na nezgodno gostovanje u Baskiju, a Kraljevski klub će prije utakmice s Dinamom ugostiti Getafe.

Zanimljiv susret odigrat će se na Mestalli gdje će Valencia dočekati Atletico Madrid. Šišmiši će nakon preokreta u prošlom kolu tražiti nova tri boda protiv uvijek neugodnog i opasnog Atletica. Ljubitelje nogometa privlači i dvoboj Villarreala i Seville. Žuta podmornica teško je stradala na startu prvenstva i prije utakmice s Bayernom u Ligi prvaka utjehu će tražiti protiv momčadi našeg Ivana Rakitića.

Bogataši iz Malage ugostit će novopečene prvoligaše iz Granade. Betis će nastavak pobjedničkog niza tražiti u Sevilli protiv Mallorce, a zanimljivo će biti i u Barceloni gdje će Espanyol ugostiti baskijski ponos iz Bilbaa. Obje momčadi tražit će prvu pobjedu u novoj sezoni Primere.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Villarreal - Sevilla 2.10 3.35 3.35
18:00 Real Sociedad - Barcelona 13.50 7.00 1.17
20:00 Real Madrid - Getafe 1.10 9.25 19.00
22:00 Valencia - Atlético Madrid 1.90 3.40 4.00

Nedjelja:
12:00 Real Betis - Mallorca 1.95 3.35 3.80
18:00 Rayo Vallecano - Zaragoza 2.20 3.30 3.20
18:00 Osasuna - Sporting Gijón 1.95 3.35 3.80
22:00 Espanyol - Athletic Bilbao 2.35 3.30 2.90

Aktualni bundesligaški fenjeraš, momčad HSV-a, u petom kolu ide na noge svom sjevernonjemačkom rivalu, Werderu iz Bremena. Raspoloženje u taborima je dijametralno suprotno jer "zeleni" uživaju pri vrhu tablice, no Nordderby uvijek nudi posebnu draž. Kao što će Werderu biti posebno slatko zadati još jedan težak udarac Hamburžanima, HSV će se rado iz krize pokušati početi vaditi usred Bremena. Petrić je svom treneru Oenningu na raspolaganju, a Iličevićev je debi pod znakom upitnika zbog ozljede.

Vodeći Bayern na Allianz Areni dočekuje Freiburg, što će ujedno biti i okršaj trenutačno vodećih strijelaca lige, Marija Gomeza i Papissa Cissea, a prvak, Perišićeva Borussia, čeka berlinsku Herthu bez suspendiranog Marija Götzea.

Pod posebnim će povećalom biti i trenerski okršaj Ralfa Rangnicka i Felixa Magatha u dvoboju Wolfsburga i Schalkea, u kojemu bi u akciju mogla trojica hrvatskih nogometaša - Mario Mandžukić, Srđan Lakić i Hrvoje Čale, svi u dresu Wolfsburga. Kolo u petak u Augsburgu otvara gostovanje Bayera iz Leverkusena.

Štrajk igrača odgodio je početak nogometnog prvenstva u Italiji, međutim, Serie A kreće ovaj vikend. Nakon ljetne kupovine mnogi klubovi ističu da su se pojačali i da žele napraviti bolji rezultat nego lani. Tako je Zlatan Ibrahimović poručio konkurentima: "Mi smo prvi favoriti za osvojiti naslov prvaka. Doveli smo kvalitetna pojačanja i bolji smo nego prošle sezone".

Milan će u drugom kolu ugostiti Rejin Lazio, koji je bio vrlo aktivan u ljetnom prijelaznom roku, a posebno su se pojačali u napadu gdje su stigli Miroslav Klose i D. Cisse. Lazio je lani ostao bez Lige prvaka, a uprava rimskog kluba želi da se ove godine izbori igranje u najelitnijem klupskom natjecanju. Prvu službenu utakmicu na novom stadionu Juventus će odigrati protiv Parme, a snagu Intera u novoj sezoni prvi će osjetiti Palermo.

Roma, koja je promijenila krvnu sliku momčadi na svom će terenu ugostiti Cagliari, dok će Napoli u goste Ceseni. Sve tri momčadi koje su izborile povratak u prvi razred talijanskog nogometa, Siena, Novara i Atalanta, u drugom kolu Serie A odlaze na gostovanja. Siena kod Catanije, Atalanta će biti gost Genoi, a Novara Chievu.

Nastavak francuskog nogometnog prvenstva donosi gostovanje branitelja naslova Lillea kod Saint Etiennea, koji je tijekom proteklih dana ostao bez usluga poznatog Steeda Malbranquea. I jedni i drugi imaju identičan učinak u prva četiri kola, zajedno s još većim brojem klubova, odnosno sedam osvojenih bodova.

Dobra se utakmica očekuje i na Velodromeu, gdje će koplja ukrstiti domaći Marseille i momčad Rennesa. Deschampsov se sastav mora iskupiti za uvodni dio prvenstva bez ijedne pobjede, a gosti dolaze prilično samopouzdani, s petog mjesta na tablici.

Lyon našeg Dejana Lovrena gostuje u Dijonu, dok vodeći Montpellier, ujedno i najefikasnija momčad prvenstva, ima dobru priliku zadržati vrh tablice. Na njihov teren dolaze nogometaši Nice, koji su zasad uzeli tek dva boda i postigli samo dva gola. Prvi strijelac lige, Auxerreov Traore, nišanske će sprave ovoga puta usmjeriti prema mreži Nancyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ElKun1009.09.2011. u 18:11
    Valencia - Atletico utakmica kola!
    ElKun10
  • Obrisan korisnik09.09.2011. u 17:53
    ne mogu dočekat:))
    Obrisan korisnik
  • Tonco09.09.2011. u 17:51
    LAZIOOOOO!!!
    Tonco
  • Obrisan korisnik09.09.2011. u 17:31
    Je li ono na naslovnoj strani Ivan Ljubičić u dresu Lazia?
    Obrisan korisnik
  • LazialZD09.09.2011. u 17:15
    FORZA LAZIO !!! Idemo po Ligu prvaka
    LazialZD